Vremea se mai încălzește vineri, mai cu seamă în zona intracarpatică. Avem o zi destul de însorită în sud și în sud-est; dar în celelalte zone mai vin ceva precipitații.

Maximele pleacă de la -1 grad în depresiuni și ajung pe la 10 grade în ținuturile sudice. 

Vremea pe regiuni


Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme frumoasă și temperaturi mai ridicate decât ar fi normal, de până la 8 grade. La noapte se innoreaza și e posibil să fulguiască sau să cadă un pic de lapoviță, iar minimele ajung pe la zero grade.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem o zi destul de plăcută, soare, și câțiva nori. Se face mai cald decât în mod obișnuit și temperaturile urcă până la 5...6 grade. Peste noapte vin câteva ninsori slabe.

În nordul Moldovei și în Bucovina se mai încălzește puțin. Va fi vreme bună în prima parte a zilei, dar mai târziu se adună norii și o să ningă, mai ales după lăsarea nopții. Vântul devine mai insistent, iar maximele ajung tot pe la 5...6 grade.

Temperaturile cresc și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, însă pe aici găsim vreme destul de neplăcută, cer acoperit, lapoviță iar spre seară și la noapte o să ningă.  

În vestul țării se încălzește simțitor și vor fi 6...7 pe la amiază. Norii apar frecvent; o să plouă; e posibil să cadă și un pic lapoviță.

Atmosfera se mai dezmorțește vineri și în Transilvania, iar maximele ajung pe la 3...4 grade. Avem însă o zi destul de mohorâtă, cu lapoviță și condiții de polei. Peste noapte o să ningă, mai ales în zonele de munte, iar pe crește o să fie viscol.

În Oltenia, găsim vreme caldă pentru acest moment al anului, înnorări, poate și 2...3 stropi de ploaie. Temperaturile urcă până la 7...8 grade, dar vântul devine ceva mai activ.

Și în sudul țării va fi mai cald decât ar fi normal și se vor atinge 9...10 grade. Vom avea atmosfera de început de primăvară, soare, câțiva nori și condiții de ploaie în dealurile Munteniei.

Cum va fi vremea în București și la munte 

În București, se mai încălzește puțin și o să avem vreme frumoasă, un pic de vânt și în jur de 9 grade după prânz. La noapte s-ar putea să apară ceață și temperatura coboară până la -2 grade.

La munte, temperaturile continuă să crească, dar rămân negative aproape peste tot. Ninsorile se extind pe seară și după lăsarea nopții, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură vântul suflă tare, cu peste 80...90 KM/h, așa că o să fie viscol.

 

Cum va fi vremea zilele următoare


În București, sâmbătă temperaturile scad ușor, dar tot va fi mai cald decât în mod normal și se vor atinge 7 grade. Cerul va fi senin pe timpul zilei, dar noaptea se înnorează și se intensifică vântul.

Duminică, vremea se menține caldă pentru această perioadă. Maxima ajunge pe la 8 grade. Dimineața mai apar ceva înnorări, apoi se arată soarele, dar vântul agită atmosfera și ajunge la viteze de 50 Km/h. Luni avem o zi însorită, cu temperaturi ridicate pentru final de ianuarie și un vânt destul de activ. Vor fi din nou 8 grade pe la amiază și -1 grad în noaptea următoare.

La munte, sâmbătă,  se răcește ușor. Vin alte ninsori, mai ales după lăsarea nopții. Cel mai mult o să ningă în Munții Apuseni, iar în zona înalta din Orientali vântul va suflă mai tare și va viscoli ninsoarea. 

Duminică se face mai cald decât ar fi normal, dar vântul devine tot mai puternic, iar pe crește vor fi rafale de peste 100...120 Km/h. Cerul rămâne acoperit de nori și o să ningă din când în când.

Luni, temperaturile cobora spre normal. Ziua avem atmosfera schimbătoare și poate 2..3 fulgi de zăpadă. Noaptea, ninsorile cuprind aproape toată zona montană, iar pe crește vântul se transformă în viscol.