Vremea 12 februarie 2018. Astăzi, atmosfera va fi schimbătoare

Ultimul update: Luni 12 Februarie 2018 10:06
Data publicarii: Luni 12 Februarie 2018 08:36
Categorie: Vremea

Luni, atmosferă va fi schimbătoare, cu înnorări temporare şi câţiva fulgi la munte, dar şi prin est şi în nord-vestul extrem.

Vântul se mai domoleşte, iar maximele vor fi de la zero grade în Moldova nordică şi depresiuni, până la 9 grade în Oltenia şi sudul Banatului.

Dobrogea şi Bărăganul. Atmosfera se linişteşte după viscolul de ieri, dar avem o zi închisă şi rece şi doar sporadic mai apar ninsori şi lapoviţă. La noapte se face mai frig şi se vor atinge minus 3, minus 4 grade în zona.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei se anunţa o zi mohorâtă, cu precipitaţii slabe izolate. Maximele cresc cu trei, patru grade faţă de ieri.

Cam aceleaşi condiţii găsim şi în nordul Moldovei şi prin Bucovina. Cer înnorat, aer rece, dar mai bine ca ieri, când vântul a sporit senazatia de frig. Sporadic pot veni doi, trei fulgi, iar la noapte se răceşte mai tare, la Suceava vor fi minus 9 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, norii vor fi numeroşi însă doar izolat e posibil să fulguiască prin Maramureş. Temperaturile nu se modifica semnifictiv fata de ieri.

În ţinuturile vestice, norii vor persista şi presiunea atmosferică va creşte. Nu sunt precipitaţii şi după prânz vor fi 6 grade Celsius.

În centrul țării, cam acelesi condiţii ca ieri: cer noros, temperaturi în limitele perioadei şi poate, câţiva fulgi pe la munte. Minimele scad şi aici, aşa că în depresiuni reapare gerul.

Sud-vestul țării are vreme mohorâtă, dar temperaturile cresc chiar şi cu 6 grade faţă de ieri.

Norii acoperă şi ţinuturile sudice; umezeala va fi ridicată, dar la amiază se încălzeşte cu trei, patru grade faţă de ieri, îndeosebi în zona deluroasă.

 

 

Până la ora 10, este Cod galben de ceaţă densă pentru judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Prahova. Vizibilitatea este mult scăzută şi sunt condiţii de polei.

Marți, se întorc precipitaţiile, pătrund prin sud-vest, se extind peste jumătatea vestică, iar în noaptea următoare cuprind toată ţara. Vor fi ploi cu lapoviţă în zonele joase şi ninsori pe la munte.

Miercuri: aşteptam vreme urâtă şi ploioasă. În vest, centru şi nord, o să avem ninsori cu lapoviţă iar prin sud şi sud-est, mai ales ploi. Cantităţi mai însemnate de apă se pot aduna în sud şi la munte.

Joi, continua ninsorile în vest, centru şi nord iar prin sud, ploile devin locale, se înteţeşte vântul şi zărim şi soarele pentru scurte momente.

București

În Bucureşti, atmosfera rămâne închisă şi vântul se domoleşte. La amiază vor fi 5-6 grade, iar la noapte vor fi minus 3 grade.

Marți, se anunţă înnorări persistente. Apare ceaţă, se mai răceşte puţin, apoi se porneşte vântul şi seara cresc şansele de ploaie.

Miercuri, vremea se anunţă neplăcută, cu ploi şi un vânt activ. Temperaturile în limite normale: 6-7 grade după prânz şi 1 grad cu plus noaptea.

Joi, atmosfera se va menţine mohorâtă şi mai vin ceva ploi. Se răceşte în noaptea de joi spre vineri: minimă coboară spre minus 3 grade.

Munte

La munte, norii persistă, temperaturile vor fi cam la fel ca duminică şi apar fulguieli sporadice. Foarte puţine schimbări şi pe aici.

Marți, se strică vremea şi ninsorile revin: întâi în Apuseni şi Munţii Banatului, iar către seară ajung şi în restul masivelor. Cel mai mult va ninge în sud-vest. 

Ninsorile continuă şi miercuri. În zona Meridionalilor se adună cantităţi mai mari de apă, vântul va sufla cu putere pe creşte şi o să avem, în general, vreme rece.

Ceva ninsori mai apar şi joi, însă pierd din intensitate şi din frecvenţă; va ninge mai ales pe timpul zilei.

Un nou ciclon se apropie de România. Vântul a trecut deja de 70 km/h
Un nou ciclon se apropie de România. Vântul a trecut deja de 70 km/h
VIDEO PROTVPLUS.RO
ploaie
Vremea 22 octombrie 2018. Regiunile în care sunt anunțate ploi
Primele efecte ale valului de aer polar care a intrat în România. Situația se va înrăutăți
Vremea 21 octombrie 2018. Temperaturile scad spre 0 grade iar la munte ninge
Vremea 20 octombrie. Temperaturile scad până la 6 grade şi încep ninsorile
România, lovită de un val de aer polar. Ninsori în jumătate de țară
Vremea 19 octombrie 2018. Temperaturile coboară ușor în unele zone ale țării
vreme
Vremea 18 octombrie 2018. Prognoza meteo pentru următorul weekend
Vremea 17 octombrie 2018. Mult mai cald decât în mod obişnuit
Temperaturi peste normalul perioadei. Până când se menține vremea neobișnuit de caldă
Temperaturi cu 8 grade mai mari față de normal și încasări cu 30% mai mari pentru terase
ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Prognoza meteo, luni 15 octombrie. Cum va fi vremea în această săptămână