Vremea azi, 13 iulie. Aerul devine irespirabil, dar nu scăpăm nici de furtuni

×
Codul embed a fost copiat

Vremea se încălzește, marți, iar în multe regiuni atmosfera va fi înăbușitoare.

În vest, se vor atinge 38 de grade la umbră, iar după-amiază, în ținuturile estice, în nord și în centru, dar și în zonele de deal și de munte vin câteva serii de averse torențiale.

Vremea pe regiuni

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde va domina atmosfera însorită, dar după orele prânzului se adună norii și o să fie câteva reprize de ploaie.

Maximele ating 28...29 de grade pe litoral și 31...32 de grade în restul provinciei.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei avem soare generos în prima parte a zilei. Mai apoi, în zonele mai înalte norii se înmulțesc și se anunță ploi destul de violente.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

O situație similară găsim și în jumătatea de nord a Moldovei și în Bucovina. Ziua începe cu soare, dar după-amiază apar averse cu tunete și fulgere și s-ar putea să cadă și grindină.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme călduroasă, iar pe la Satu Mare temperaturile urcă până la 35 de grade Celsius. Mai către seară, și pe-aici vin ploi zgomotoase și e posibil să se formeze vijelii.

În ținuturile vestice se face mai cald decât ieri. Va fi foarte multă zăpușeala, iar, la amiază, indicele temperatura-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Norii apar destul de rar, iar maximă atinge 38 de grade la umbră!

În Transilvania avem atmosfera cu soare, dar în a două parte a zilei o să mai fie câteva averse, mai ales la deal și la munte. În depresiuni, nu vor fi mai mult de 28 de grade, dar în vestul provinciei temperaturile se apropie de pragul caniculei.

În Oltenia se anunță o amiază caniculară, iar aerul va fi aproape irespirabil din cauza stresului termic accentuat. În special în zonele deluroase și montane o să fie câteva furtuni de vara.

Și în ținuturile sudice va fi caniculă, iar la amiază căldură devine sufocantă. Indicele temperatura-umezeală va depăși pragul critic, iar în Lunca Dunării maximele vor atinge 34...35 de grade.

Cum va fi vremea în București


În București urmează o zi fierbinte, iar atmosfera devine înăbușitoare și vom resimți disconfortul termic foarte ridicat. Se face mai cald decât ieri, iar termometrele vor indică 35 de grade la umbră. La noapte temperatura coboară până la 19 grade.


La munte instabilitatea crește în a doua parte a zilei, când, pe alocuri, vor fi perioade cu averse torențiale, însoțite de fenomene electrice și vânt intens. Până atunci va domina atmosfera însorită, iar temperaturile vor fi similare cu cele de ieri.

Pe litoral, ziua începe cu soare generos, iar la amiază aerul devine greu de respirat. Maximele ating 29 de grade în stațiuni, dar după prânz apar câteva averse trecătoare, cu tunete și fulgere. Apă marii va avea în jur de 24 de grade.

Vedem cum va fi vremea în următoarele zile


În București, canicula și caldura sufocantă vor persista și marți. Cerul va fi mai mult senin, iar după prânz maximele ating 35 de grade. Joi se face și mai cald, iar temperaturile ating 35 de grade, la umbră. Stresul termic va fi accentuat și va urma o noapte tropicală, cu o minimă de 20 de grade. Vineri vom avea încă o zi toridă, cu o maximă de 35 de grade și un aer aproape irespirabil la orele amiezii.

La munte, marți se mai încălzește puțîn, iar după-amiază o să plouă pe spații mici. Vântul se întețește la altitudini mari. Joi va fi vreme deosebit de caldă. Instabilitatea va crește și, după orele prânzului, în Occidentali, în vestul Meridionalilor și în nordul Orientalilor vor fi averse zgomotoase, care pot lasă în urmă peste 40 de litri de apă pe metru pătrat.

Vineri se face mai răcoare, iar vremea devine instabilă. O să plouă în majoritatea masivelor, iar cantitățile de apă vor depăși 25 de litri pe metru pătrat.

Pe litoral, marți, soarele va străluci în cea mai mare parte a zilei, iar la orele amiezii atmosfera va fi înăbușitoare. Pe plajă se vor atinge 30 de grade Celsius. Joi va fi vreme caldă, însă această căldură o să devină sufocantă după prânz, din cauza disconfortului termic ridică.

Ziua de vineri ne aduce foarte multă zăpușeala și până la 31 de grade în aer. Cerul va fi mai mult senin, iar apă marii va avea în jur de 24 de grade.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Trei zile de caniculă în 7 județe. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade
Trei zile de caniculă în 7 județe. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Şapte judeţe din vestul şi sud-vestul ţării vor fi afectate de caniculă şi disconfort termic în următoarele trei zile, potrivit unei atenţionări Cod galben publicate luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.