Vremea azi, 21 iunie. Prognoza meteo pentru București și restul țării

×

În sudul tarii se încălzește foarte tare. O să avem canicula, stres termic accentuat și 35-36 de grade la umbra. Căldură se domolește, însă, la mijlocul săptămânii.

Ziua de marți ne-aduce caniculă și disconfort termic în sudul țării, vânt cu intensificări în majoritatea zonelor și ploi zgomotoase, mai pe seară, în nord, centru, în est și la munte. Maximele pleacă de la 24 de grade în Bucovina și ating 35-36 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în țară

În Dobrogea și în Bărăgan se încălzește foarte tare. În Bărăgan o să avem o amiază caniculară, cu stres termic accentuat și 35, poate 36 de grade la umbră. Vântul prinde putere îndeosebi la malul mării, iar spre seară o să plouă în unele zone.

Căldura se intensifică și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Crește disconfortul termic și temperaturile ating pragul caniculei. Atmosfera devine instabilă în a doua parte a zilei, când sunt anunțate averse consistente, cu descărcări electrice și condiții de grindină.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina maximele ajung pe la 30-31 de grade, dar în zona Bucovinei se face mai răcoare și vor fi vreo 24 de grade. Vântul devine tot mai insistent și atinge viteze de 50-60 km/h, iar după-amiază se înnorează și o să plouă.

Citește și
Canicula
Vremea azi, 20 iunie. Zonele în care a venit deja canicula

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, temperaturile scad față de ziua trecută, când s-au înregistrat și 33 de grade. Marți, maximele se opresc pe la 28-29 de grade. Se intensifică vântul, iar mai târziu apar și câteva reprize de ploaie.

În ținuturile vestice avem încă o amiază călduroasă, dar cu temperaturi puțin mai scăzute decât luni. O să plouă trecător în zonele mai înalte. În rest, atmosfera se menține însorită toată ziua.

În Transilvania găsim vreme caldă, un vânt cu intensificări susținute și până la 30 de grade în vestul provinciei. După orele amiezii apar ploi zgomotoase, se pot strânge cantități însemnate de apă și s-ar putea să cadă grindina.

În Oltenia nu o să plouă, iar după prânz căldura va fi greu de suporat. Temperaturile se apropie de pragul caniculei și vântul ajunge la viteze destul de mari, de 50-60 km/h.

În sudul țării o să fie și mai rău. Temperaturile vor urca până la 36 de grade în Lunca Dunării, iar disconfortul termic se va accentua pe la amiază. După atâta căldură, mai târziu apar ploile și vor fi însoțite de fenomene electrice.

Vremea în București

În București soarele încălzește rapid atmosfera și o să avem o amiază toridă, cu 34, poate chiar 35 de grade, la umbră. Spre seară se înnorează și cresc șansele de averse. Atmosfera devine plăcută pe timpul nopții. Temperatura coboară până la 16 grade în centru, dar la marginea orașului vor fi doar 12 grade.

Vremea la munte

La munte o să plouă, mai ales în a doua parte a zilei. Sunt anunțate averse consistente, cu tunete, fulgere și grindină, îndeosebi în Meridionali și în Orientali. Vântul poate depăși viteze de 80-90 km/h, iar în masivele nordice se face mai răcoare decât luni.

Vremea la mare

La mare se încălzește și temperaturile urcă până la 29 de grade. O să avem o zi destul de însorită, însă vântul va sufla cu 45-55 km/h. Spre seară s-ar putea să plouă și aici.

 

 

Citește și...
Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Se anunță zile de caniculă
Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Se anunță zile de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza meteo pentru intervalul 20 iunie - 3 iulie.  

Vremea azi, 20 iunie. Zonele în care a venit deja canicula
Vremea azi, 20 iunie. Zonele în care a venit deja canicula

Astăzi avem o zi însorită și o amiaza călduroasă în cea mai mare parte a țării. Doar prin sud și la munte s-ar putea să apară câțiva nori de ploaie, iar maximele pleacă de la 23...24 de grade pe litoral și ating 34, poate 35 de grade în vestul țării.

Vremea azi, 19 iunie. Zi frumoasă în toată țara, dar trebuie să ne pregătim de caniculă
Vremea azi, 19 iunie. Zi frumoasă în toată țara, dar trebuie să ne pregătim de caniculă

Vremea se încălzește astăzi și o să avem o zi însorită și poate câțiva stropi de ploaie după-amiază în Dobrogea și în zona Carpaților Meridionali. Maximele pleacă de la 23...24 de grade pe litoral și ating 32 de grade în vestul și în sud-vestul țării.

Vremea azi, 18 iunie. Zi frumoasă și fără ploi. Ce temperaturi vor fi

Ziua de astăzi ne-aduce vreme mai bună, averse trecătoare în sudul țării și pe la munte și un vânt mai insistent în est și în sud-vest. Maximele termice pornesc de la 22-23 de grade în depresiuni și pe litoral și ajung la 30 de grade în vestul României.  

Recomandări
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte

Printre documentele confiscate, luni, de către agenții FBI din proprietarea Mar-a-Lago a fostului președinte al SUA Donald Trump s-au aflat și câteva marcate ca fiind „top secret”.

Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO
Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO

Scriitorul Salman Rushdie a fost atacat, vineri, în timpul unui eveniment desfăşurat în statul american New York.

Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani
Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani

Cu venituri mai mici decât încasările, golul din bugetul României se tot adâncește, iar datoriile cresc. Noua împărțire a banilor din buget prevede mai mulți bani pentru salarii și pensii, însă unele ministere vor primi mult mai puțin decât au cerut.