Cum va fi vremea marți, 7 aprilie. Soare și temperaturi în creștere, cu vânt în unele regiuni

07-04-2020 08:29


Ziua de astăzi ne-aduce vreme frumoasă, dar destul de rece în orele dimineții. Nu prea zărim norii, iar maximele, în creștere față de ieri, pleacă de la 10 grade pe litoral și ating 20 de grade prin nord-vestul și nord-estul țării.

 

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea și Bărăgan găsim atmosfera însorită, un vânt mai insistent și temperaturi puțin mai ridicate decât ieri. Se vor atinge 17 grade în zona Bărăganului, dar pe litoral va fi mai răcoare și se vor înregistra 10...12 grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, ne așteaptă încă o zi cu soare și atmosfera plăcută după prânz. Dimineața este rece, însă temperaturile cresc de la o oră la altă și ajung pe la 17...18 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina se face mai cald decât ieri. Temperaturile urcă spre 19...20 de grade, cerul se păstrează curat toată ziua și vântul adie plăcut.

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș se mai încălzește puțin și o să avem vreme frumoasă și temperaturi agreabile. Și pe aici se vor atinge valori de 19...20 de grade.

Soare și vreme frumoasă găsim și în ținuturile vestice, dar în sudul Banatului vântul are intensificări susținute, iar în zonele înalte ajunge la viteze de 80 KM/h. Pe aici va fi mai cald decât în celelate regiuni și se vor atinge 19...20 de grade.

În Transilvania este frig dimineață, mai ales în zona depresionară. Pe la amiază, însă, prindem vreme bună, cer senin și 15...16 grade în vestul provinciei.

Norii nu prea apar nici în zona Olteniei, însă pe aici vântul mai are unele răbufniri. Maximele se mențin în limitele normale, dar se mai răcește pe timpul nopții și temperaturile ajung pe la minus 1 grad.

Și în ținuturile sudice avem vreme frumoasă, cer curat, vânt destul de intens și maxime în jur de 15...16 grade.

Vremea în București

 

 

În București ne-așteaptă o zi însorită, dar cam agitată din pricina vântului, care mai poate atinge viteze de 50 KM/h. Maxima ajunge pe la 17 grade, iar la noapte se face mai frig. La marginea orașului vor fi temperaturi negative și condiții de brumă.

Vremea la munte

 

 

Și la munte găsim soare și timp frumos, dar va fi cam frig dimineață și noaptea. Atmosfera se mai dezmorțește însă pe la amiază, iar în Munții Banatului vântul suflă tare, cu rafale de 80 KM/h.

Vremea în următoarele zile

 

 

Astăzi o să avem vreme frumoasă, dar va fi cam frig în orele dimineții. Peste zi, însă, temperaturile cresc ușor, cerul se păstrează curat, iar prin nordul țării se ating 20 de grade. La noapte se lasă din nou frigul și reapar condițiile de brumă.

Mâine se mai încălzește puțin și maximele ajung la 22 de grade în nord-est. O să avem soare, atmosferă plăcută și un pic de vânt în zona Dobrogei.

Nici joi nu prea zărim norii, temperaturile continuă să crească și se face mai cald decât ar fi normal la acesta dată. Vor fi de la 13 grade pe litoral, până la 24 de grade prin estul și sud-estul țării.

Vremea se menține caldă și vineri. Domină atmosfera însorită, deși prin nord, est și centru pot să apară câțiva nori de ploaie. Vântul devine mai insistent în ținuturile estice și pe
crestele montane, iar prin sud și sud-est se ating 24 de grade.

VIDEO PROTVPLUS.RO