Cum va fi vremea la începutul săptămânii. Unde se vor înregistra 32 de grade

Ultima actualizare: 04-07-2021 11:08

Vremea, 4 iulie. Duminică avem vreme mai bună, soare dimineața și câteva averse mai pe seară, în zonele de deal și de munte și pe suprafețe mai restrânse în nord, centru și sud-est.

 

Vântul se intensifică în regiunile estice și în cele sud-vestice și se încălzește. Vom avea temperaturi cuprinse între 22 de grade în depresiuni și 32 de grade în vestul Olteniei.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme bună în ansamblu și doar în nordul Dobrogei mai sunt posibile averse și fenomene electrice. Vântul devine mai insistent la malul mării și se încălzește ușor.

În Moldova sudică și în nordul Moldovei atmosfera va fi plăcută dimineața, dar mai târziu se adună norii de ploaie. S-ar putea să cadă grindina, vântul se va înteți pe timpul ploilor, iar maximele se opresc pe la 29 de grade.

Mai apar câteva ploi și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, dar se arată și soarele pe parcursul zilei. Temperaturile cresc cu 2-3 grade față de ziua trecută.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș ploile vin în special după-amiază și seara. Nu lipsesc momentele cu soare și se mai încălzește puțin.

În ținuturile vestice predomină vremea frumoasă și o să plouă doar sporadic. Se încălzește și se ating 30 de grade în Banat.

În Transilvania ploile apar mai ales în a doua parte a zilei și se pot strânge cantități importante de apă, mai ales în zonele de deal și de munte. Vor fi și perioade cu soare, iar maximele ajung până la 24-25 de grade în vestul provinciei.

În sud-vestul țării găsim vreme frumoasă și doar în zonele mai înalte vor fi câteva reprize de ploaie. Vântul va crește în intensitate, iar temperaturile mai ridicate decât în celelalte regiuni se opresc pe la 32 de grade în vestul Olteniei.

Și în sudul țării mai apar averse în zonele de deal și de munte, dar în rest atmosfera va fi însorită și după prânz se vor atinge 30 de grade în Lunca Dunării.

București
 

În București norii se mai adună după prânz, însă șansele de ploaie vor fi reduse. Se încălzește ușor și maxima se va situa în jurul valorii de 29 de grade.Pe timpul nopții cerul va fi variabil și minima va ajunge pe la 17 grade.

La munte


În zonele de munte temperaturile cresc ușor. Se anunță vreme bună până spre seară, când apar înnorări și averse locale, cu tunete, fulgere și vânt intens, în Carpații Orientali, în jumătatea de est a Carpaților Meridionali și local în restul zonei montane.

Litoral


Pe litoral prindem vreme frumoasă și în încălzire ușoară, iar vântul devine mai insistent. Pe plajă se ating cel mult 27 de grade, iar apa mării va avea valori cuprinse între 19 și 24 de grade Celsius.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București


Luni așteptăm vreme frumoasă și se face un pic mai cald. Maxima ajunge la 31 de grade, iar temperaturile cresc ușor și pe timpul nopții și vor fi în jur de 19 grade.

Marți avem mult soare și o amiază călduroasă. Mai târziu se adună norii și sunt posibile ploi rapide de vară.

Miercuri se anunță soare în prima parte a zilei, însă spre seară cresc șansele de averse și fenomene electrice. În termometre, se ating 33 de grade Celsius și disconfortul termic va crește.

La munte
 

Luni se mai încălzește puțin, dar ploile se întorc din a doua parte a zilei, mai ales în zona Carpaților Orientali. În intervale scurte de timp se pot strânge cantități mari de apă și s-ar putea să cadă grindină.

Marți se încălzește ușor, iar pe seară apar alte serii de averse, cu tunete, fulgere, poate și grindină, iar vântul devine mai insistent.

Miercuri aversele vin în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali. În celelalte zone se anunță vreme mai bună și temperaturile vor continua să crească.

Litoral

 

Luni temperaturile mai cresc puțin. Avem soare în prima parte a zilei, dar mai târziu se adună norii de ploaie.

Marți se răcorește ușor și o să avem înnorări și mai multe reprize de ploaie pe parcursul zilei.

Miercuri vremea se menține instabilã, vor fi averse cu tunete, fulgere și condiții de grindină. Pot să apară și vijelii, iar temperaturile mai cresc puțin și vor fi normale pentru luna iulie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO