Vremea astăzi, 20 septembrie. Toamna își face simțită prezența

Ultima actualizare: 20-09-2021 10:13

Astăzi avem vreme rece în vest, în centru și în nord. Aversele apar îndeosebi în jumătatea sudică, dar și în rest o să mai vină câteva ploi, pe spații mici. Soarele se arată doar trecător, iar vântul va fi activ în majoritatea regiunilor.

În Dobrogea și Bărăgan vor fi perioade cu soare, însă apar și câteva serii de averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va crește în intensitate, iar temperaturile scad și vor fi cel mult 26 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, zărim și soarele din când în când, dar vor fi și câteva reprize de ploaie. Și pe-aici se face mai răcoare, iar maximele se opresc pe la 23 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, găsim vreme rece și ploi pe suprafețe retranse. Pe seară și la noapte, pe crestele Orientalilor s-ar putea să ningă, iar maximele se încadrează între 12 și 17 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, nu prea vedem soarele, e posibil să plouă puțin și vântul va fi destul de insistent.

În regiunile vestice, atmosfera va fi închisă, iar ploile pot lăsa în urmă cantități însemnate de apă. Ieri au fost în jur de 25 de grade, dar astăzi nu vom avea mai mult de 17 grade.

În Transilvania, urmează o zi mohorâtă și răcoroasă, cu cel mult 20 de grade după prânz. O să plouă și se pot acumula peste 15 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul agită atmosfera, iar la noapte pe crește, va sufla cu viteze de peste 70 de km/h.

În Oltenia vin ploi cu tunete și fulgere, mai abundente pe la deal și pe la munte. În zonele mai joase o să vedem puțin și soarele, iar temperaturile scad și ajung la valori apropiate de normalul perioadei: 22-24 de grade.

Și în ținuturile sudice, apar câteva serii de averse zgomotoase. Pe la câmpie prindem și momente însorite, iar vremea rămâne caldă în Lunca Dunării, pe unde se vor atinge 27 de grade.

București 

În București prindem atmosfera schimbătoare. Norii se adună treptat, iar în a doua parte a zilei sunt posibile averse și fenomene electrice. Vântul se menține activ, iar maxima ajunge pe la 24 de grade. La noapte o să plouă și minima atinge 12 grade.

Munte

La munte ploile vin pe arii extinse și izolat se vor strânge 10-15 l/mp. Pe seară și la noapte, în zona înalta a Orientalilor e posibil să ningă, iar vântul se întețește mai ales la altitudini mari.

Litoral

Pe litoral avem soare pe timpul zilei, însă mai către seară norii se înmulțesc și cresc șansele de ploaie. Vântul prinde putere, iar la noapte va sufla cu peste 50 de km/h. În stațiuni vor fi cel mult 23 de grade, iar apa marii va avea în jur de 20 grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO