Vreme închisă cu ninsori în mai multe regiuni. Prognoza meteo

viscol, ninsori, zapada

Joi rămânem cu vremea închisă, iar seara o să ningă în est, în nord-est şi în zonele centrale şi va fi lapoviţă prin nord-vest. Vom avea maxime de la minus 2 grade în Bucovina; până la 9 grade prin vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă încă o zi neplăcută, cu puţină lapoviţă sau câţiva fulgi de zăpadă şi un vânt mai intens la malul mării. Maximele, comparabile cu cele de ieri, se opresc pe la 3...4 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, norii persistă şi vor aduce alte ninsori pe înserat şi la noapte. După prânz vor fi cam 2...3 grade; iar minimele coboară uşor sub limita de îngheţ. În nordul Moldovei şi în Bucovina rămânem cu atmosfera închisă şi rece, iar peste noapte se întorc ninsorile. Vom avea maxime de cel mult 1 grad; iar minimele vor ajunge pe la minus 7 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi înnorat toată ziua; dar şansele de precipitaţii sunt foarte reduse, iar temperaturile urcă spre 5...6 grade. În vestul ţării se anunţă încă o zi mohorâtă, cu ceva condiţii de lapoviţă, în special prin Crisana. Vântul continua să sufle tare în sudul Banatului şi în zona montană de aici, iar temperaturile, mai ridicate decât în celelalte regiuni, ajung pe la 8...9 grade.

Înnorările persistă şi în zona Transilvaniei, iar pe timpul nopţii noapte apar ninsori locale. Până atunci vor fi doar fulguieli trecătoare, iar în vestul provinciei maximele vor atinge 6 grade.

Şi în Oltenia cerul rămâne acoperit toată ziua şi mai sunt ceva condiţii de lapoviţă sau fulguiala. Temperaturile, puţin mai scăzute decât ar fi normal, se opresc pe la 3...4 grade.

Aceleaşi condiţii meteo avem şi în sudul ţării: cer noros, un pic de lapoviţă sau câţiva fulgi şi temperaturi modeste.

În Bucureşti se menţine atmosfera închisă, e posibil să fulguiască şi vântul rămâne activ. Maximă se opreşte pe la 2 grade; iar la noapte temperatura coboară puţin sub pragul îngheţului.

La munte ninsorile se întorc pe seara, iar după lăsarea noaptii vor cuprinde aproape toate masivele. Vântul continua să sufle tare în Munţii Banatului. Temperaturile sunt comparabile cu cele de ieri.

Sâmbătă, în vestul ţării apare soarele. În celelalte regiuni, ninsorile se extind spre seară şi noaptea; iar prin sud, dimineaţă va fi şi ceva lapoviţă. Vântul prinde putere în sud, în centru, nord-vest, dar şi pe crestele montane, pe unde ninsoarea va fi viscolită.

Duminică se face foarte frig. Vom avea maxime negative, iar prin Moldova şi în depresiuni va fi ger chiar şi pe timpul zilei. O să ningă în jumătatea sudică şi local în nord. Vântul va spori senzaţia de frig.

Luni, vreme extrem de rece, cu ger dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării. Vin alte ninsori locale, iar vântul mai are unele răbufniri în sudul ţării şi la munte.

Citește și...
Iarnă grea în Croația. A fost mobilizată armata după ce zăpada a atins jumătate de metru
Iarnă grea în Croația. A fost mobilizată armata după ce zăpada a atins jumătate de metru

Croaţia se confruntă cu o iarnă atât de grea încât a fost mobilizată armata. În centrul şi nord-vestul ţării, zăpada s-a aşternut în straturi de aproape jumătate de metru şi, din cauza temperaturilor scăzute, carosabilul este alunecos.

Recomandări
Delirul propagandei ruse la adresa Germaniei:
Delirul propagandei ruse la adresa Germaniei: "Scholz ar trebui să fie privit ca un al doilea Adolf Hitler"

Trei persoane au murit şi 14 au fost rănite, după ce o rachetă rusească a lovit, sâmbătă, o zonă rezidențială din raionul Kramatorsk, în estul Ucranei.

Vremea extremă a blocat drumurile din România. Ninsorile și viscolul au ținut mii de oameni ostatici în mașini, în frig
Vremea extremă a blocat drumurile din România. Ninsorile și viscolul au ținut mii de oameni ostatici în mașini, în frig

Ninsorile și viscolul au blocat și sâmbătă-noapte drumuri din jumătatea estică a țării și au ținut mii de oameni ostatici în noapte și frig.

Rusia și-a prezentat „robotul ucigaș” cu care vrea să distrugă „inamicii occidentali”. Când va fi trimis în Ucraina | VIDEO
Rusia și-a prezentat „robotul ucigaș” cu care vrea să distrugă „inamicii occidentali”. Când va fi trimis în Ucraina | VIDEO

În timp ce Germania și SUA au anunțat că intenționează să trimită tancuri Leopard și Abrams către forțele lui Volodimir Zelenski, Rusia a dezvăluit o nouă armă terifiantă pe care o numește "robot ucigaș".