Vremea azi, 3 septembrie. Va ploua în estul și sud estul țării. Vremea se menține rece și la munte și pe litoral

×
Codul embed a fost copiat

O să mai ploua şi astăzi, îndeosebi în jumătatea estică a ţării, iar în sud-est se mai pot strânge 40 de litri de apă pe metru pătrat.

În rest, se arata puţin şi soarele, dar vremea se menţine rece pentru dată din calendar. Vor fi doar 14 grade în Bucovina şi în depresiuni şi cel mult 25 de grade în vestul Olteniei.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan atmosfera rămâne instabilă. Vin alte averse abundente, vor fi şi fenomene electrice, iar vântul va sufla cu putere pe litoral. Se răceşte simţitor după cele 27, 28 de grade de ieri; astăzi maximele se opresc pe la 21 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme închisă şi multă umezeală. O să plouă din când în când, iar temperaturile, mult mai scăzute decât ieri, nu vor trece de 17, 18 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina cerul rămâne acoperit aproape toată ziua şi mai vin ceva ploi. Regimul termic lasa mult de dorit şi vor fi cel mult 16 grade pe la amiază. Norii se rispesc pe timpul nopţii şi temperaturile ajung pe la 10 grade în Bucovina.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme ceva mai bună, soare cu nori, ploi trecătoare şi temperaturi un pic mai ridicate decât ieri. Se ating 18, 19 grade, dar şi acestea sunt valori modeste pentru dată din calendar.

Vremea se îndreaptă astăzi şi în vestul ţării. Se arată soarele şi se mai încălzeşte faţă de ieri. Maximele ajung pe la 21, 22 de grade, iar în unele zone, pot să vină câteva ploi slabe.
În Transilvania o să plouă, mai ales în estul provinciei şi la munte. Nu mai vorbim despre cantităţi mari de apă, iar temperaturile cresc uşor şi aici. Va fi însă răcoare pentru această perioadă şi se vor înregistra cel mult 20 de grade la Sibiu.

În Oltenia găsim atmosfera schimbătoare, înnorări şi câteva ploi slabe. La capitolul temperaturi stăm mai bine decât ieri. Maximele ajung pe la 24, 25 de grade.

În schimb, în sudul ţării, temperaturile scad accentuat şi vor fi doar 20, 21 de grade pe amiază. O să avem vreme închisă şi ploi mai consitente în estul Munteniei.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti se anunţă o zi mohorâtă, cu vânt activ şi câteva ploi slabe, dimineaţa. Se răceşte destul de tare. Maximă se opreşte pe la 20 de grade - o valoare mai potrivită pentru luna Octombrie. Cerul se degajează pe timpul nopţii şi minimă ajunge pe la 12 grade.

Vremea la munte

La munte, ploile se mai domolesc pe parcursul zilei, iar în masivele vestice se arata puţin şi soarele. Temperaturile se menţin la valori scăzute pentru acest moment al anului, dar mâine se încălzeşte uşor.

Vremea pe litoral

La mare găsim vreme tare neplăcută, averse abundente, descărcări electrice şi rafale puternice de vânt. Cantităţile de apă pot trece de 40 de litri pe metru pătrat. Vor fi cel mult 22, 23 de grade pe plajă, dar apa rămâne caldă şi va avea în jur de 25 de grade.

Vremea în următoarele zile

Astăzi avem vreme rece, ploi în jumătatea estică a ţării şi cantităţi mai însemnate de apă în sud-est. Pe partea vestică, apare trecător şi soarele, iar maximele se opresc la 25 de grade în sud-vest.

Mâine se îndreaptă vremea şi temperaturile încep să crească. Mai vin câteva ploi slabe pe la munte; s-ar putea să cadă 2, 3 stropi de ploaie şi în rest, iar vântul se menţine activ pe litoral.

Luni se mai încălzeşte puţin şi o să avem atmosferă plăcută în cea mai mare parte a ţării. Spre seară, se adună norii şi vor aduce câteva reprize de ploaie, la deal, la munte, poate şi în zona intracarpatică.

Ziua de marţi ne-aduce soare şi vreme bună, dar în zonele înalte, în vestul şi centrul sunt posibile averse trecătoare. Temperaturile continuă să crească şi ajung la 29 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vreme instabilă, cu averse şi descărcări electrice în Bucureşti, până sâmbătă dimineaţa
Vreme instabilă, cu averse şi descărcări electrice în Bucureşti, până sâmbătă dimineaţa

Meteorologii prognozează pentru Bucureşti o vreme instabilă până sâmbătă dimineaţa, cu averse şi descărcări electrice, în timp ce temperatura maximă nu va depăşi 27 de grade Celsius.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.