Vremea azi, 27 iulie. Se face foarte cald în est şi în sud-est. Maximele vor atinge 35 de grade

27-07-2020 07:57


Luni se face foarte cald în est şi în sud-est pe unde creşte şi disconfortul termic. În celelalte zone apar ploi zgomotoase destul de consistente, iar maximele pleacă de la 24 de grade în depresiuni şi ating 35 de grade în ţinuturile estice.

 

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăganul căldura va fi greu de suportat. Maximele urcă spre 34 de grade la umbră, şi atmosfera devine sufocantă după prânz.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se anunţă soare arzător, caniculă şi multă zăpuşeală.
Se ating 35 de grade, la umbră şi nu sunt speranţe de ploaie.

Şi în jumătatea nordică a Moldovei apare canicula şi temperatururile ajung pe la 35 de grade în zona Iaşului. În Bucuvina se mai adună norii şi vor aduce câteva reprize de ploaie.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş avem vreme instabilă, temperaturi mai modeste şi averse zdravene. Se pot acumula şi 40 de litri de apă pe metru pătrat.

În vestul ţării, va fi mai bine decât ieri, dar mai vin câteva ploi şi aici. Se încălzeşte uşor faţă de ziua trecută, iar la noapte se înseninează.

Şi în Transilvania mai vin ceva ploi, iar vremea se anunţă schimbătoare. În zona Brașovului va fi cel mai cald.

În Oltenia, vremea va fi plăcută, însă apar şi ploile apar în câteva rânduri. Maximele nu trec de 28...29 de grade.

În ținutrile sudice, va fi vreme bună dimineaţa, însă mai târziu, căldura se intensifică şi avem din nou zăpuşeala după prânz.

Vremea în București

 

În Bucureşti, aşteptam vreme călduroasă, cu disconfort termic la amiază şi un indice temperatura-umezeala peste pragul critic.

Vremea la munte și la mare

 

În zonele de munte mai vin ceva ploi, mai ales în masivele vestice şi în cele nordice. Aici vor fi vijelii, poate apărea grindina şi se strâng până la 40 l/mp. În rest, vreme mai bună.

Pe litoral, căldura devine greu de suportat, iar disconfortul termic va fi principala problemă. Temperaturile tind spre 30 de grade, vântul va fi activ şi apa mării atinge chiar şi 27 de grade.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO