Vremea 24 mai 2019. Ploi și vânt puternic. Temperaturile coboară sub normal


Ultimul update: Vineri 24 Mai 2019 10:54
Data publicarii: Vineri 24 Mai 2019 09:25
Categorie: Vremea

Vineri, instabilitatea creşte, se adună norii şi vin ploi în mai multe reprize. Vor afecta mai cu seamă estul, sud-estul, nordul şi centrul ţării şi vor fi însoţite de fenomene electrice, vânt puternic, poate şi grindină.

 

Se răcoreşte în sudul şi estul ţării, aşa că temperaturile coboară sub normal aproape peste tot şi vom avea de la 16, la 24 de grade.


VREMEA 24 MAI 2019 ÎN ŢARĂ

 

În Dobrogea şi Bărăgan, se strică vremea şi vin averse care pot fi torenţiale cu vijelii şi izolat căderi de grindină. Se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă iar temperaturile scad cu 5-6 grade faţă de joi.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Moldovei, vremea schimba foaia vineri. Aşteptăm mai multe serii de ploi zgomotoase cu vânt intens şi descărcări electrice. Maximele termice în scădere faţă de ziua trecută, vor ajunge până la 22 de grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, după o zi însorită vineri apar norii şi vor aduce ploi serioase cu tunete, fulgere şi vijelii, iar temperaturile scad uşor.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, găsim instabilitate şi ploi frecvente. Se încălzeşte uşor şi la amiază vor fi în jur de 21 de grade Celsius.

În vestul ţării, soarele apare printre nori şi o să mai plouă pe pacursul zilei. În zonele de munte, se pot strânge cantităţi mai mari de apă, iar maximele termice cresc faţă de joi.

În ţinuturile centrale, se anunţă mai multe perioade cu instabilitate şi ploi. Vor fi şi fenomene meteo severe: descărcări electrice, vijelii şi grindină, iar după prânz termometrele vor indica 22 de grade Celsius în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării, vor fi câteva reprize de ploaie în zona deluroasă a Olteniei. În rest, atmosferă va fi plăcută şi temperaturile mai cresc puţin şi vor ajunge pe la 24 de grade Celsius.

În sudul ţării, sunt anunţate ploi mai serioase în zonele de deal şi de munte. Apare şi soarele pe timpul zilei şi temperaturile scad uşor.

VREMEA 24 MAI 2019 ÎN BUCUREȘTI

 

În Bucureşti, norii se înmulţesc treptat şi după prânz vor aduce alte ploi, cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt. Se răcoreşte uşor şi maximă va fi de 24 de grade Celsius.

VREMEA 24 MAI 2019 LA MUNTE

 

La munte, vineri găsim vreme instabilă, ploi torenţiale, tunete, fulgere şi răbufniri de vânt. Vor fi şi căderi de grindină şi se mai pot strânge 40 de litri de apă pe metru pătrat.

VREMEA ÎN URMĂTOARELE TREI ZILE

 

Sâmbătă, va ploua consistent prin nord, centru, est dar şi în zonele înalte. În regiunile sudice, prindem timp frumos.

Duminică, predomina vremea frumoasă şi doar la deal şi la munte mai vin câteva ploi slabe. Vântul rămâne activ, iar maximele cresc uşor.

Luni aşteptam instabilitate şi averse în vestul, sud-vestul şi centrul tãrii. În celelalte zone, va fi vreme bună şi vântul va sufla mai tare în sud-est, dar şi în timpul ploilor.

În Bucureşti, norii se înmulţesc treptat şi după prânz vor aduce alte ploi, cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt. Se răcoreşte uşor şi maximă va fi de 24 de grade Celsius.

Sâmbătă prindem vreme bună: soare în prima parte a zilei şi ceva condiţii de averse mai târziu.

Duminică scăpăm de ploi şi o să avem o zi frumoasă, un vânt mai activ şi temperaturi în creştere.

Luni se încălzeşte simţitor, maximă va atinge chiar şi 30 de grade, va domina atmosfera însorită şi abia în noaptea de luni spre marţi s-ar putea să apară câţiva nori de ploaie.

La munte, vineri găsim vreme instabilă, ploi torenţiale, tunete, fulgere şi răbufniri de vânt. Vor fi şi căderi de grindină şi se mai pot strânge 40 de litri de apă pe metru pătrat.

Sâmbătă se anunţă multă instabilitate, iar ploile apar aproape peste tot, mai cu seamă în a doua parte a zilei.

Duminică se încălzeşte şi o să avem vreme ceva mai bună. Totuşi spre seară se mai aduna norii şi vor aduce averse locale.

Luni se face mai cald. După-amiază instabilitatea creşte în masivele vestice, însă în restul zonei montane va domina vremea frumoasă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Atenționare meteo. Cod galben de ploi torențiale și grindină în nouă judeţe
Atenționare meteo. Cod galben de ploi torențiale și grindină în nouă judeţe
Atenționare meteo. Cod galben de ploi torenţiale și grindină în 32 de judeţe
Vremea 16 iunie. Maximele urcă spre pragul caniculei, în minivacanța de Rusalii
Atenționare meteo. Cod galben de averse şi vijelii în 32 de judeţe
Vreme caniculară în minivacanța de Rusalii. Zonele în care vor fi 35 de grade Celsius
Vreme caniculară și disconfort termic ridicat în următoarele zile. Anunțul ANM
soare
Cum va fi vremea în weekend. Zonele în care sunt anunțate temperaturi caniculare
Avertisment al meteorologilor: fenomen neplăcut în următoarele zile, din cauza temperaturilor mari
Temperaturile ating pragul caniculei joi. Zonele cu vreme tropicală
Căldură excesivă și disconfort termic. Ce temperaturi vor fi în următoarele zile
Avertizare de vreme severă. Cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină în țară
Vreme caldă în toată țara, cu temperaturi de până la 34 de grade. Prognoza până sâmbătă