Vremea azi, 24 septembrie. Atmosfera se menține caldă însă vin și ploile

24-09-2020 08:26


Joi se menţine atmosfera caldă însă vin şi ploile. În sud-est, în centru, în vest, în nord-vest, dar şi în zona montană se adună norii şi sunt anunţate averse locale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

În rest, avem soare în cea mai mare parte a zilei şi maxime ce se încadrează între 22 de grade în nord-vestul ţării şi 30 de grade în sudul extrem.

Vremea pe regiuni

 

Dobrogea şi Bărăganul. În Bărăgan, avem soare în cea mai mare parte a zilei. Norii vin şi trec, iar maximele ajung la 30 de grade Celsius. În Dobrogea, în schimb, apar averse locale, însoţite de fenomene electrice şi va fi ceva mai răcoare.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei ne aşteaptă încă o zi caldă, cu temperaturi de 28-29 de grade Celsius. Şi pe aici se înnorează şi vin câteva ploi în timpul zilei.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se adună norii în zona montană, unde apar şi averse, însoţite de un vânt intens. În rest, avem soare în cea mai mare parte a zilei şi maxime ce urcă până la 28 de grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, avem atmosferă mohorâtă, cu mulţi nori de ploaie. Trecător, se arată şi soarele, iar temperaturile rămân la valori apropiate de cele normale pentru această perioadă şi nu trec de 24.-25 de grade.

Şi în ţinuturile vestice apar aversele. Vor fi şi fenomene electrice, iar vântul va sufla destul de tare. Din când în când, se arată şi soarele, în special în zonele de câmpie.

În Transilvania, joi dimineaţă, este răcoare mai ales în depresiuni, pe unde este şi un pic de ceaţă. În timpul zilei, vremea va fi schimbătoare, cu scurte momente însorite în zonele joase şi cu destul de multe ploi la munte.

În Oltenia, avem soare în cea mai mare parte a zilei. În zona montană se mai înmulţesc norii, dar şansele de ploaie sunt reduse. Temperaturile rămân ridicate şi se opresc la 28-29 de grade.

Şi în ţinuturile sudice ne aşteaptă o atmosferă însorită. Norii apar sporadic, iar, în Lunca Dunării, maximele ating pragul de 30 de grade Celsius.

Vremea în Capitală

 

În Capitală, rămânem cu vremea frumoasă şi caldă. Avem soare în cea mai mare parte a zilei şi, la amiază, temometrele vor indica 29 de grade Celsius.

Vineri se face şi mai cald. Norii apar sporadic, iar temperaturile ajung la 31 de grade.

Sâmbătă se menţine atmosfera caldă, dar vremea devine instabilă. După-amiază se adună norii şi apar aversele, însoţite de descărcări electrice şi vânt intens.

Duminică se răcoreşte, vântul mai are unele răbufniri, iar temperaturile ajung la valori normale pentru această perioadă şi nu mai depăşesc 24 de grade.

Vremea la munte

 

La munte, găsim atmosfera schimbătoare. Zărim şi soarele din când în când, însă norii se înmulţesc pe parcursul zilei şi aduc cu ei averse, însoţite de descărcări electrice şi vânt intens. Temperaturile se menţin mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă.

Vineri, atmosfera rămâne destul de închisă: ploi mai apar doar pe spaţii restrânse, iar vântul suflă mai tare pe creşte.

Sâmbătă, vremea devine instabilă şi temperaturile încep să scadă. Apar averse consistente, cu tunete, fulgere şi intensificări ale vântului. Pe alocuri, ploile pot lăsa în urmă cantităţi de apă însemnate.

Duminică, se răcoreşte, iar vântul continuă să aibă intensificări. Cerul va fi plin de nori, însă ploi mai apar doar în Carpaţii Orientali şi în nordul Carpaţilor Meridionali.


Vremea pe litoral

 

Pe litoral, urmează încă o zi caldă, cu ceva mai mulţi nori, dar cu şanse reduse de ploaie. Vântul suflă mai tare după-amiaza, iar maximele ating 25 de grade pe plajă şi se opresc la 22 de grade în apă.

Vineri aşteptăm încă o zi frumoasă, cu unele înnorări în timpul zilei şi cu vânt intens în special după-amiază şi seara.

Sâmbătă, găsim atmosfera schimbătoare. Vântul se intensifică după prânz, iar, spre seară şi în cursul nopţii, apar şi aversele, însoţite de descărcări electrice.

Duminică, se răceşte uşor. Briza va fi activă în timpul zilei şi se vor înregistra 24 de grade pe plajă şi 20 de grade în apa mării.

 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO