Vremea azi, 20 ianuarie. Cresc temperaturile, dar vântul suflă în continuare

×
Codul embed a fost copiat

Vremea azi, 20 ianuarie. Temperaturile încep să crească, mai ales în sudul și în estul României. În jumătatea nord-vestica se adună norii şi o să ningă sau o să cadă lapoviţă.

Vremea azi, 20 ianuarie. Nu ne lasă nici vântul, care se înteţeşte peste tot, iar la munte, în nord şi în centru va fi viscol. Maximele termice pleacă de la - 2 grade în Maramureş şi ajung pe la 10 grade în Oltenia şi în Muntenia.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul, pe unde găsim atmosferă plăcută, cu cer senin. Temperaturile cresc faţă de ziua trecută, însă vântul suflă destul de tare şi va atinge viteze de 55 de km/h.

Vremea azi, 20 ianuarie pe regiuni

Vremea se încălzeşte şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Avem soare generos, vântul va fi activ, iar maximele se opresc la 8 grade Celsius. La noapte, norii se înmulţesc şi va fi lapoviţă.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, găsim tot atmosferă caldă pentru acest moment al anului, cu temperaturi de până la 7 grade Celsius. Va domina atmosfera însorită, însă după lăsarea serii se înnorează şi o să ningă sau o să cadă lapoviţă.

Citește și
iarna
Vremea rea a pus stăpânire pe România. În Cluj-Napoca vântul a împins pe pistă un avion, la aterizare
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş e ger cumplit în această dimineaţă, iar la Târgu Lăpuş s-au înregistrat -18 grade. Înnorările persistă atât pe timpul zilei, cât şi la noapte. O să ningă viscolit şi va fi destul de frig: după prânz, termometrele vor indica - 1 grad Celsius, dar la noapte temperaturile coboară până la - 8 grade.

Atmosfera închisă găsim şi în ţinuturile vestice. Pe-aici ninge sau cade lapoviţă, s-ar putea să se formeze polei, iar vântul intens va amplifica senzaţia de frig. La altitudini mari va fi viscol puternic, cu rafale de peste 80...90 de km/h.

În Transilvania avem o dimineaţă geroasă şi sunt condiţii de ceaţă, mai ales în depresiuni. Mai târziu se arată soarele şi se mai încălzeşte puţin. Se porneşte, însă, vântul, iar în vestul provinciei apar precipitaţiile şi vor fi ninsori şi lapoviţă. La noapte scăpăm de ger, iar în depresiuni vor fi - 6 grade.

În Oltenia prindem vreme schimbătoare. Temperaturile mai cresc faţă de ieri şi se pot atinge 9-10 grade Celsius, dar vântul va sufla destul de tare, cu viteze de 45-55 de km/h. Pe timpul nopţii nu e exclus să ningă sau să cadă lapoviţă.

În ţinuturile sudice acum, dimineaţa, s-a lăsat gerul în zonele deluroase. Mai apoi avem atmosferă plăcută, cu maxime de până la 10 grade Celsius în Lunca Dunării. Norii apar destul de rar, însă vântul va fi cam insistent.

Vremea azi, 20 ianuarie la Bucureşti. Sunt 9 grade după prânz

În Bucureşti se mai încălzeşte faţă de ieri. Avem o zi însorită, cu vânt activ şi 9 grade după prânz. La noapte, norii se înmulţesc, dar e puţin probabil să apară precipitaţii. Minima, în creştere faţă de nopţile trecute, ajunge pe la zero grade.

 

Vineri se răceşte, iar maxima se opreşte la 5 grade. În prima parte a zilei vor fi ceva înnorări, dar condiţiile de precipitaţii sunt reduse. Mai apoi, cerul se degajează, dar vântul se menţine activ.

Sâmbătă se face mai frig şi temperatura se apropie de normalul perioadei. Avem atmosfera însorită, dar noaptea se adună norii şi minimă atinge -9 grade la marginea oraşului.
Duminică avem înnorări persistente şi nu e exclus să vină şi 2...3 fulgi de zăpadă. Vântul va fi activ, iar maxima se opreşte la 2 grade Celsius.

La munte se înnorează treptat. Ninsorile apar mai întâi în Carpaţii Occidentali, dar pe seară şi la noapte ajung şi în celelalte masive. Se porneşte din nou vântul, iar pe creste va sufla cu peste 80-90 de km/h, aşa că o să fie viscol şi vizibilitatea o să scadă destul de mult.

La munte astăzi se înnorează treptat. Ninsorile apar mai întâi în Carpaţii Occidentali, dar pe seară şi la noapte ajung şi în celelalte masive. Se porneşte din nou vântul, iar pe creste va sufla cu peste 80-90 de km/h, aşa că o să fie viscol şi vizibilitatea o să scadă destul de mult.

Mâine se răceşte, iar la altitudini mari va fi ger pe timpul zilei şi viscol, cu rafale de peste 80 de km/h. Vor fi înnorări şi mai vin ceva ninsori slabe şi în restul zonei montane.

Sâmbătă avem cam aceeaşi situaţie: cer noros, continua să ningă slab, iar pe creste va fi viscol. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de vineri.

Astăzi se încălzeşte în jumătatea sud-estică, iar prin Oltenia şi Muntenia se ating chiar şi 10 grade. De mâine însă, temperaturile încep să scadă; frigul pune stăpânire pe ţară, iar nopţile devin geroase în multe zone.

Vremea azi, 20 ianuarie în Europa

În Europa o să ningă în nord şi în nord-est; apar ceva ninsori şi în Franţa, iar în zonele central-nordice şi central-estice, pe lângă ninsori, o să fie şi lapoviţă. În Italia o plouă puţin; în rest găsim vreme frumoasă şi cer mai mult senin. Temperaturile scad în majoritatea zonelor, dar răcirea vremii va fi mai evidentă în vestul Europei.

Vântul devine tot mai puternic pe ocean, în zona Arhipelagului Britanic şi la vest de Scandinavia, dar se intensifică şi pe Marea Baltica, pe Mediterană şi pe Marea Neagră. La început, precipitaţii apar pe partea nordică, centru, est şi sud-est, inclusiv în România. Apoi, precipitaţiile din zona noastră se retrag către sud-estul extrem, însă revin duminică în jumătatea de nord a ţării.

O masă de aer foarte rece, coboară din nord, ajunge în vest, în centru, apoi se mută pe partea estică şi de sud-est. Vremea se răceşte foarte tare şi la noi în ţară, dar până la finalul săptămânii se încălzeşte în vest, în sud-vest, chiar şi în Peninsulă Scandinavă.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Vremea azi, 19 ianuarie. Zi tipică de iarnă, cu temperaturi în scădere. Unde va fi cel mai frig
Vremea azi, 19 ianuarie. Zi tipică de iarnă, cu temperaturi în scădere. Unde va fi cel mai frig

Vremea azi, 19 ianuarie. Avem vreme frumoasă în cea mai mare parte a ţării şi doar prin nord-est e posibil să fulguiască trecător.

Vremea rea a pus stăpânire pe România. În Cluj-Napoca vântul a împins pe pistă un avion, la aterizare
Vremea rea a pus stăpânire pe România. În Cluj-Napoca vântul a împins pe pistă un avion, la aterizare

Curenți puternici care au coborât din nordul Europei au adus în mai multe regiuni din România vânturi care, în unele locuri, au avut puterea unui uragan de gradul 1.

Vremea astăzi, 18 ianuarie. Vântul continuă să pună probleme în majoritatea regiunilor din țară
Vremea astăzi, 18 ianuarie. Vântul continuă să pună probleme în majoritatea regiunilor din țară

Vremea astăzi, 18 ianuarie. Marți avem un vânt puternic în cea mai mare parte a țării, iar la altitudini mari se vor atinge 110 km/h.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.