Vremea azi, 29 iulie. Prognoza pentru București și țară - căldura devine insuportabila

29-07-2020 08:07


Miercuri căldura se intensifică, iar în sudul şi în estul țării se instalează canicula şi creşte disconfortul termic.

Maximele depăşesc 30 de grade aproape peste tot şi ajung pe la 37 de grade, iar spre seară, prin nord şi pe la munte, s-ar putea să apară câteva ploi de scurtă durată.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan cerul se păstrează curat, temperaturile continuă să crească şi căldura devine insuportabila la orele amiezei. Prin Bărăgan, se vor atinge 37 de grade, la umbră, dar vom resimţi valori mult mai ridicate de atât.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se face foarte cald. Amiaza ne-aduce soare arzător, caniculă şi multă zăpuşeală. Ieri s-au înregistrat 34 de grade; astăzi maximele urcă spre 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeală depăşeste pragul critic, de 80 de unităţi.

Căldură mare găsim şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Vor fi în jur de 36 de grade în zona Iaşului şi în Bacău, iar mai pe seară şi la începutul nopţii e posibil să plouă puţin.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se face mai cald decât ieri, însă temperaturile se opresc pe la 31...32 de grade. Ziua va fi însorită, dar seara aduce câţiva nori de ploaie şi aici.

Se mai încălzeşte şi în ţinuturile vestice. Deşi maximele se opresc sub pragul caniculei, disconfortul termic creşte după prânz. Cerul va fi senin, iar vântul abia va adia.

Temperaturile urcă şi în zona Transilvaniei. Astăzi o să avem vreme călduroasă, cu 30...31 de grade în termometre şi ceva condiţii de ploaie mai pe seară în zonele de munte.

În Transilvania se anunţă vreme plăcută, cu maxime în jur de 30 de grade şi câţiva nori în zonele mai înalte.

Şi în Oltenia se încălzeşte vremea. Vor fi 33 de grade la umbră, norii nu prea apar şi vântul va adia destul de slab. Se resimt 34...35 de grade în zona.

Şi în ţinuturile sudice va fi foarte cald. Zăpuşeala sporeşte cu fiecare oră, stresul termic va fi accentuat, iar maximele pot urca din nou spre 34 de grade la umbră.

Vremea în Bucureşti

 

În Bucureşti, astăzi, vremea se anunţa călduroasă, cu nori puţini şi zăpuşeala mare.

Vremea la munte

 

În zonele de munte, avem timp frumos şi temperaturi în creştere. Astăzi, ploile apar local în zona Orientalilor şi în Meridionali, iar prin staţiuni va fi mai cald decât ieri.

Vremea la mare

 

Şi pe litoral prindem o perioadă cu zile fierbinţi. Astăzi vor fi chiar şi 32 de grade, disconfortul sporeşte şi apa mării va avea până la 27 de grade.

Prognoza pentru zilele următoare

 

Joi, căldura devine insuportabilă. Temperaturile mai cresc puţin, iar prin Bărăgan s-ar putea să treacă de 38 de grade. Dupa-amiaza aduce câteva averse, dar pe zone restrânse din nord, nord-est şi centru. În rest, avem soare şi atmosfera sufocantă.

Vineri, căldura se mai domoleşte, dar în sud şi în est se mai ating valori de 35 de grade. Aversele apar sporadic la deal, la munte, prin nordul şi centrul tării, iar seara e posibil să plouă şi în sud-est. Vor fi şi ploi torenţiale, condiţii de grindină şi vijelii.

Sâmbăta, temperaturile mai scad puţin şi o să avem o zi destul de frumoasă. În est, sud-est şi în zonele înalte, mai apar ceva condiţii de ploaie, iar maximele se opresc pe la 32 de grade.

VIDEO PROTVPLUS.RO