Vreme frumoasă, dar și ploi în estul țării. Când se întoarce canicula

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi se face mai cald și vom avea vreme călduroasă în regiunile vestice și în cele sudice. Maximele termice pleacă de la 24 de grade în depresiuni și vor ajunge până la 34 de grade în sudul Olteniei.

 

Ploile vin în estul țării, dar spre seară o să plouă și la deal și la munte iar vântul va avea intensificări la munte, prin est și în extremitatea de sud-vest a țării.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul. Pe aici găsim vreme schimbătoare și câteva averse prin nordul Dobrogei. Vântul devine mai insistent la malul mării și se încălzește ușor.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Moldovei, se mai adună norii de ploaie și s-ar putea să cadă grindină. Vântul va avea intensificări, iar maximele se opresc pe la 28 de grade.

Citește și
Ploaie
Prognoză specială pentru Bucureşti. Vreme se va răcori și va ploua vineri şi sâmbătă
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

În nordul Moldovei și în Bucovina mai apar câțiva nori, dar se arată și soarele pe parcursul zilei. Temperaturile cresc cu 2-3 grade față de ziua trecută.

În schimb, în nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme frumoasă cu mult soare și doar pe la munte mai pot să vină câteva averse. Se încălzește și după prânz se ating 28 de grade.

În ținuturile vestice, atmosfera va fi însorită, temperaturile continuă să crească și vor ajunge pe la 31...32 de grade.

În Transilvania, ploile apar mai ales în a doua parte a zilei și izolat se pot strânge cantități importante de apă, mai ales în zonele de deal și de munte. Vor fi și perioade cu soare, iar maximele ajung până la 28-29 de grade în vestul provinciei.

În sud-vestul țării, se anunță soare și vreme frumoasă. Tendința de încălzire se păstrează și aici, iar maximele urcă spre 34 de grade în sudul Olteniei.

Și în ținuturile sudice găsim vreme frumoasă și temperaturi în creștere. După prânz maximele termice ajung până la 31 de grade.

 

Vremea în țară

 

Astăzi o să plouă în estul țării, la deal și la munte. Vremea va fi călduroasă în regiunile vestice și în cele sudice, pe unde se ating 34 de grade.

Marți ploile vin tot în estul țării și pe la munte, iar temperaturile vor continua să crească.

Miercuri aversele apar în jumătatea estică și căldura se amplifică. În vest și în sud-vest vom avea caniculă și 38 de grade în termometre.

Joi o să plouă în zonele extracarpatice și pe la munte. Canicula persistă în regiunile vestice și în cele sud-vestice, iar disconfortul termic va fi ridicat în vest, în sud și parțial în centru.

 

Vremea în București

 

În București, atmosfera va fi însorită în prima parte a zilei, dar mai târziu se adună norii și cresc șansele de ploi de scurtă durată. Maxima ajunge pe la 31 de grade și vremea devine călduroasă.

Marți avem mult soare și o amiază călduroasă. Mai târziu se adună norii și sunt posibile ploi rapide de vară.

Miercuri se anunță soare în prima parte a zilei, însă spre seară cresc șansele de averse și fenomene electrice. În termometre, se ating 32 de grade Celsius și stresul termic va crește.

Joi căldură persistă și disconfortul termic va fi ridicat. Sunt posibile ploi de scurtă durată, iar vântul va crește în intensitate.

 

Vremea la munte

 

La munte, se mai încălzește puțin, dar ploile se întorc din a doua parte a zilei, mai ales în zona Carpaților Orientali. În intervale scurte de timp se pot strânge cantități mari de apă și s-ar putea să cadă grindină.

Marți din a doua parte a zilei apar alte serii de averse, cu tunete, fulgere, poate și grindină, iar vântul va crește în intensitate.

Miercuri aversele vin în masivele estice și în cele sudice. În rest, se anunță vreme mai bună și temperaturile vor continuă să crească.

Joi vremea se menține caldă și o să plouă în Carpații Meridionali și de Curbură, iar vântul se intensifică la altitudini mari.

 

Vremea la mare

 

Pe litoral, se anunță vreme schimbătoare, averse trecătoare și un vânt mai insistent. Pe plajă se ating cel mult 27 de grade, iar apa mării va avea 22-23 de grade.

Marți se răcorește ușor și o să avem înnorări și mai multe reprize de ploaie pe parcursul zilei, iar vântul va avea intensificări și la rafală se vor atinge viteze de 55 - 60 km/h.

Miercuri mai pot să vin câteva averse și briza mării va fi activă. Temperaturile mai cresc puțin și ajung până la 27 de grade.

Joi se anunță vreme frumoasă și vântul va avea intensificări trecătoare. Se face mai cald și se ating 29 de grade în aer, iar apa mării va avea valori între 22 și 25 de grade.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Cum va fi vremea în acest weekend. Zonele în care se vor înregistra și 30 de grade
Cum va fi vremea în acest weekend. Zonele în care se vor înregistra și 30 de grade

Vremea, 3 iulie. Ziua de sâmbătă ne aduce atmosferă instabilă, ploi în majoritatea zonelor și un vânt mai insistent la munte și în sud-vest.

Prognoză specială pentru Bucureşti. Vreme se va răcori și va ploua vineri şi sâmbătă
Prognoză specială pentru Bucureşti. Vreme se va răcori și va ploua vineri şi sâmbătă

Vremea se va răcori şi va deveni, în general, instabilă în Bucureşti pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă, relevă prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Vremea azi, 2 iulie. O să plouă consistent în aproape toată țara. Vor fi vijelii și grindină
Vremea azi, 2 iulie. O să plouă consistent în aproape toată țara. Vor fi vijelii și grindină

Vineri o să plouă consistent în nordul, centrul, estul şi sud-estul țării, dar şi pe la munte. Ploile vin cu vijelii, grindină şi cantităţi mai importante de apă, iar maximele termice vor ajunge până la 32 de grade în sud-vestul Olteniei.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje de venit între săraci și bogați

România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat.