Vremea azi, 20 iunie. Zonele în care a venit deja canicula

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi avem o zi însorită și o amiaza călduroasă în cea mai mare parte a țării. Doar prin sud și la munte s-ar putea să apară câțiva nori de ploaie, iar maximele pleacă de la 23...24 de grade pe litoral și ating 34, poate 35 de grade în vestul țării.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde domină atmosfera cu soare, dar nu este exclus să vină o ploaie de scurtă durată în unele zone.

Temperaturile ajung la 30 de grade în Bărăgan, iar pe litoral va fi în continuare mai răcoare și se vor înregistra vreo 24 de grade. Tot la malul mării s-a lăsat ceața, iar până la ora 9 în județul Constanta este în vigoare un cod galben de ceață densă și vizibilitate redusă.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei cerul se păstrează curat toată ziua, așa că nu vorbim deloc despre ploi. Se face destul de cald după orele prânzului și se ating 30...31 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se încălzește și mai tare. Temperaturile urcă până la 32...33 de grade și nu uitați că acestea sunt valori înregistrate la umbră, așa că la soare va fi mai cald de atât. Avem cer senin peste tot și un vânt destul de liniștit.

Citește și
Vremea azi, 18 iunie. Zi frumoasă și fără ploi, Ce temperaturi vor fi
Vremea azi, 18 iunie. Zi frumoasă și fără ploi. Ce temperaturi vor fi
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș se face foarte cald. Maximele trec de 30 de grade și ajung la 33...34 de grade în zona Maramuresului. La noapte se adună norii și vor aduce câteva averse cu descărcări electrice și intensificări de vânt.

În ținuturile vestice soarele încălzește rapid atmosfera și căldura devine greu de suportat pe la amiază. Se ating 34, poate 35 de grade, dar temperaturile resimțite se vor apropia de 40 de grade. Noaptea se înnorează și o să plouă și aici.

În Transilvania este răcoare acum, dimineața, mai ales în depresiuni, dar peste zi încălzirea vremii se simte și aici. Vor fi chiar și 32 de grade în vestul provinciei și doar pe la munte s-ar putea să cadă câțiva stropi de ploaie.

Temperaturile continuă să crească și în zona Olteniei și ajung pe la 33 de grade. Norii apar în treacăt și s-ar putea să aducă o ploaie slabă, dar în cea mai mare parte a zilei va fi cer senin.

Și în ținuturile sudice găsim vreme frumoasă, dar e posibil să apară ceva condiții de ploaie și aici. Temperaturile mai câștiga un grad, două față de ziua trecută.

Vremea în țară, în următoarele zile

Astăzi avem o zi însorită și o amiază călduroasă în majoritatea zonelor. În sudul țării s-ar putea să apară câțiva nori de ploaie, iar în vest se vor atinge 34, poate 35 de grade.

Marți căldura se intensifică în sud și sud-est, pe unde o să fie caniculă, dar temperaturile scad în celelalte zone. Vântul prinde putere aproape peste tot, iar după-amiază apar ploi zgomotoase, destul de consistente, la munte, în centru și în est.

Miercuri mai vin câteva averse în nord-estul țării, dar în majoritatea zonelor găsim timp frumos. Vântul rămâne destul de activ, iar căldura se mai domolește și în ținuturile sudice.

Joi instabiltatea crește în sud-vest, pe unde apar mai multe serii de averse cu descărcări electrice. În rest avem soare, vreme bună și un vânt mai intens la munte și în ținuturile estice.

Vremea în București

În București ne-așteaptă o zi însorită și mai caldă decât cea de ieri, cu vânt domol și 32 de grade pe la amiază. Atmosfera devine plăcută pe seară și după lăsarea nopții și temperatura coboară treptat până la 17 grade. Mâine însă va fi caniculă și se vor atinge 35 de grade la umbră.

Marți aerul se încinge și mai tare. O să avem o amiază caniculară, cu 35 de grade la umbră. Se intensifica vântul, iar spre seară se înnorează și cresc șansele de averse.

Miercuri, deși temperaturile scad, va fi destul de cald după prânz. Se vor atinge 31 de grade, în condiții de cer senin și vânt destul de activ.

Vreme frumoasă avem și joi. Norii apar în treacăt, maxima ajunge pe la 30 de grade, iar în noaptea următoare vor fi 16...17 grade.

Vremea la munte

La munte, astăzi se mai încălzește puțin și o să avem o zi plăcută, cu ceva înnorări și poate 2...3 stropi de ploaie în Carpații Meridionali. Peste noapte apar câteva averse în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor.

Marți se intensifică vântul și pe creste va bate cu peste 70...80 km/h. Temperaturile scad ușor în masivele nordice, iar în a doua parte a zilei vin câteva ploi zgomotoase, mai ales în Carpații Meridionali și în Orientali.

Miercuri prindem vreme frumoasă, însă după lăsarea nopții o să plouă în Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali.

Joi atmosfera se menține instabilă în masivele sud-vestice, pe unde mai vin ceva averse cu descărcări electrice. În rest, avem vreme bună și un vânt mai intens la altitudini mari.

Vremea la mare

La mare avem condiții excelente de plajă: soare, briză activă și temperaturi agreabile. Maximele din stațiuni se opresc la 24...25 de grade, iar apa mării are 22...23 de grade.

Marți se încălzește și temperaturile urcă până la 29 de grade. Vântul prinde putere și atinge viteze de 50...60 km/h, iar spre seară s-ar putea să apară o aversă, două.

Miercuri se anunță vreme frumoasă, caldă și până la 28 de grade prin stațiuni. Vântul mai are unele intensificări parcursul zilei.

La fel va fi și joi: soare, câțiva nori și un vânt destul de insistent. Temperaturile ajung din nou la 28 grade, iar apa mării are vreo 24 de grade.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Vremea azi, 19 iunie. Zi frumoasă în toată țara, dar trebuie să ne pregătim de caniculă
Vremea azi, 19 iunie. Zi frumoasă în toată țara, dar trebuie să ne pregătim de caniculă

Vremea se încălzește astăzi și o să avem o zi însorită și poate câțiva stropi de ploaie după-amiază în Dobrogea și în zona Carpaților Meridionali. Maximele pleacă de la 23...24 de grade pe litoral și ating 32 de grade în vestul și în sud-vestul țării.

Vremea azi, 18 iunie. Zi frumoasă și fără ploi. Ce temperaturi vor fi
Vremea azi, 18 iunie. Zi frumoasă și fără ploi. Ce temperaturi vor fi

Ziua de astăzi ne-aduce vreme mai bună, averse trecătoare în sudul țării și pe la munte și un vânt mai insistent în est și în sud-vest. Maximele termice pornesc de la 22-23 de grade în depresiuni și pe litoral și ajung la 30 de grade în vestul României.  

Furtună în București, azi, 17 iunie. A început vijelia în Capitală
Furtună în București, azi, 17 iunie. A început vijelia în Capitală

A început furtuna, azi, 17 iunie, în București. Vineri seară, în Capitală, se anunță ploi, descărcări electrice și vânt puternic. 

Cod galben de ploi torențiale și grindină în aproape toată țara. Cum va fi vremea în Bucureşti
Cod galben de ploi torențiale și grindină în aproape toată țara. Cum va fi vremea în Bucureşti

Meteorologii anunţă vijelii în cea mai mare parte a ţării de vineri de la ora 11:00, până sâmbătă dimineaţă, la ora 6:00.

 

Vremea azi, 17 iunie. Se anunță ploi torențiale în mai multe zone
Vremea azi, 17 iunie. Se anunță ploi torențiale în mai multe zone

Vineri, instabilitatea cuprinde majoritatea zonelor și apar ploi torențiale, cu descărcări electrice și rafale puternice de vânt. Se pot strânge chiar și peste 40 de litri de apă pe metru pătrat.

Recomandări
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.