Vremea azi, 28 iulie. Prin sud-est se instalează canicula. Aerul devine irespirabil în multe zone

28-07-2020 07:51


Marți căldura devine principala problemă. La amiază atmosfera se încinge mai tare ca ieri şi prin sud-est se instalează canicula. Aerul devine irespirabil în multe zone, iar temperaturile resimţite vor fi cu mult peste cele înregistrate.

 

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăganul avem cer senin, vântul va avea unele intensificări, dar aerul devine greu de respirat şi apare canicula. Maximele trec peste 35 de grade la umbră. Ieri s-au atins 36 de garde la Hârșova şi 34 de grade pe litoral.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, va fi foarte cald. Zăpuşeala sporeşte peste zi, norii vor fi rari şi temperaturile resimţite ajung şi la 38 de grade. Şi marți a fost caniculă în zonă.

Se anunţă căldură mare şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Nu prea apar norii, iar spre amiază, atmosfera va fi extrem de fierbinte. La noapte, cerul se înseninează şi minimele ating 18...19 grade.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se anunţă vreme frumoasă, temperaturi agreabile şi ploi locale prin zona de munte. Şi pe timpul nopţii va fi atmosferă plăcută.

În vestul ţării, încălzirea este una perceptibilă. Maximele ajung la 30 de grade şi valorile resimţite vor fi ceva mai mari şi pe aici.

În Transilvania se anunţă vreme plăcută, cu maxime în jur de 30 de grade şi câţiva nori în zonele mai înalte.

Şi în Oltenia se încălzeşte vremea. Vor fi 33 de grade la umbră, norii nu prea apar şi vântul va adia destul de slab. Se resimt 34-35 de grade în zonă.

Şi în ţinuturile sudice va fi foarte cald. Zăpuşeala sporeşte cu fiecare oră, stresul termic va fi accentuat, iar maximele pot urca din nou spre 34 de grade la umbră.

Vremea în București

 

În Bucureşti, marți, vremea se anunţă călduroasă, cu nori puţini şi zăpuşeală mare.

Vremea la munte și la mare

 

În zonele de munte, avem timp frumos şi temperaturi în creştere. Marți, ploile apar local în zona Orientalilor şi în Meridionali, iar prin staţiuni va fi mai cald decât ieri.

Şi pe litoral prindem o perioadă cu zile fierbinţi. Marți vor fi chiar şi 32 de grade, disconfortul sporeşte şi apa mării va avea până la 27 de grade.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO