Vreme închisă și rece, cu ninsori la munte. Când se mai încălzește

Ultima actualizare: 15-10-2021 10:47

Ziua de astăzi ne-aduce vreme închisă și foarte rece, iar ploile apar pe suprafețe mari în jumătatea de sud a țării. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare și vântul se intensifică în sudul țării.

 

Maximele termice pleacă de la 8 grade în Oltenia și vor ajunge până la 16 grade în zona Moldovei.

Vedem cum vă arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim înnorări și ploi frecvente. Se vor strânge cantități însemnate de apă și vântul va agita atmosfera. Temperaturile cresc ușor și vor ajunge până la 15 grade pe litoral.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, cerul va fi acoperit de nori și o să plouă abundent, mai ales în zona Carpaților de Curbură. La munte la altitudini mari vor fi și precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare.

În nordul Moldovei și în Bucovina zărim puțin soarele și ploile apar doar pe suprafețe restrânse. Se încălzește ușor și se ating 16 grade la Iași.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, se anunță vreme bună. Norii apar trecător, însă nu sunt anunțate ploi iar temperaturile cresc cu 3-4 grade față de ziua trecută.

În ținuturile vestice va fi soare doar în Crișana, dar în rest se anunță vreme neplăcută cu mulți nori, ploi frecvente și maxime de cel mult 15 grade Celsius.

În Transilvania o să plouă, iar în zonele de munte, la altitudini mari, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul suflă cu putere pe crestele montane, iar după prânz vor fi 13-14 grade în vestul provinciei.

În sud-vestul țării, atmosfera va fi închisă și o să plouă peste tot, iar cantitățile de apă acumulate vor depăși 20 l/mp. Vântul va crește în intensitate și la amiază se ating 11 grade Celsius.

La fel va fi și în ținuturile sudice: înnorări, ploi frecvente și consistente. Vântul va agita atmosfera și va spori senzația de frig.

 

Vremea în țară

 

Astăzi o să plouă pe suprafețe mari în jumătatea de sud-est a țării, iar la munte la altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare.

Sâmbătă, vedem soarele în vest și în nord-vest, dar în rest vor fi înnorări și o să plouă în sud, în sud-est și local în regiunile estice.

Duminică se anunță vreme mai bună. În sud, în sud-est și prin centrul țării, mai vin câteva ploi slabe, iar vântul se mai domolește.

Luni mai sunt ceva înnorări în regiunile sudice, sud-estice și la munte, pe unde s-ar putea să mai picure puțin. În rest, se anunță vreme bună și se încălzește ușor.

 

Vremea în București

 

În București, urmează încă o zi neplăcută și foarte rece. Va continua să plouă și se pot acumula 10...15 litri de apă pe metru pătrat. Vântul va avea intensificări cu viteze de 45...55 km/h și maxima va ajunge pe la 11 grade Celsius.

Sâmbătă se mai încălzește puțin, iar termometrele vor indica 13 grade Celsius, o valoare scăzute pentru această dată. Cerul va fi acoperit de nori și o să mai plouă din când în când, iar vântul se întețește pe parcursul zilei și va atinge viteze de 45...55 km/h.

Duminică vor fi înnorări temporare și o să plouă mai ales în primele ore ale zilei dar și în noaptea următoare, iar vântul va fi activ.

Luni se mai adună norii, sunt posibile ploi slabe și vântul se domolește.

 

Vremea la munte

 

La munte, vor fi înnorări și ploi în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. La altitudini mari așteptăm precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare, iar temperaturile din stațiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Sâmbătă cerul va fi variabil în masivele nordice, dar în rest înnorările persistă și o să plouă local. În Carpații Meridionali și de Curbură se pot depăși 20 l/mp și vântul suflă mai tare pe creste.

Duminică mai vin câteva ploi slabe, iar pe crestele Carpaților Meridionali și Orientali se anunță lapoviță sau ninsoare. Apare puțin și soarele și temperaturile cresc ușor.

Luni vremea se îmbunează și doar sporadic mai picură puțin, în masivele sudice. Vântul se domolește și va continua să se încălzească.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO