Vremea se încălzește semnificativ. Zonele în care se întorc ploile

21-07-2020 08:02

Prognoza meteo 21 iulie 2020. Marți vremea se mai încălzește, va fi timp frumos în majoritatea zonelor, însă prin nord și prin centru, reapar aversele și se pot strânge chiar și 35 litri de apă pe metru pătrat. Maximele vor fi de la 24 la 33 de grade.

 

 

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea și Bărăgan se anunță soare, timp frumos și se pot înregistra chiar și 32 de grade la umbră. Luni, la Mangalia a fost cel mai cald din țară, s-au atins 30 de grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, maximele vor urca spre 33 de grade, norii vor fi rari și atmosfera călduroasă în orele amiezii. Noaptea se ating chiar și 20 de grade, față de cele 15... 16 grade înregistrate noaptea trecută.

Și în nordul Moldovei se anunță vreme mai bună ca luni, când a plouat destul de mult și a fost răcoare. Marți vor fi în jur de 30 de grade, iar ploile vin trecător pe la munte.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș percepem o încălzire semnificativă, dar în a doua parte a zilei cresc șansele de averse. Vor fi și ceva probleme hidrologice pe râurile din zonă.

În vestul țării găsim vreme bună, foarte puțini nori și temperaturi agreabile dimineața. Mai târziu, vor fi chiar și 30 de grade la umbră.

În Transilvania, vremea va fi plăcută, în ansamblu, dar după prânz apar și câțiva nori de ploaie. Și aici se mai încălzește față de luni.

În Oltenia găsim vreme frumoasă, maximele urcă simțitor, iar norii vor fi rari. Noaptea se anunță senină și agreabilă, cu minime în jur de 17 grade.

La fel va fi și în ținuturile sudice. Se face mai cald decât luni, norii apar sporadic și maximele ajung la 32 de grade.

București


În București, marți prindem vreme frumoasă, cu 32 de grade la umbră. Norii nu prea apar, iar nivelul presiunii atmosferice crește destul de mult. Dimineața sunt 19 grade.

La munte


La munte, urmează câteva zile cu instabilitate mare, însă marți va fi mai cald decât luni și o să plouă sporadic după prânz.

La mare


La mare, vremea se anunță plăcută și însorită, se întețește vântul și se mai răcorește puțin față de luni.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

Miercuri avem cam aceeași situație. Nu sunt condiții de ploaie, va fi foarte cald la amiază, se întețeșe și vântul, iar presiunea atmosferică începe să scadă.

Și joi domină timpul frumos, deși norii apar temporar, iar vântul va avea unele intensificări.

Vineri, vremea se încălzește mai tare, crește și disconfortul termic, dar șansele de ploaie scad și mai mult.

La munte
 

Și miercuri dimineață prindem vreme frumoasă. Mai târziu revin ploile, vor fi torențiale și mai pot apărea vijeliile și grindina.

Joi persistă vremea caldă, dar va ploua din când în când în majoritatea masivelor. În Carpații Meridionali se strâng chiar cantități mai mari de apă.

La fel se anunță și ziua de vineri. Ploile apar în mai multe reprize, pot fi torențiale, cu descărcări electrice, rafale de vânt și grindină, iar pe râurile din zonă crește riscul de inundații.

La mare


Miercuri prindem altă zi frumoasă, vântul se menține activ, iar temperaturile mai scad puțin.

Și joi va fi vreme de plajă, deși după-amiază apar și câțiva nori. De ploi nu sunt condiții, deocamdată.

Vineri prindem vreme și mai bună, cu temperaturi de peste 25 de grade și briză intensă.


VIDEO PROTVPLUS.RO