Prognoza meteo 22 iulie 2020. Miercuri avem o zi însorită în sudul și în estul țării, dar în celelalte zone mai vin ceva averse, vor fi și condiții de grindină și vijelii.

Maximele termice pleacă de la 23...24 de grade în Bucovina și ajung pe la 33 de grade în Lunca Dunării. 

Vremea în fiecare regiune


În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme frumoasă și cer senin în prima parte a zilei. Prin Bărăgan se face mai cald decât marți, iar vântul mai are unele porniri la malul mării.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei va domina atmosfera cu soare, dar în zonele mai înalte pot să apară câteva reprize de ploaie. Vremea devine călduroasă la orele amiezei, când se ating 31...32 de grade, la umbră.

În nordul Moldovei și în Bucovina găsim temperaturi suportabile, de la 23, la cel mult 29 de grade. Spre seară se adună norii și o să plouă și aici, în special în zonele montane.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim atmosferă instabilă, mai multe perioade cu averse zdravene, descărcări electrice, poate și grindină. Temperaturile, mai scăzute decât marți, se opresc pe la 25...26 de grade.

Și în vestul țării o să plouă din când în când. Vor fi averse destul de consistente, cu tunete, fulgere și intensificări ale vântului. Temperaturile pierd un grad, două, față de ziua trecută.

Mai vin ceva ploi și în zona Transilvaniei. Se pot strânge cantități însemnate de apă, într-un timp foarte scurt. Apare trecător și soarele, iar maximele ajung pe la 27...28 de grade.

În Oltenia se face un pic mai cald decât marți. O să plouă în regiunile deluroase. În rest avem soare și până la 33 de grade în vestul provinciei.

La fel va fi și în ținuturile sudice: vreme frumoasă pe la câmpie, ceva condiții de averse în zonele mai înalte și temperaturi ce ajung la 32...33 de grade.

București


În București ne așteaptă încă o zi însorită și o amiază călduroasă, cu 32 de grade la umbră. Pe seară și noaptea apar ceva înnorări, dar șansele de ploaie sunt foarte reduse. Minima ajunge pe la 19 grade.

La munte
 

La munte, instabilitatea persistă și vor fi averse locale, destul de abundente, condiții de grindină și vijelii. Se răcorește în masivele nordice, dar se face mai cald în restul zonei montane.

La mare
 

La mare, continuă vremea frumoasă. Norii apar destul de rar, vântul are intensificări trecătoare, iar temperaturile se mențin la valorile de marți. Pe plajă vor fi până la 28...29 de grade, iar apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

Vreme frumoasă avem și joi un pic de vânt și temperaturi în ușoară scădere. Maxima se oprește pe la 30 de grade.

Și vineri va domina atmosfera însorită. Norii se adună în treacăt, dar condițiile de ploaie sunt foarte reduse, iar temperatura urcă spre 31 de grade.

Sâmbătă se mai încălzește puțin. Se ating 32 de grade, la umbră, iar după lăsarea nopții e posibil să apară și câțiva nori de ploaie.

La munte
 

Joi avem atmosferă plăcută dimineața, dar mai târziu se întorc aversele și cel mai mult o să plouă în Carpații Meridionali.

Vineri se mai încălzește puțin, dar vin alte ploi zgomotoase, cu grindină și vijelii, mai ales în zona Meridionalilor și prin Munții Banatului.

Sâmbătă avem vreme instabilă, mai multe perioade cu ploi torențiale, descărcări electrice și răbufniri ale vântului. Se răcorește în masivele din vestul și nordul țării.

La mare
 

Vreme bună avem și joi, soare, dar și ceva înnorări către seară. E puțin probabil să plouă, iar maximele ajung pe la 28 de grade

Și vineri va domina atmosfera însorită, dar apar și ceva condiții de averse. Vântul devine mai insistent, dar temperaturile se opesc din nou pe la 28 de grade.

Sâmbătă prindem vreme frumoasă, dar vântul mai are unele porniri și apa mării se încălzește puțin.