Vremea azi, 17 iunie. În Dobrogea şi Bărăgan instabilitatea persistă, 31 de grade în Câmpia de Vest

Dată publicare: 17-06-2021 07:45
Dată actualizare: 17-06-2021 09:28


Joi, în sud, în est şi în centru vremea va fi instabilă. Se vor acumula peste 25 de litri pe metru pătrat, iar vântul se înteţeşte în est, în sud-est şi la munte. În rest avem vreme mai bună, iar în Câmpia de Vest temperaturile urcă până la 31 de grade.

În Dobrogea şi Bărăgan instabilitatea persistă. Pe parcursul zilei se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 de litri de apă metru pătrat, iar la noapte ploile vor lăsa în urma încă 30 de litri de apă pe metru pătrat. Se porneşte şi vântul, iar pe litoral va sufla cu până la 65 de km/h.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem aceeaşi situaţie: vor fi averse cu tunete şi fulgere care pot aduce cantităţi însemnate de apă, vântul se înteţeşte, iar pe spaţii mici o să cadă grindină.

Vreme instabilă găsim şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Şi pe-aici o să plouă destul de mult şi o să fie condiţii de grindină şi de vijelii. În zona Carpaţilor Orientali se pot acumula peste 20 de litri de apă pe metru pătrat.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme ceva mai bună. Va domina atmosfera însorită, iar ploile apar doar pe spaţii mici, în special în zonele mai înalte. La amiază, temperaturile urcă până la 28, poate chiar 29 de grade.

În ţinuturile vestice, în zonele mai joase urmează o zi frumoasă, cu mult soare şi maxime de 31 de grade Celsius. În rest se mai aduna norii, iar în Apuseni o să mai vină câteva reprize de ploaie.

În Transilvania prindem atmosfera instabilă. Pe-aici apar averse însoţite de fenomene electrice, s-ar putea să cadă grindina şi se pot forma vijelii. În regiunile montane cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat.

Cam la fel va fi vremea şi în Oltenia. Soarele se arata trecător, iar ploile pot lăsa în urma cantităţi importante de apă. Temperaturile urcă până la 29 de grade în vestul provinciei.

Nici în ţinuturile sudice nu scăpăm de instabilitate. Vor fi perioade însorite, dar în zona vin şi averse zgomotoase. Izolat o să cadă şi grindină, iar maximele ating 27 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti o să plouă mai ales în a doua parte a zilei şi la noapte şi se pot acumula peste 15 litri de apă pe metru pătrat. La amiază vom avea 26 de grade, iar la noapte temperatura coboară până la 16 grade.

La munte se încălzeşte, dar în Carpaţii Meridionali şi în Orientali vor fi averse torenţiale şi o să cadă grindină. Se vor strânge cantităţi mari de apă, iar vântul se înteţeşte la altitudini mari.

Instabilitatea persistă şi pe litoral. Ploile vin însoţite de tunete şi fulgere, iar vântul se înteţeşte pe timpul nopţii. Temperaturile ating 23 de grade în aer şi 18 grade în apă.

Vineri, instabiltatea cuprinde jumătatea sud-estică a ţării. Vor fi din nou averse abundente, cu grindină şi rafale puternice de vânt. În rest, se anunţă o zi destul de iinsorita, cu temperaturi ridicate, de 30...32 de grade.

Sâmbătă, în sud, est şi la munte o să plouă destul de mult şi vântul va sufla cu putere. În schimb, în regiunile intracarpatice găsim vreme frumoasă şi până la 32 de grade în Câmpia de Vest.

Nici duminică nu scăpăm de ploi. Apar mai ales în a doua parte a zilei, în jumătatea de est a ţării şi vor fi însoţite de tunete, fulgere şi vânt intens. Pe partea vestică, avem soare, vreme caldă şi câţiva nori de ploaie în orele serii.


VIDEO PROTVPLUS.RO