Prognoza meteo 23 iulie 2020. Joi, vremea rămâne destul de instabilă, mai apar ceva ploi în special la deal și la munte, dar local și prin sud, est și centru, iar temperaturile vor fi de la 23 la 35 de grade.

 

 

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan, atmosfera se anunță schimbătoare, norii persistă câteva ore, dar după prânz aerul devine sufocant. Ploile apar local și nu sunt de durată, iar noaptea va fi una agreabilă.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, instabilitatea crește și o să plouă în câteva reprize. Ploile vor fi torențiale, și se pot strânge cantități mari de apă. Apar și vijeliile și poate chiar grindina.

În nordul Moldovei și în Bucovina așteptăm mai multe serii de averse, dar atmosfera va fi destul de plăcută. Maximele ajung la 28 de grade, iar minimele pe la 15...16 grade.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș găsim vreme bună, temperaturi acceptabile și ploi trecătoare.

În vestul țării o să avem vreme destul de frumoasă, iar maximele nu vor trece de 30 de grade. Și noaptea va fi una plăcută.

În Transilvania prindem câteva ore însorite, dar și noi reprize de ploaie. Se mai pot strânge 25 l/mp, iar maximele ating 27 de grade în zona Târgu Mureș.

Și în Oltenia vin ceva ploi joi.  Miercuri a fost soare și s-au atins 35 de grade la Calafat. Joi instabilitatea crește, dar după prânz atmosfera devine înăbușitoare.

Aversele vin și în dealurile Munteniei. Vremea va fi schimbătoare și pe aici, cu înnorări dimineața și seara și temperaturi ridicate, iar stresul termic va fi accentuat. Și miercuri a fost zăpușeală, iar indicele temperatura-umezeală a depășit pragul critic în zonele de câmpie.

București


În București, ploile vor fi destul de rare și atmosfera devine tot mai caldă. Dimineața norii persistă și s-ar putea să plouă slab, dar mai târziu se arată soarele și se ating în jur de 32...33 de grade. Disconfortul termic sporește și aici.

La munte
 

La munte, ploile apar în fiecare zi, dar prindem și momente mai însorite. Joi, instabilitatea va fi ridicată și o să plouă abundent.

La mare
 

Pe litoral, joi avem vreme frumoasă, cu ceva nori și un vânt mai insistent după prânz. Temperaturile sunt destul de agreabile.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București
 

Și pe parcursul zilei de vineri apar câțiva nori, dar nu va ploua. Se mai încălzește puțin.

Vreme caldă și frumoasă prindem și sâmbătă. Doar în noaptea următoare cresc condițiile de ploaie.

Duminică, norii persistă câteva ore, dar atmosfera va fi schimbătoare, fără ploi și cu o maximă de 29...30 de grade. 

La munte
 

Vineri rămânem cu atmosferă plăcută, dar mai apar și câteva serii de ploi. Aversele pot fi torențiale, cu vijelii și grindină.

Sâmbătă va ploua mai ales în masivele vestice și în cele estice. Vor fi ploi de scurtă durată, însă destul de consistente. În Munții Apuseni se răcește ușor.

Și duminică o să mai plouă din când în când, vor fi tot averse, care aduc cantități importante de apă, dar și vijelii și grindină.

La mare
 

Și vineri se anunță soare și vreme de plajă. Briza va fi activă, iar apa mării se mai încălzește puțin.

Sâmbătă se înseninează, vântul rămâne activ, iar temperaturile mai urcă puțin.

Duminică se anunță vreme superbă, cu cer senin și valuri mari. Vântul va fi destul de insistent, iar maximele ating și 30 de grade în aer și 27 de grade în apa mării. Mare grijă la ultraviolete.