Vremea 12 martie. Temperaturi scăzute, un pic de soare în sudul ţării şi precipitaţii în celelalte zone

Ultima actualizare: 12-03-2021 09:40

Vineri avem vreme rece, un pic de soare în sudul ţării şi precipitaţii în celelalte zone.

În Maramureş şi la munte o să ningă. În Transilvania şi în Moldova vor fi ninsori, dar şi lapoviţa şi ploaie, iar în Banat şi Crișana o să plouă. Maximele pleacă de la 2...3 grade în zona Moldovei şi ajung la 11 grade în vestul ţării.

Vremea în fiecare regiune

 

 

 

În Dobrogea şi Bărăgan, temperaturile cresc uşor faţă de ziua trecută, dar tot va fi mai frig decât ar trebui. Maximele se opresc pe la 7 grade şi o să avem atmosfera schimbătoare şi un vânt din ce în ce mai insistent.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme destul de bună, înnorări, dar şi scurte momente cu soare. Temperaturile rămân modeste pentru această perioadă, iar vântul se intensifică şi aici, aşa că vom simţi valori mai scăzute de atât.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, cerul se umple de nori şi apar precipitaţii sub toate formele: ninsoare, lapoviţă, poate şi ceva ploi. Este risc de polei pe şosele, iar vântul sporeşte senzaţia de frig.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş ne aşteaptă o zi mohorâtă şi rece. O să ningă, mai mult în zona Maramureșului. În rest, o să fie lapoviţă şi ploaie, deci apar şi aici condiţii de polei. Vântul prinde putere şi ajunge la viteze de 50...60 KM/h, iar maximele se opresc pe la 7...8 grade.

În vestul ţării o să plouă, dar va fi mai cald decât în celelalte regiuni şi temperaturile vor urca până la 10...11 grade. Vântul devine mai insistent, iar ploile continuă şi după lăsarea nopţii.

În Transilvania s-ar putea să ningă slab, îndeosebi în zonele de munte. Temperaturile, mai ridicate decât joi, ajung la 5...6 grade în vestul provinciei, pe unde zărim trecatoar şi soarele.

În Oltenia, ne-aşteaptă o zi mohorâtă şi rece, cu 2...3 fulgi de zăpadă în primele ore. Maximele se opresc pe la 5 grade, iar la noapte vor fi în jur de minus 5 grade şi o să apară ceaţă.

În sudul ţării, norii se risipesc treptat, dar atmosfera rămâne rece, cu 1...2 grade pe la prânz. La noapte se răceşte foarte tare. Temperaturile se apropie de pragul gerului şi apar condiţii de ceaţă.

Vremea în București

 

 

În Bucureşti, avem tot vreme rece, înnorări, un pic de soare şi o maximă în jur de 4 grade. La noapte vor fi minus 3 grade în centru şi minus 6 grade la marginea oraşului, iar spre dimineaţă e posibil să plouă şi să se formele polei.

Vremea la munte

 

 

 

La munte o să fie frig, deşi temperaturile mai cresc puţin faţă de joi. Vor domina ninsorile, iar în Apuseni şi în Carpaţii Orientali se va depune strat consistent de zăpadă. În zona montană înaltă, vântul va sufla cu peste 80...90 Kmh şi va viscoli sau spulbera zăpadă.

Vremea în următoarele zile

 

 

Vineri. avem o zi rece, cu un pic de soare în sudul ţării şi precipitaţii în celelalte zone. În Maramureş, în Munţii Apuseni şi în Orientali se anunţă ninsori consistente şi viscol.

Sâmbătă, se încălzeşte uşor, dar o să avem vreme destul de neplăcută, cer acoperit, ploi în majoritatea zonelor, lapoviţă şi ninsoare pe la munte.

Duminică, se face puţin mai cald decât ar fi normal la acesta dată. În vest, nord şi centru se adună norii, iar mai pe seară se întorc ploile. În sud şi în est găsim vreme bună şi un pic de ceaţă dimineaţa.

Luni, vremea se îndreaptă în vestul ţării, pe unde apare trecător soarele. În rest, avem atmosferă închisă, ploi frecvente, lapoviţă prin Transilvania şi ceva ninsori pe la munte.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO