Vremea azi, 12 iulie. O nouă zi de căldură sufocantă, dar și furtuni

Ultima actualizare: 12-07-2021 11:22

Luni vine cu vreme călduroasă, disconfort termic ridicat pe la câmpie și caniculă în sud-vestul țării.

Ploile apar spre seară la deal, la munte și în ținuturile estice, iar maximele pornesc de la 27...28 de grade în depresiuni și în Delta Dunării, și ating 35...36 de grade în Banat și Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

 

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme frumoasă și se face destul de cald după prânz. Temperaturile urcă până la 31...32 de grade, iar umezeală ridicată, face că aerul să fie greu de respirat. Seară e posibil să apară și câteva nori de ploaie în zona.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera se încălzește rapid. Maximele ajung pe la 32...33 de grade, iar mai târziu se înnoreaza și vin alte serii de averse, unele chiar torențiale. Vor fi și condiții de grindină și se pot produce vijelii.

Si în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, o să plouă la apropierea serii, iar ploile vor veni, așa cum ne-am obișnuit, cu tunete, fulgere și rafale puternice de vânt. Până atunci avem soare, vreme foarte caldă și până la 33 de grade, la umbră.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, ne-așteaptă o zi însorită, cu temperaturi ridicate și vânt domol. Mai pe seară, s-ar putea să apară o aversă-două și aici.

În ținuturile vestice se face și mai cald. O să fie caniculă în Banat, iar raportul temperatura-umezeală va depăși pragul critic, de 80 unități, așa că atmosfera va deveni sufocantă în miezul zilei. Șansele de ploaie sunt aproape inexistente.

Se încălzește foarte tare și în Transilvania, mai ales în vestul provinciei, pe unde se ating 33 de grade, la umbră. Ploile vin în a doua parte a zilei, în zonele de munte. Pot fi și fenomene severe, căderi de grindină și vijelii.

În Oltenia, avem de suportat temperaturi și mai mari, caniculă și un stres termic accentuat. La apropierea serii o să apară câteva ploi zgomotoase, în zonele mai înalte.

Căldură mare găsim și în ținuturile sudice. Chiar dacă temperaturile se opresc sub pragul caniculei, aerul va fi de respirat. Nu prea zărim norii, iar șansele de ploaie sunt destul de mici.

Cum va fi vremea în Capitală

 

În București, se face din nou foarte cald. Temperatura urcă până la 33...34 de grade, la umbră. Crește și disconfortul termic, iar mai pe seară e posibil să vină și o ploaie rapidă și zgomotoasă. Peste noapte se înseninează și minimă ajunge la 18...19 grade.

La munte, atmosfera devine instabilă după-amiază și seară. Apar averse destul de abundente, vor fi căderi de grindină și vijelii. Până atunci, avem vreme frumoasă și temperaturi ridicate, comparabile cu cele de ieri.

La mare, prindem încă o zi însorită și caldă, cu multă zăpușeala după parnz, Maximele din stațiuni ajung la 29...30 de grade, iar apă marii se mai încălzește puțîn și va avea în jur de 25 de grade. Spre seară apar câțiva nori, dar e puțin probabil să plouă.


Ce ne așteaptă în următoarele zile

 

În București, va fi căldură mare și marți, foarte puțini nori, 34 de grade după prânz. Miercuri trecem la vreme caniculară, se înseninează și se ating 35 de grade, la umbră. Stresul termic va fi foarte ridicat și va urmă o noapte tropicală, cu o minimă de 21 de grade.

Joi va fi încă o zi toridă, cu o maximă de 36 de grade și atmosfera sufocantă la orele amiezii.

La munte, marți se mai încălzește puțin, iar după-amiaza aduce averse locale în Carpații Orientali și în estul Meridionalilor. S-ar putea să vină o ploaie rapidă și în celalalte masive, vor fi și descărcări electrice și condiții de grindină. Joi va fivreme caldă și câteva ploi zgomotoase, mai pe seară în Meridionali și în Carpații de Curbură.

Temperaturile se vor menține ridicate și vineri, iar ploile apar sporadic în zona Carpaților Meridionali. În general, avem vreme frumoasă și un vânt mai intens la altitudini mari.

Pe litoral, marți va fi tot vreme caldă, cu soare în cea mai mare parte a zilei. După prânz se înnorează, dar condițiile de ploaie rămân reduse. Ziua de miercuri se anunță frumoasă și caldă. Vântul are unele intensificări după-amiază, iar maximele cresc puțîn și vor fi 29 de grade în aer și 24 de grade în apă.

Joi, căldura devine sufocantă la orele amiezii și vom resimți disconfortul termic accentuat. În noaptea de joi spre vineri se adună norii și o să vină câteva averse trecătoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO