Informare de ninsori și vânt puternic în sud-estul țării. Prognoza meteo

×
Codul embed a fost copiat

Duminică avem vreme urâtă, mai rece ca sâmbătă, cu ninsoare şi viscol în sud-estul ţării. Maximele vor fi de la minus 1 la 7 grade, iar vântul va avea intensificări cam peste tot prin sudul ţării.

Sudul şi estul Munteniei, precum şi cea mai mare parte a Dobrogei se află sub o informare meteo de ninsori şi vânt puternic, valabilă de duminică dimineaţa, de la ora 6:00, până luni, la ora 4:00.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică dimineaţa, o atenţionare nowcasting Cod galben de vânt puternic și ploi, valabilă în următoarele ore, în localităţi din judeţele Constanţa,  Tulcea, Buzău: Zona joasă, județul Brăila, județul Ialomiţa și județul Călăraşi.

Potrivit meteorologilor, între orele 8:00 şi 14:00, în judeţele Constanţa (localităţile: Constanţa, Eforie, Mangalia, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, 23 August, Agigea, Albeşti, Corbu, Costineşti, Cumpăna, Istria, Limanu, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Pecineaga, Săcele, Topraisar, Tuzla) şi în Tulcea (Sulina, C.A. Rosetti, Chilia Veche, Crişan, Jurilovca, Mahmudia, Maliuc, Murighiol, Sfântu Gheorghe) se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale de 55 - 65 km/h.

De asemenea, în zonele atenţionate vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, cu tendinţă de transformare în lapoviţă şi ninsoare, pe alocuri mai consistentă.

Citește și
ninsoare romania
Ninsori la munte și în nordul țării, vineri. Prognoza meteo pentru weekend
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Vremea astăzi

În Dobrogea şi Bărăgan e o zi de iarnă aspră, cu ninsori destul de consistente, vânt nervos, chiar viscol pe parcursul zilei. La malul mării, vântul poate depăşi 60 km/h; aici este în vigoare şi un cod galben de precipitaţii şi vânt. Sunt ploi cu tendinţa de transformare în ninsoare. Mare grijă la volan!

Iarna este destul de neplăcută şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Ninsorile ajung şi aici în orele următoare, temperaturile vor fi modeste şi mai sunt condiţii să ningă şi peste noapte.
Se aşteaptă ninsoare şi în jumătatea nordică a Moldovei şi prin Bucovina. Vântul va fi mai liniştit, dar vremea se anunţă tare neprietenoasă. La noapte se lasa frigul.

Trecem munţii şi ajungem în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Aici, vremea va fi ceva mai bună din perspectiva temperaturilor, se încălzeşte uşor, însă norii apar temporar şi sunt condiţii de fulguială. În vestul ţării, vremea se anunţă schimbătoare, dar mai caldă decât în rest. Nu sunt schimbări importante în regimul termic. În Transilvania prindem vreme mohorâtă, cu temperaturi apropiate de cele obişnuite, fără evenimente; doar ceaţa poate apărea dimineaţa.

În sud-vestul ţării vremea va fi urâtă şi rece. Acum ninge în zona de câmpie, peste zi se aşteaptă şi ceva lapoviţă, idar vor domina ninsorile. Vântul prinde putere şi sporeşte senzaţia de frig. Astăzi în sud iarna îşi arată colţii. O să ningă, o să bată vântul şi se depune strat de zăpadă, mai consistent în estul Munteniei. Şi peste noapte mai sunt condiţii de ninsoare.

Şi în Bucureşti o să mai ningă şi vremea se anunţă tare neplăcută. Temporar apare şi lapoviţă, vântul va avea unele intensificări şi poate ajunge la 40 km/h. Este posibil să se depună 3...4 cm de zăpadă. Maximă abia va atinge 3 grade.

La munte, vremea se răceşte mai tare, norii se înmulţesc şi vor fi fulguieli sporadice. Doar atât. Prin staţiuni stratul de zăpadă este destul de consistent şi se schiază în bune condiţii.

Va ninge şi la noapte, iar luni avem altă zi mohorâtă, cu temperaturi normale pentru mijlocul lui februarie. Fulguieli apar doar pe la munte, ar presiunea atmosferică va continua să crească.

Marţi avem tot vreme închisă, cu precipitaţii abia spre seară şi în noaptea următoare. La munte şi în Transilvania vine ninsoarea, în zonele deluroase lapoviţă, iar în rest ploi. Vântul va fi mai insistent în sud şi prin Carpaţi.

Nu prea zărim soarele nici miercuri. În jumătatea sudică o să avem ploi cu lapoviţă, la munte ninsoare, iar temperaturile maxime rămân cam la fel.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Vremea 10 februarie 2018. Regiunile în care temperaturile vor ajunge până la 9 grade
Vremea 10 februarie 2018. Regiunile în care temperaturile vor ajunge până la 9 grade

Sâmbătă, vremea se anunţă destul de neplăcută în sud şi centru, dar schimbătoare în rest. Temperaturile sunt ceva mai apropiate de normal, ceaţa şi burniţa pot persista până spre amiază şi maximele vor fi de la 0 la 9 grade.

Ninsori la munte și în nordul țării, vineri. Prognoza meteo pentru weekend
Ninsori la munte și în nordul țării, vineri. Prognoza meteo pentru weekend

Astăzi o să mai ningă la munte şi în jumătatea nordică a ţării, prin Crișana va fi ceva lapoviţă, în timp ce în sud vom avea atmosferă primăvăratică.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.