Informare de ninsori și vânt puternic în sud-estul țării. Prognoza meteo

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 11 Februarie 2018 08:20
Categorie: Vremea

Duminică avem vreme urâtă, mai rece ca sâmbătă, cu ninsoare şi viscol în sud-estul ţării. Maximele vor fi de la minus 1 la 7 grade, iar vântul va avea intensificări cam peste tot prin sudul ţării.

Sudul şi estul Munteniei, precum şi cea mai mare parte a Dobrogei se află sub o informare meteo de ninsori şi vânt puternic, valabilă de duminică dimineaţa, de la ora 6:00, până luni, la ora 4:00.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică dimineaţa, o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic și ploi, valabilă în următoarele ore, în localităţi din judeţele Constanţa,  Tulcea, Buzău: Zona joasă, județul Brăila, județul Ialomiţa și județul Călăraşi.

Potrivit meteorologilor, între orele 8:00 şi 14:00, în judeţele Constanţa (localităţile: Constanţa, Eforie, Mangalia, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, 23 August, Agigea, Albeşti, Corbu, Costineşti, Cumpăna, Istria, Limanu, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Pecineaga, Săcele, Topraisar, Tuzla) şi în Tulcea (Sulina, C.A. Rosetti, Chilia Veche, Crişan, Jurilovca, Mahmudia, Maliuc, Murighiol, Sfântu Gheorghe) se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale de 55 - 65 km/h.

De asemenea, în zonele atenţionate vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, cu tendinţă de transformare în lapoviţă şi ninsoare, pe alocuri mai consistentă.

Vremea astăzi

În Dobrogea şi Bărăgan e o zi de iarnă aspră, cu ninsori destul de consistente, vânt nervos, chiar viscol pe parcursul zilei. La malul mării, vântul poate depăşi 60 km/h; aici este în vigoare şi un cod galben de precipitaţii şi vânt. Sunt ploi cu tendinţa de transformare în ninsoare. Mare grijă la volan!

Iarna este destul de neplăcută şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Ninsorile ajung şi aici în orele următoare, temperaturile vor fi modeste şi mai sunt condiţii să ningă şi peste noapte.
Se aşteaptă ninsoare şi în jumătatea nordică a Moldovei şi prin Bucovina. Vântul va fi mai liniştit, dar vremea se anunţă tare neprietenoasă. La noapte se lasa frigul.

Trecem munţii şi ajungem în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Aici, vremea va fi ceva mai bună din perspectiva temperaturilor, se încălzeşte uşor, însă norii apar temporar şi sunt condiţii de fulguială. În vestul ţării, vremea se anunţă schimbătoare, dar mai caldă decât în rest. Nu sunt schimbări importante în regimul termic. În Transilvania prindem vreme mohorâtă, cu temperaturi apropiate de cele obişnuite, fără evenimente; doar ceaţa poate apărea dimineaţa.

În sud-vestul ţării vremea va fi urâtă şi rece. Acum ninge în zona de câmpie, peste zi se aşteaptă şi ceva lapoviţă, idar vor domina ninsorile. Vântul prinde putere şi sporeşte senzaţia de frig. Astăzi în sud iarna îşi arată colţii. O să ningă, o să bată vântul şi se depune strat de zăpadă, mai consistent în estul Munteniei. Şi peste noapte mai sunt condiţii de ninsoare.

Şi în Bucureşti o să mai ningă şi vremea se anunţă tare neplăcută. Temporar apare şi lapoviţă, vântul va avea unele intensificări şi poate ajunge la 40 km/h. Este posibil să se depună 3...4 cm de zăpadă. Maximă abia va atinge 3 grade.

La munte, vremea se răceşte mai tare, norii se înmulţesc şi vor fi fulguieli sporadice. Doar atât. Prin staţiuni stratul de zăpadă este destul de consistent şi se schiază în bune condiţii.

Va ninge şi la noapte, iar luni avem altă zi mohorâtă, cu temperaturi normale pentru mijlocul lui februarie. Fulguieli apar doar pe la munte, ar presiunea atmosferică va continua să crească.

Marţi avem tot vreme închisă, cu precipitaţii abia spre seară şi în noaptea următoare. La munte şi în Transilvania vine ninsoarea, în zonele deluroase lapoviţă, iar în rest ploi. Vântul va fi mai insistent în sud şi prin Carpaţi.

Nu prea zărim soarele nici miercuri. În jumătatea sudică o să avem ploi cu lapoviţă, la munte ninsoare, iar temperaturile maxime rămân cam la fel.

Vremea 10 februarie 2018. Regiunile în care temperaturile vor ajunge până la 9 grade
Vremea 10 februarie 2018. Regiunile în care temperaturile vor ajunge până la 9 grade
VIDEO PROTVPLUS.RO
Zapada Bucuresti
Vremea în București. Ploile iau locul ninsorilor, în acest weekend
Vreme aspră în weekend. Ninsorile se vor transforma în ploi și lapoviță
Vin ninsorile. ANM a emis cod portocaliu și cod galben de viscol în perioada următoare
Zona din România în care vineri încep ninsorile. Prognoza până luni
Ninsori trecătoare şi vânt puternic în aproape toată ţara. Cum va fi vreme în weekend
Lapovița și ninsorile domină aproape toată țara. Vreme destul de mohorâtă
vreme toamna
Vremea rămâne închisă în majoritatea zonelor țării. Unde sunt așteptate precipitații
Lapoviţă şi ploi până la Crăciun. Ceaţa a bulversat activitatea pe Aeroportul din Iaşi
ANM: Zonele în care maximele vor ajunge până la 6 grade. în următoarele 2 săptămâni
Săptămâna începe cu ploi și lapoviță în aproape toată țara. Prognoza meteo până joi
Ploi slabe în unele regiuni, duminică. Zonele în care o să ningă marți
Maxime de până la 11 grade în acest weekend. Vremea se răcește de săptămâna viitoare