Vremea azi, 15 iunie. Va ploua în reprize scurte, dar abundente. Instabilitate în sud, centru și vest

15-06-2020 07:51


Luni, situația meteo nu se îmbunătățește deloc. O să mai plouă în reprize scurte, dar abundente, se pot strânge 30...60 l/mp, iar instabilitatea va fi mai pronunțată în sud, centru și vest.

Vedem și soarele din când în când, dar maximele scad și vor fi de la 19 grade în depresiuni la 28 de grade în vestul Olteniei.

Vremea în fiecare regiune

 

În Bărăgan și Dobrogea, prindem și un pic de soare astăzi, însă va fi mai răcoare ca ieri și norii vor lăsa ploi abundente. Și peste noapte mai plouă în câteva reprize.

Și în Moldova sudică și în nordul Munteniei se răcorește ușor. Avem instabilitate, vin și ploile pe parcursul zilei, dar la noapte se înseninează.

În nordul Moldovei și în Bucovina găsim atmosfera schimbătoare, temperaturi mai modeste decât în weekend și două, trei serii de averse.

Vreme cam neplăcută o să avem și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Mai plouă și pe aici, se adună cantități mari de apă și nu sunt excluse nici vijeliile.

Vremea se răcorește și în ținuturile vestice, aversele apar frecvent de-a lungul zilei și se pot strânge 30 l/mp. Așteptăm și fenomene agresive, ca grindina, vijeliile și ploile torențiale.

În Transilvania se răcorește, iar ploile vor fi consistente și se pot acumula cantități mari de apă într-un timp foarte scurt.

În Oltenia, va fi destul de plăcut la amiază, dar nu scăpăm de ploi nici pe aici. Maximele scad cu vreo două grade față de ieri, minimele rămân agreabile.

Și în ținuturile sudice prindem vreme amestecată. Vor fi nori mulți pe parcursul zilei, o să plouă zdravăn din când în când, însă vedem și soarele între două averse.

Vremea în București

 

În București, cam aceeași situație. Vreme schimbătoare, câteva ore cu soare și ploi de scurtă durată, torențiale și zgomotoase. Presiunea atmosferică rămâne scăzută, iar maxima abia atinge 24...25 de grade.

Vremea la munte

 

 

La munte, săptămâna începe cu o răcorire ușoară și cu ploi serioase. Așteptăm averse, cu toată suita de fenomene extreme: răbufniri ale vântului, grindină, ploi torențiale.

Vremea la mare

 

 

Pe litoral, săptămâna se desfășoară sub semnul instabilității, dar se arată și soarele printre picături. Astăzi, se anunță vreme răcoroasă, va ploua în mai multe reprize și se pot produce vijelii și pe aici. Apa marii începe să se încălzească în stațiunile nordice.

Vremea în următoarele zile

 

 

Astăzi, luni, o să mai plouă în reprize scurte, dar abundente, se pot strânge 30...60 l/mp, iar instabilitatea va fi mai pronunțată în sud, centru și vest.

Marți, cam aceleași condiții. Ploi de vară, scurte, dar vijelioase în sud, centru și la munte. Se adună, din nou, cantități mari de apă.

Și miercuri o să mai plouă, tot în serii scurte, dar consistente. Vor mai fi vijelii și grindină și se ating cel mult 27 de grade.

La fel va fi joi. Vedem și soarele pentru câteva ore, însă instabilitatea persistă și aduce noi serii de ploi torențiale.

VIDEO PROTVPLUS.RO