Vremea azi, 26 iulie. Apar temporar ploile în jumătatea vestică a țării

26-07-2020 09:59


Duminică ploile apar temporar în jumătatea vestică a ţării, dar prin est şi sud-est se menţine aerul fierbinte. Maximele rămân între 25-26 de grade în depresiuni şi 34, poate 35 de grade în sudul extrem.

 

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăganul atmosfera se încinge de-a binelea pe la prânz, norii vor fi rari şi vântul fierbinte. Cald va fi şi pe timpul nopţii.

Vreme călduroasă găsim şi în Moldova sudică şi prin nordul Munteniei. Nu sunt semne de ploaie, dar după prânz, stresul termic va fi ridicat şi zăpuşeala sporeşte.

Mai cald decât sâmbătă va fi şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Dimineaţa va fi plăcută, însă mai târziu, aerul devine greu de respirat în multe zone. Ploile apar sporadic pe aici.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş se face un pic mai cald, dar ploile vin în mai multe reprize. Se pot strânge 30 l/mp şi pe râurile din zona se pot produce viituri.

În vestul ţării, vremea va fi cam amestecată. Iese şi soarele pentru câteva ore, se face mai cald decât ieri, dar nu scăpăm nici de averse, şi vor fi consistente. Şi aici este risc de inundaţii

În Transilvania, lucrurile stau ceva mai bine. Se arată soarele, se încălzeşte şi abia la noapte ar putea să plouă în vestul provinciei.

În Oltenia, vremea se anunţă instabilă, temperaturile se opresc pe la 28 de grade, dar vedem şi soarele destul de mult timp. Noaptea va fi una liniştită.

Am ajuns în sud, iar harta arată cam la fel ca cea de ieri. Este posibil să plouă prin zona Munteniei, dar în rest avem soare. Atmosfera devine tot mai fierbinte spre amiază. Ieri, la Giurgiu s-au înregistrat 35 de grade; dumincă va fi, probabil şi mai cald.

Vremea în București

 

În Bucureşti, nu se schimbă nimic. Ziua de duminică va fi una destul de frumoasă până pe la prânz, dar cu atmosfera înăbuşitoare ceva mai târziu. Continuă problemele legate de stresul termic şi maxima va fi în jur de 32...33 de grade. Ieri am avut 34 de grade în centrul oraşului şi am resimţit în jur de 37 de grade.

Vremea la munte și la mare

 

La munte, ziua de duminică va fi destul de instabilă, cu ploi în averse, dar şi momente mai însorite. Aversele vin în serii scurte, dar consistente şi se pot strânge din nou 30 chiar 50 l/mp.

Pe litoral, ploile lipsesc cu desăvârşire, iar termometrele se încing de-a binelea în perioada următoare. Duminică prindem timp frumos, nori puţini şi briza intensă, dar de mâine, se încălzeşte cam tare.

Vremea în următoarele zile

 

În Bucureşti, ziua de duminică va fi una destul de frumoasă până pe la prânz, dar cu atmosferă înăbuşitoare ceva mai târziu. Continuă problemele legate de stresul termic şi maxima va fi în jur de 32 de grade.

Luni avem căldură sufocantă, 34 de grade la umbră, însă valorile resimţite de organism vor fi şi de 40 de grade. Se înteţeşte un pic vântul, dar va fi cam fierbinte.

Marţi, acelaşi supliciu: căldura toropitoare, cer senin şi un indice de disconfort termic cu mult peste pragul critic.

Miercuri, e inutil orice comentariu. Maxima atinge 37 de grade, iar minima în jur 21 de grade. Rămâneţi la umbră şi hidrataţi-vă bine!


La munte, ziua de duminică va fi destul de instabilă, cu ploi în averse, dar şi momente mai însorite. Aversele vin în serii scurte, dar consistente şi se pot strânge din nou 30...chiar 50 l/mp.

Luni dimineaţă va fi soare şi destul de plăcut, însă după prânz se întorc aversele. Se anunţă tot abundente, cu vijelii şi grindină.

Marţi prindem vreme mai bună. Dimineaţă mai apar nori de ploaie în masivele sudice şi estice, după-amiaza va fi soare şi ceva mai cald.

Miercuri mai apar câţiva nori, însă nu prea mai sunt condiţii de ploaie. Se înteţeşte şi vântul, iar temperaturile cresc şi mai mult.

Pe litoral, ploile lipsesc cu desăvârşire, iar termometrele se încing de-a binelea în perioada următoare. Duminică prindem timp frumos, nori puţini şi briza intensă, dar de mâine, se încălzeşte cam tare.

Luni se face mai cald şi o să avem disconfort termic ridicat la amiază.

Marți se înseninează, vântul rămâne activ, dar atmsofera devine sufocantă în a doua parte a zilei.

Miercuri persista atmosfera înăbuşitoare, în ciuda intensificărilor de vânt. Maximele ating 32 de grade pe plajă şi 27 de grade în apa mării.

VIDEO PROTVPLUS.RO