Vremea astăzi, 19 septembrie. În ce zone se anunță ploi și vânt puternic

Ultima actualizare: 19-09-2021 09:29

Astăzi vremea se menține răcoroasă în nord și în centru și tot pe-acolo vor fi înnorări și o să plouă. În rest avem atmosfera însorită, însă vântul are intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari pe crește.

Maximele se încadrează între 12 grade în nord-est și 28 de grade în sud-est.

În Dobrogea și Bărăgan avem o zi foarte plăcută, cu cer mai mult senin. Vântul va fi activ în special pe litoral, iar temperaturile sunt ridicate față de normalul perioadei: la malul marii vor fi 25 de grade, iar în Bărăgan se vor înregistra 28 de grade.

Vreme frumoasă găsim și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Norii apar destul de rar, vântul suflă cu viteze de până la 55 de km/h, iar maximele rămân la valori similare cu cele de ieri.

 

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina prindem o zi mohorâtă și foarte rece, cu temperaturi între 12 și 17 grade Celsius. Vor fi înnorări persistente, o să plouă, iar vântul insistent va spori senzația de frig.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță tot atmosfera închisă și răcoroasă, cu cel mult 16 grade la amiază. Nu prea zărim soarele, va ploua destul de mult și vântul va sufla cu peste 45 de km/h.

Vreme mai bună avem în ținuturile vestice, pe unde soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei. În Crișana vor fi ceva înnorări și doar 19 grade în termometre, însă în rest temperaturile ajung la valori agreabile, de 23-24 de grade.

În Transilvania prindem scurte momente însorite și o vreme răcoroasă, cu doar 16 grade în depresiuni. Doar sud-vestul provinciei o să fie mai ferit de ploi, iar vântul atinge viteze mai mari pe crestele munților, pe unde va sufla cu peste 70 de km/h.

În Oltenia urmează încă o zi foarte frumoasă. La câmpie cerul e mai mult senin, iar după orele prânzului maximele ajung la 27 de grade.

Cam la fel va fi și în ținuturile sudice. Norii apar doar în zonele mai înalte, însă nu vor aduce ploi, iar temperaturile au valori mai ridicate decât cele normale pentru acest moment al anului.

București

În București avem vreme foarte plăcută și caldă, cu 27 de grade la amiază. Va domina atmosfera însorită, iar vântul prinde putere și va sufla cu rafale de 45-50 de km/h. Urmează o noapte liniștită, cu o minimă de 13 grade în centrul orașului și 11 grade la periferie.

Munte

La munte se mai răcește puțin și găsim atmosferă schimbătoare. Vor fi și momente cu soare, însă pe spații mici mai vin câteva reprize de ploaie. Vântul se întețește în special la altitudini mari, pe unde va avea rafale de peste 70 de km/h.

Litoral

Pe litoral prindem o zi frumoasă și caldă, cu cer senin și 25 de grade în termometre. Vântul va fi destul de insistent și va atinge viteze de 50 de km/h, iar apa marii va avea în jur de 20 de grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO