Vreme caldă și temperaturi de până la 23 de grade. Cum va fi vremea în București

Ultima actualizare: 12-03-2020 10:16
Soare
Shutterstock

Joi, vremea se anunţă caldă şi frumoasă. Vântul va avea intensificări în nord şi pe la munte, iar cerul va fi senin în majoritatea zonelor. 

Maximele ating 13...14 grade în depresiuni şi 23 de grade în sud-vestul ţării.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan va fi soare şi atmosferă plăcută, deşi dimineaţa sunt condiţii de ceaţă.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se mai încălzeşte, începând de azi. Ceața se risipeşte în câteva ore, iar temperaturile ajung la 20 de garde.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se încălzeşte percutant. Aici, saltul termic este de vreo zece grade.

Vreme bună găsim şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Apar câţiva nori, dar nu sunt condiţii de ploaie.

În vestul ţării, aşteptam soare şi o încălzire spectaculoasă. Miercuri au fost doar 12...13 grade, joi avem temperaturi de luna mai.

Şi în Transilvania se arată soarele şi va fi mai cald decât în mod obişnuit. Norii apar temporar, iar dimineaţa persista ceaţă.

În Oltenia, vremea se anunţă foarte frumoasă şi cu mult mai caldă decât ieri. Ceața apare pe timpul nopţii.

În sudul ţării, avem o zi superbă, cu cer senin şi temperaturi foarte plăcute.

Vremea în București

 

Joi asistăm la o nouă încălzire. Dimineaţa, cresc condiţiile de ceaţă. va persista câteva ore în cartierele de la periferie, dar la amiază se înseninează şi se încălzeşte peste tot. Maxima poate depăşi 19...20 de grade, iar nivelul presiunii atmosferice scade.

Vineri prindem vreme şi mai caldă, soare şi o maximă de 23...24 de grade. Vântul devine activ, iar presiunea atmosferică scade.

Şi sâmbătă o să avem vreme bună, deşi temperaturile scad perceptibil. În noaptea următoare apar şi ceva nori de ploaie.

Duminică aşteptam vreme rece, înnorări persistente dimineaţa, vânt nervos şi o maximă destul de modestă. După prânz se ating cu greu 8 grade, iar în noaptea de duminică spre luni, termometrele vor arăta în jur de minus 3.

Vremea la munte

 

Joi prindem vreme frumoasă şi neobişnuit de caldă. Doar prin masivele vestice se anunţă câţiva stropi. Vântul va sufla cu putere la mare altitudine: în zona Apusenilor şi în Carpaţii Orientali va depăşi viteze de 80 km/h.

Şi vineri dimineaţă va fi timp frumos, însă după prânz, încep să apară norii. Vin întâi în nordul Orientalilor, apoi şi în Apuseni şi aduc ninsori cu lapoviţă. Vântul va avea răbufniri frecvente, iar temperaturile scad perceptibil în noaptea următoare.

Sâmbătă se răceşte şi vorbim de valori obişnuite pentru acest moment al anului. Norii se înmulţesc, iar după prânz aşteptăm ceva lapoviţă.

Şi duminică dimineaţa va mai fulgui un pic prin Munţii Banatului, dar mai târziu se arată soarele. Atmosfera continua să se răcească, iar vântul va accentua senzaţia de frig.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO