Vremea azi, 27 august. Temperaturi ridicate și atmosferă însorită în majoritatea regiunilor țării

27-08-2020 08:35


Joi avem atmosfera însorită câţiva nori de ploaie în nord şi pe la munte şi caniculă în sud-estul ţării. Vântul se intensifică aproape peste tot: la munte va sufla cu până la 70 km/h, iar în rest, vor fi rafale de 50-55 km/h.

Maximele pornesc de la 24 de grade în Maramureş şi ajung la 35 de grade în Muntenia, sudul Moldovei şi vestul Dobrogei.

Vremea pe regiuni

 

În Bărăgan, vom avea o amiază caniculară, cu temperaturi de 35 de grade la umbră. Nici în Dobrogea nu scăpăm de căldură sufocantă: aici, maximele se vor opri pe la 33 de grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem tot vreme călduroasă, cu temperaturi ce pot atinge pragul caniculei. Apar şi câţiva nori, dar sunt nori de vreme bună.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, va fi ceva mai bine: maximele nu vor trece de 32 de grade. După prânz, se adună norii iar prin Bucovina şi pe la munte e posibil să plouă trecător.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim temperaturi mai modeste decât în restul ţării. Vor fi cel mult 25-26 de grade, vântul va avea unele intensificări şi s-ar putea să cadă şi câţiva stropi de ploaie.

În ţinuturile vestice, temperaturile vor fi comparabile cu cele de miercuri. Cerul rămâne senin toată ziua, dar vântul sufla destul de tare şi poate atinge viteze de 55 de km/h.

În Transilvania, va domina atmosfera însorită. Se mai încălzeşte puţin, iar temperaturile ajung până la 29 de grade. Doar pe la munte s-ar putea să picure trecător, iar vântul va sufla tare, cu viteze de până la 70 km/h.

În Oltenia, maximele câştigă 2-3 grade faţă de ziua trecută. Nu prea zărim norii, însă vântul prinde putere şi va atinge viteze de 55 km/h.

În sudul ţării, joi se face mai cald. Soarele străluceşte nestingherit şi aerul devine fierbinte la amiază. Maximele ating pragul caniculei, iar vântul are intensificări trecătoare.

Vremea în București

 

În Bucureşti, joi se face din nou foarte cald. Cerul se păstrează curat, vântul devine mai insistent, iar după prânz se instalează canicula.

Vineri avem încă o zi însorită şi o amiază călduroasă, cu 33-34 de grade, la umbră.

Sâmbătă, căldura va fi şi mai greu de suportat. Temperatura va urca până la 37 de grade şi atmosferă va fi de-a dreptul înăbuşitoare.

Şi duminica avem o zi fierbinte, cu cer senin, un pic de vânt şi o maximă de 36 de grade.

Vremea la munte

 

La munte, joi găsim vreme frumoasă, soare şi poate 2-3 stropi de ploaie la apropierea serii. Vântul, însă, prinde putere şi atinge viteze de 60-70 KM/h.

Vineri avem atmosferă plăcută. NU mai vorbim deloc despre ploi, iar vântul mai are intensificări DOAR în zonele de creastă.

Sâmbătă se mai încălzeşte puţin şi avem vreme bună, cer senin şi un vânt mai intens, la altitudini mari.

La fel va fi şi duminica: atmosfera însorită şi temperaturi agreabile în toată zona montană. În noaptea următoare apar ceva înnorări în masivele nordice şi nord-vestice, dar e puţin probabil să plouă.

Vremea pe litoral

 

La mare, joi se face foarte cald, iar pe la amiază creşte şi disconfortul termic. Maximele din staţiuni ajung pe la 30 de grade, iar vântul devine mai insistent în orele serii.

Vineri avem încă o zi însorită şi caldă. Temperaturile scad puţin şi se mai dooleste şi vântul.

Vreme frumoasă avem şi sâmbăta: cer curat, briza activ şi până la 29 de grade pe plajă. În noaptea următoare e posibil să apară ceata.

Şi duminica o să fie cald. Dimineaţă mai sunt ceva condiţii de ceaţă, apoi se înseninează şi temperaturile urcă din nou spre 29 de grade.

VIDEO PROTVPLUS.RO