Vremea azi, 1 iunie 2021. Avem vreme mai bună în vestul şi nord-vestul ţării, dar restul zonelor va ploua

Ultima actualizare: 01-06-2021 09:42

Marți avem vreme mai bună în vestul şi nord-vestul ţării, dar în celelalte zone o să plouă destul de mult şi se înteţeşte vântul.

 

Vremea în fiecare regiune

 

Temperaturile vor fi foarte scăzute pentru această perioadă şi se vor încadra între 11...12 grade în estul Transilvaniei şi în Moldova şi 21 de grade în vestul ţării.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul, pe unde găsim vreme rece şi ploioasă. Cel mai mult o să plouă în judeţele Tulcea şi Constanța, aflate până diseară sub avertizare cod portocaliu. Cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat şi este risc mare de inundaţii pe râurile din Dobrogea. Vântul suflă cam tare mai ales în zona litoralului, pe unde va atinge viteze de 55 de km/h.

La fel va fi şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei: cer înnorat, ploi consistente şi vânt intens. Temperaturile au valori foarte scăzute pentru această perioadă şi NU vor trece de 14 grade Celsius.

În jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina se anunţă tot o zi mohorâtă, cu maxime de până la 15 grade - valori mai potrivite pentru începutul lunii aprilie. Vântul va spori senzaţia de frig, iar ploile pot lăsa în urma 30 de litri de apă pe metru pătrat.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme ceva mai bună, dar şi pe-aici va fi răcoare pentru acest moment al anului, iar la amiază temperaturile se opresc la 18 grade. Soarele se arată trecător, iar în a doua parte a zilei apar şi câteva reprize de ploaie.

În ţinuturile vestice prindem atmosferă schimbătoare, iar pe-aici se va înregistra maxima zile: 21 de grade la Timişoara. Vor fi perioade însorite, dar din când în când se adună norii şi vin câteva ploi, posibil însoţite de descărcări electrice.

În Transilvania urmează o zi tare neplăcută. Înnorările persistă pe tot parcursul zilei, o să plouă consistent şi se pot acumula peste 20 de litri de apă pe metru pătrat. Va fi frig pentru data din calendar, iar temperaturile se opresc la 16 grade în vestul provinciei.

Cam la fel va fi vremea şi în Oltenia, cu menţiunea că, pe-aici, ploile vor fi însoţite de tunete şi fulgere. S-ar putea să cadă şi grindină, iar la amiază vom avea maxime de până la 18 grade.

Şi în ţinuturile sudice va fi foarte frig pentru începutul verii. Se anunţă o zi mohorâtă, cu înnorări, ploi, fenomene electrice şi NU mai mult de 17 grade în termometre.

Vremea în București

 

În Bucureşti o să mai plouă şi marți, vântul devine mai insistent şi se mai răcoreşte puţin. Pe la amiază o să avem doar 15...16 grade - valori mai potrivite începutul lunii Aprilie. La noapte ploile continuă şi se face mai frig decât în nopţile trecute, iar temperatura coboară până la 9 grade.

Vremea la Munte

 

Se mai răceşte şi în zonele de munte, pe unde vin alte serii de averse, ce pot lăsa în urmă 30 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi descărcări electrice şi condiţii de grindină, iar pe creşte o să fie lapoviţă şi chiar ninsoare.

Vremea la Mare

 

La mare urmează o zi tare neplăcută. O să plouă abundent şi se pot strânge 30 de litri de apă pe metru pătrat, iar vântul va sufla cu până la 55 de km/h. În aer vor fi cel mult 17 grade, dar în apă se pot înregistra chiar şi 18 grade Celsius.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO