Vremea 23 decembrie 2018. Temperaturi mai mari decât în mod obişnuit în această perioadă

×
Codul embed a fost copiat

Duminică, 23 decembrie, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru ultima decadă a lunii decembrie în cea mai mare parte a ţării, dar în special în regiunile sudice şi sud-vestice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în Maramureş, estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 11 grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 3 grade.

Cerul va avea înnorări în majoritatea zonelor. În vestul, centrul şi nordul ţării precipitaţiile -predominant ploi- vor fi frecvente şi izolat mai însemnate cantitativ.

În restul teritoriului doar pe spaţii restrânse va ploua slab. În zona montană, la peste 1500 m, va ninge temporar, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80...90 km/h, viscolind sau spulberând ninsoarea şi diminuând considerabil vizibilitatea; cu precădere în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni stratul de zăpada nou depus va fi mai consistent; la altitudini sub 1500 m precipitaţiile vor fi mixte, iar intensificările de vânt la cote mult mai reduse.

În zonele joase de relief vântul va sufla în general moderat. Date fiind temperaturile ridicate şi precipitaţiile sub formă lichidă, stratul de zăpada va scădea semnificativ în zonele de câmpie, deal şi podiş, mai ales din vest şi sud-vest, dar va fi în diminuare şi la munte, la altitudini de sub 1400 m.

Citește și
viscol
Cod galben de ninsori şi viscol în două județe. Atenționare nowcasting de la ANM
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Pe spaţii mici vor fi posibile depuneri de polei şi vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte în sudul şi estul ţării şi va scădea în a doua parte a intervalului în vest, nord-vest şi centru.

București - Valorile termice, în creştere, vor caracteriza o vreme mai caldă decât ar fi normal la această dată; temperatura maximă va fi de 8...9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Cerul va fi temporar noros, condiţiile de ploaie vor fi reduse, iar vântul va sufla în general moderat. Presiunea atmosferica va creşte.

Luni, 24 decembrie

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi cu precădere la valorile din cursul nopţii, regimul termic devenind apropiat de cel normal în această perioadă din an în jumătatea de nord, dar menţinându-se peste cel mediu climatologic în rest.

Pe parcursul zilei vor fi înnorări în majoritatea zonelor, precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor fi local mai însemnate în special la munte şi în sud-vest. Va ninge în zona montană, iar în regiunile din nordul şi centrul ţării treptat vor predomina ninsorile.

În restul teritoriului vor fi mai ales ploi. În a doua parte a intervalului precipitaţiile vor fi în diminuare şi restrângere semnificativă. Izolat vor fi condiţii de polei, iar pe timpul nopţii local se va forma gheţuş. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de peste 80...90 km/h pe creste unde va fi viscol, dar temporar, la cote mai reduse, şi în celelalte zone.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 8 grade, iar cele minime în general între -7 şi 2 grade. Presiunea atmosferica va scădea în prima parte a intervalului, apoi va creşte.

București - Valorile termice, deşi în scădere uşoară, se vor menţine peste mediile multianuale ale datei. Pe parcursul zilei vor fi înnorări, temporar va ploua slab, iar vântul va fi în general moderat. Apoi cerul va deveni variabil, iar vântul slab.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -1...0 grade. Presiunea atmosferica va scădea în prima parte a intervalului, apoi va creşte.

Marți, 25 decembrie

În vestul, nordul şi centrul ţării, precum şi la munte, vor fi înnorări persistente şi local ninsori slabe, îndeosebi spre seară şi noaptea. În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare şi precipitaţii slabe, pe arii restrânse, cel mai probabil în sud-sud-est, la începutul intervalului.

Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, spulberând zăpada, la cote mai reduse şi în est şi în sud-est, iar în celelalte regiuni va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului, în scădere, va avea valori maxime cuprinse între -4 şi 4 grade şi minime, în general, între -8 şi -2 grade.

București - Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi trecător, posibil precipitaţii slabe, la începutul intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 3...4 grade, iar cea minimă de -6...-5 grade.

Miercuri, 26 decembrie

În jumătatea de nord a ţării şi în zona montană din restul teritoriului, vremea va fi predominant închisă cu ninsori, în general, slabe cantitativ. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă.

Vântul va sufla moderat, iar la munte va continua să prezinte intensificări, cu viteze mai mari pe creste, viscolind şi spulberând zăpada. Temperatura aerului, în creştere, va avea maxime cuprinse între -2 şi 6 grade şi minime în general între -3 şi 1 grad.

București - Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -2...-1 grad. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Vremea 22 decembrie 2018. Precipitații în unele zone și temperaturi în creștere în altele
Vremea 22 decembrie 2018. Precipitații în unele zone și temperaturi în creștere în altele

Sâmbătă, 22 decembrie, vremea va fi în general închisă. Vor cădea precipitaţii în regiunile vestice, nordice şi centrale şi pe arii restrânse în restul teritoriului. 

Cod galben de ninsori şi viscol în două județe. Atenționare nowcasting de la ANM
Cod galben de ninsori şi viscol în două județe. Atenționare nowcasting de la ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, atenţionări nowcasting Cod galben de ninsori şi viscol valabile în orele următoare în zonele de munte din judeţele Suceava şi Caraş-Severin.

Vremea 21 decembrie 2018. Zonele în care temperaturile ajung la 7 grade
Vremea 21 decembrie 2018. Zonele în care temperaturile ajung la 7 grade

Vineri, se încălzeşte uşor mai ales în regiunile deluroase, pe unde apare soarele. În schimb, în zonele joase din sud şi est avem încă o zi rece, cu ceață şi înnorări persistente.

5 locuri unde poți petrece un Crăciun ca în povești
5 locuri unde poți petrece un Crăciun ca în povești

Am trecut în revistă cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, ți-am sugerat deja ce cărți poți citi în această lună, așa că a venit vremea să îți propunem 5 locuri din lume în care poți petrece un Crăciun de neuitat.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.