Vremea azi, 5 aprilie 2020. Prognoza meteo în București și în țară

05-04-2020 10:03


Duminică avem o zi destul de însorită, dar se porneşte vântul şi va sufla mai tare în sud şi în sud-est. Temperaturile se menţin în limitele normale şi vor fi de la 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei, până la 20 de grade în Câmpia de Vest.

 

 

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan este cam înnorat în primele ore ale zilei, dar vântul împrăştie norii şi temperaturile ajung la 15-16 grade. La fel ca ieri, pe litoral va fi un pic mai răcoare: se vor înregistra în jur de 12 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim soare şi vreme frumoasă, însă vântul se intensifică şi aici şi poate atinge viteze de 70 KM/h. Pe la amiază, termometrele vor indica 16-17 grade- valori potrivite pentru acest moment al anului.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, găsim soare şi atmosferă mai plăcută şi asta pentru că vântul nu va ajunge la viteze atât de mari. Se face un pic mai răcoare decât ieri. Maximele se opresc pe la 15 grade, iar la noapte vor fi în jur de zero grade.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş maximele scad cu vreo două grade faţă de ziua trecută. Cerul se păstrează curat, vanttul se simte puţin şi aici, iar la noapte, temperaturile coboară uşor sub pragul îngheţului.

Nici în vestul ţării nu prea zărim norii şi o să avem vreme frumoasă şi mai caldă decât în celelalte regiuni. Pe aici se vor atinge şi 19-20 de grade.

În Transilvania este frig dimineaţa, iar la Miercurea Ciuc sunt minus 5 grade. Soarele însă va încălzi treptat atmosfera, iar după prânz temperaturle vor depăşi 10 grade peste tot.

În Oltenia, norii persistă la începutul zilei, apoi cerul se degajează şi se mai încălzeşte puţin faţă de ieri. Vântul însă va sufla cu putere în estul provinciei.

Vânt intens găsim şi în ţinuturile sudice. Norii persistă în orele dimineţii, dar se înseninează mai târziu şi temperaturile ajung pe la 16-17 grade.

Vremea în București

 

Şi în aici este înnorat în prima parte a zilei, apoi se arată soarele şi temperatura urca până la 17 grade. Vântul devine tot mai insistent şi va atinge viteze de 60-65 km/h.

Vremea la munte

 

Norii apar dimineaţa şi în masivele sud-vestice, dar mai târziu vremea frumoasă cuprinde toată zona montană. Vântul va sufla mai tare pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, iar prin staţiuni va fi un pic mai răcoare decât ieri.

Vremea în următoarele zile

 

Începem o nouă săptămâna cu soare şi vreme frumoasă, însă vântul mai are unele răbufniri ţinuturile sudice. Luni în Dobrogea, vântul va sufla cu 60 Km/h, iar în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali, se vor atinge viteze de 80 KM/h.

Marţi se mai încălzeşte puţin. O să avem soare, vreme bună şi un vânt mai activ în sud, în sud-vest şi pe crestele Carpaţilor Meridionali. Maximele ajung pe la 20 de grade, iar noaptea, în depresiuni mai poate să apară bruma.

Şi miercuri se anunţă o z plăcută, iar în sud şi în sud-est va fi mai cald decât în mod obişnuit. Norii apar destul de rar, însă dimineaţa, pe la câmpie, vor fi condiţii de ceaţă.

VIDEO PROTVPLUS.RO