Vremea astăzi, 18 septembrie. Se răcorește și se anunță ploi în toată țara

Ultima actualizare: 18-09-2021 09:50

Sâmbătă, atmosfera se răcorește și o să plouă mai ales în jumătatea nordică și în sud-est. Vântul se întețește în nord-est, în centru, pe partea sudică și în zona înaltă de munte, iar vreme mai bună găsim doar prin sud-vest.

În Dobrogea și Bărăgan vremea va fi schimbătoare, cu averse, descărcări electrice și posibile căderi de grindină. Vântul atinge viteze mai mari pe litoral, iar maximele ating 28 de grade Celsius în Bărăgan.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, soarele se arată trecător și vin câteva ploi zgomotoase. Se face mai răcoare decât ieri, iar temperaturile se opresc la 25-26 de grade.

O să plouă și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, iar în nordul Carpaților Orientali se pot acumula peste 15 litri de apă pe metru pătrat. Vântul va sufla cu până la 55 de km/h, iar maximele se încadrează între 21-25 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem atmosferă răcoroasă pentru data din calendar, iar la amiază nu vor fi mai mult de 21 de grade. În plus, o să vină câteva serii de averse care pot lasă în urmă cantități însemnate de apă.

În ținuturile vestice prindem vreme puțin mai bună. Ploile apar local, prin Crișana și în zona montană, dar în rest se anunță o zi destul de însorită, cu 25 de grade în termometre.

În zona Transilvaniei va fi răcoare pentru această perioadă: în depresiuni se vor înregistra cel mult 18 grade, în timp ce, în vestul provinciei, temperaturile urcă până la 21-22 de grade. Și pe aici o să vină câteva reprize de ploaie, iar vântul se întețește și va spori senzația de frig.

În schimb, în Oltenia găsim atmosferă foarte plăcută, cu mult soare și câțiva nori de vreme bună. După orele prânzului, temperaturile ajung la valori agreabile, de 26-27 de grade.

În ținuturile sudice ploile apar mai ales în zonele de deal și de munte. Pe la câmpie soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, iar în Lunca Dunării se vor înregistra 28 de grade.

București 


În București, astăzi, avem vreme schimbătoare, cu înnorări și poate ploaie în primele ore ale zilei. Mai apoi cerul se degajează, însă vântul prinde putere și va suflă cu până la 45 de km/h. Maxima atinge 27 de grade. La noapte se face mai răcoare față de noaptea trecută și temperatura coboară până la 13 grade.

Munte

La munte se răcește. Vor fi înnorări și perioade cu averse locale, cu tunete și fulgere, iar în nordul Orientalilor se vor acumula peste 15 litri de apă pe metru pătrat. Vântul suflă tare pe crește și va avea rafale de peste 70 de km/h.

Litoral

Pe litoral prindem vreme instabilă, cu averse însoțite de descărcări electrice și condiții de grindină și de vijelii. Cantitățile de apă vor fi însemnate, iar vântul se întețește pe timpul zilei și va avea viteze de 40-50 de km/h. Pe plajă vor fi cel mult 25 de grade, iar apă marii va avea în jur de 20-21 de grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO