Cum va fi vremea în acest weekend. Zonele în care se vor înregistra și 30 de grade

Ultima actualizare: 03-07-2021 09:47

Vremea, 3 iulie. Ziua de sâmbătă ne aduce atmosferă instabilă, ploi în majoritatea zonelor și un vânt mai insistent la munte și în sud-vest.

Maximele pleacă de la 21 de grade în nord-vest și în depresiuni și se opresc pe la 29...30 de grade în sud-vestul țării.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și în Bărăgan găsim soare și vreme bună până după prânz, apoi se adună norii și o să plouă, vor fi și descărcări electrice și scurte intensificări de vânt. Temperaturile ajung la valori plăcute, de cel mult 27 de grade.

La fel va fi și în Moldova sudică și în nordul Munteniei: atmosferă plăcută dimineața, înnorări și averse mai târziu. S-ar putea să cadp grindina, vântul se vă înteți pe timpul ploilor, iar maximele se opresc pe la 26...27 de grade.

O să mai plouă și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina și se menține riscul de inundații pe râurile din zonă. Apare și soarele printre nori, iar temperaturile sunt mai scăzute decât ar fi normal într-o zi de iulie.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme răcoroasă, înnorări persistente și averse, cu descărcări electrice, poate și grindină. Pe la amiază se vor înregistra doar 22 de grade.

Și în vestul țării avem o zi destul de neplăcută, cu ploi frecvente și manifestări de instabilitate. Va fi răcoare pentru acest moment al anului și maximele se vor opri pe la 26 de grade.

Ploile continuă și în zona Transilvaniei și vor fi din nou averse asociate cu descărcări electrice și vânt intens. Se mai pot strânge cantități importante de apă într-un timp foarte scurt, iar temperaturile nu vor trece de 22...23 de grade.

În Oltenia găsim vreme mai bună, câteva reprize de ploaie în zonele mai înalte și atmosferă destul de însorită în rest. Vântul devine activ, iar temperaturile mai ridicate decât în celelalte regiuni, ajung la 29...30 de grade în vestul provinciei.

În sudul țării avem vreme plăcută în prima parte zilei, dar mai târziu o să plouă și aici. Temperaturile urcă până la 29 de grade în Lunca Dunării, iar peste noapte cerul se degajează treptat.

București
 

Și în București apar câteva reprize de ploaie după-amiază și seara. Până atunci, însă, avem vreme frumoasă și o maximă de 28 de grade. Norii se risipesc pe timpul nopții și temperatura coboară până la 15...16 grade.

La munte


La munte vin alte ploi zgomotoase, destul de abundente și se mențin condițiile de grindină. Vântul suflă tare pe creste, dar se intensifică și pe timpul ploilor, iar temperaturile se mențin la valorile de vineri.

Litoral


Și la mare se adună norii și vor aduce câteva averse trecătoare. Apare și soarele din când în când, iar briza rămâne activă. Pe plajă se ating 25...26 de grade, iar apa mării va avea în jur de 22 de grade.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile
 

București

 

 

Duminică se încălzește și temperatura urcă până la 30 de grade. Mai pe seară apar câțiva nori, dar e puțin probabil să plouă.

Luni așteptăm vreme frumoasă și se face un pic mai cald. Maxima ajunge la 31 de grade, iar temperaturile cresc ușor și pe timpul nopții și vor fi în jur de 19 grade.

Și marți o să avem mult soare și o amiază călduroasă, cu 31 de grade, la umbră.

La munte
 

Duminică temperaturile cresc ușor. O să avem vreme bună până spre seară, când apar înnorări și averse locale, cu tunete, fulgere și vânt intens.

Luni se mai încălzește puțin, dar ploile se întorc din a doua parte a zilei. Vor fi și cantități însemnate de apă și s-ar putea să cadă grindină.

Marți, temperaturile mai câștigă un grad, două. Vântul devine insistent, iar pe seară apar alte serii de averse, cu tunete, fulgere, poate și grindină.

Litoral
 

Dumincă se încălzește. Mai pot să vină ploi trecătoare și vântul are intensificări pe timpul zilei.

Luni prindem vreme frumoasă și caldă, cu 27...28 de grade prin stațiuni. După-amiaza e posibil să apară și câțiva nori de ploaie.

Iar marți se răcorește ușor și o să avem soare, vânt activ și câteva reprize de ploaie în orele serii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO