Vremea astăzi, 9 decembrie. Vreme caldă și temperaturi în creștere, neobișnuite pentru această perioadă

Ultima actualizare: 09-12-2021 09:38

Vremea astăzi, 9 decembrie. Temperaturile încep să crească și, până la sfârșitul săptămânii, în majoritatea regiunilor vremea se menține caldă pentru această perioadă.

Vremea astăzi, 9 decembrie

Nu scăpam, însă, de înnorări și precipitații. În zonele joase o să plouă, iar la altitudini mari vor fi ninsori și lapoviță.

Vremea pe regiuni

În Dobrogea și în Bărăgan avem soare în cea mai mare parte a zilei, dar pe spații mici s-ar putea să vină o ploaie slabă, de scurtă durată. Temperaturile cresc, iar cel mai cald va fi în zona litoralului, pe unde se vor înregistra 11 grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei norii se înmulțesc îndeosebi în zonele mai înalte, dar în rest va domina atmosfera însorită. Și pe-aici se încălzește, iar după prânz se vor atinge 6 grade.

În schimb, în nordul Moldovei și în Bucovina urmează o zi mohorâtă și rece, cu temperaturi de la zero grade în Bucovina până la 3 grade pe la Vaslui. Pe timpul zilei nu prea zărim soarele, iar la noapte o să burnițeze și se va forma polei.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș prindem vreme frumoasă. Norii apar sporadic, iar temperaturile câștigă vreo 5-6 grade față de ziua trecută.

Și în ținuturile vestice se mai încălzește, iar în sudul Banatului termometrele vor indica 11 grade Celsius. Norii se adună treptat, iar până la sfârșitul zilei o să plouă aproape peste tot. În zonele de munte ploile se transformă în ninsori și lapoviță.

În Transilvania, în zonele mai joase găsim vreme bună, cu temperaturi mai mari ca ieri. În vestul regiunii s-ar putea să mai vină o ploaie slabă, pe spații mici, iar la munte va ninge sau o să cadă lapoviță. Pe crestele Meridionalilor se întețește vântul, care va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada cu rafale de peste 80 de km/h.

În Oltenia zărim și soarele printre nori, dar pe parcursul zilei o să vină și câteva reprize de ploaie. Maximele rămân la valori similare cu cele de ieri și vor fi cel mult 8 grade.

În ținuturile sudice norii apar destul de rar, însă la noapte nu e exclus să apară câțiva stropi de ploaie. Se face mai cald ca ziua trecută, iar temperaturile se opresc la valori mai ridicate față de normalul perioadei.

Vremea în București

În București, acum, dimineața sunt ceva condiții de ceață, dar mai apoi iese soarele și se încălzește puțin. După prânz, temperatura urcă până la 8 grade Celsius. La noapte revin condițiile de ceață, dar se mai încălzește față de noaptea trecută și minima atinge 2 grade.

Vremea la munte

La munte, în Carpații Occidentali și în vestul Meridionalilor se înnorează treptat și o să plouă sau o să cadă lapoviță. În rest găsim vreme mai bună, însă la noapte se adună norii, iar pe creste vor predomina ninsorile. Vântul suflă tare îndeosebi în zona înaltă a masivelor sudice, pe unde rafalele vor depăși 70-80 de km/h și va fi viscol.

Vremea în următoarele zile

Vremea în București

Începem cu Bucureștiul, pe unde astăzi vă domina atmosfera însorită și se încălzește puțin. După prânz temperatura urcă până la 8 grade Celsius.

Vineri se face și mai cald, iar maxima ajunge la 11 grade. Cerul va fi mai mult noros, o să plouă, iar vântul va fi activ.

Sâmbătă rămânem cu vremea caldă. Nu scăpam, însă, de ploi, iar vântul se întețește după lăsarea serii. 10 grade vor fi după prânz, iar noaptea minima atinge 8 grade.

Duminică atmosfera se menține caldă și închisă. Vor fi înnorări, o să plouă trecător, iar vântul rămâne activ.

Vremea la munte

La munte, în Carpații Occidentali și în vestul Meridionalilor, se înnorează treptat și o să plouă sau o să cadă lapoviță. În rest găsim vreme mai bună, însă la noapte se adună norii, iar pe creste vor predomina ninsorile. Vântul sufla tare îndeosebi în zona înalta a masivelor sudice, pe unde rafalele vor depăși 70-80 de km/h și va fi viscol.

Vineri înnorările persistă, iar în zonele mai joase va ploua. La altitudini mari vor fi ninsori și lapoviță și tot pe-acolo vântul are unele răbufniri.

Ziua de sâmbătă ne aduce vreme caldă pentru data din calendar. Cerul rămâne acoperit, o să plouă, la peste 1400 de metri va fi lapoviță și se pot strânge cantități mari de apă.

Duminică avem tot atmosferă închisă, dar caldă pentru acest moment al anului. Vor predomina ninsorile, se va forma polei, iar vântul are intensificări pe creste.

 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO