Vremea azi, 25 iulie. Temperaturile maxime ajung la 34 de grade, dar nu scăpăm de instabilitate

25-07-2020 09:29


Weekendul acesta ne-aduce multă instabilitate şi ploi zdavene. Sâmbătă, doar sud-estul rămâne cu atmosfera înăbuşitoare şi maxime la pragul caniculei. Temperaturile vor fi de la 24 la 34 de grade.

 

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăganul. Căldură mare, cer senin şi un aer greu de respirat după prânz. De ploi, nu prea sunt condiţii.

În Moldova sudică şi prin nordul Munteniei. Şi aici sporeşte disconfortul termic la amiază, iar zăpuşeala va fi ridicată.

Mai sus, în jumătatea nordică a Moldovei, se adună norii şi aversele vor fi consistente. Termic, stăm bine, deocamdată; ba chiar se încălzeşte faţă de ieri.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi vreme amestecată. Vedem soarele temporar, dar apar şi ploile. Se răcoreşte puţin; abia se ating 25-26 de grade.

Şi în vestul ţării se anunţă vreme răcoroasă şi ploi în mai multe reprize. Se pot strânge 30-40 l/mp, iar râurile din zonă pot ieşi din matcă.

Averse apar şi în Transilvania, instabilitatea creşte şi temperaturile scad puţin faţă de ieri. Şi aici sunt ceva alerte de inundaţii pe râurile din zonă.

Plouă şi în Oltenia, sâmbătă, vor fi ploi zdravene, abundente şi nu sunt excluse nici grindina sau vijeliile.

În sud, însă, domină timpul frumos şi temperaturile sunt în creştere. Asta înseamnă că după prânz, zăpuşeala va fi şi mai mare ca vineri.

Vremea în București

 

În Bucureşti, avem, în continuare, vreme foarte caldă. După-amiaza, atmosfera devine sufocantă, stresul termic va fi ridicat şi vom resimţi, probabil, 38-40 de grade.

Vremea la munte și la mare

 

La munte, ploile vor fi zdravene, vin cu vijelii şi grindină şi se şi răcoreşte, de sâmbătă încolo. Se pot aduna 30 până la 60 de l/mp.

În schimb, pe litoral, vremea se menţine caldă şi însorită. În prima parte a zilei cerul va fi senin, apoi se adună câţiva nori, iar vântul prinde putere. Maximele ating 28-29 de grade.

Vremea în următoarele zile

 

În București ploile apar sporadic şi urmează câteva zile călduroase. Sâmbătă prindem timp frumos şi o după-amiază la fel de fierbinte ca cea de vineri. Atmosfera devine sufocantă, stresul termic va fi ridicat şi vom resimţi, probabil, 38-40 de grade.

La munte, o să plouă în reprize scurte, dar se pot strânge cantităţi mari de apă. Creşte şi riscul de inundaţii pe multe râuri din zonă, aşa că situaţia se complică în acest weekend. Sâmbătă se răcoreşte şi se pot aduna 30 până la 60 de l/mp, iar ploile vin cu vijelii şi grindină.

Duminică se arată soarele, dar vin şi ploile temporar, iar situaţia nu se îmbunătăţeşte prea tare. Se mai aduna 50 l/mp în masivele vestice.

Luni dimineaţa prindem vreme bună, dar după prânz se întorc aversele şi vor fi destul de consistente.

Marţi, însă, lucrurile se mai îndreaptă. Norii se împrăştie şi doar prin masivele nordice mai sunt ceva ploi, dar pe zone restrânse.

Pe litoral, vremea se menţine caldă şi însorită. În prima parte a zilei cerul va fi senin, apoi se adună câţiva nori, iar vântul prinde putere. Maximele ating 29 de grade.

Duminică se anunţă vreme de plajă, norii vor fi rari, iar maximele, în creştere treptată.

Luni găsim vreme călduroasă la mijlocul zilei. Disconfortul sporeşte, iar aerul devine greu de respirat chiar şi aici.

Marți va fi zăpuşeala mare, cer senin şi temperaturi neobişnuit de mari.

VIDEO PROTVPLUS.RO