Vreme caldă pentru început de martie. În Sud și Est se ating 20 de grade

07-03-2020 07:55


Sâmbătă vremea se face mai caldă: în Sud şi Est se ating şi 20 de grade. Ploile vin temporar în vest, sud-vest şi centru; sunt şi averse, cu fenomene electrice, iar în Oltenia şi Banat se strâng 15...20 de litri pe metru pătrat.

La munte, la peste 1700 metri, vor fi ninsori şi lapoviţă, dar mai jos va ploua, aşa că, aici, stratul de zăpadă se topeşte. Vântul prinde putere în Bărăgan, Dobrogea şi în sudul Banatului, iar presiunea atmosferică va creşte.

Temperaturile ajung la 10...11 grade în zona depresionară şi pe la 20 de grade în Lunca Dunării. La noapte o să plouă şi în sud, centru şi est.

Duminică se răceşte şi revenim la temperaturile de ieri. Prin sud şi sud-est va fi, în continuare, mai cald decât în mod obişnuit. Ploile apar local pe partea vestică, în nord şi centru, iar în noaptea următoare, în jumătatea de Sud-Est a ţării. În zona deluroasă a Transilvaniei şi a Moldovei sunt anunţate ninsori cu lapoviţă, iar la munte va ninge.

Luni prindem vreme urâtă, în răcire, cu ploi locale în sud, est şi centru, lapoviţă la munte şi ninsori în zona crestelor.

Marţi rămânem cu vremea schimbătoare, o să mai plouă prin est, sud-est şi centru, dar la munte avem tot ninsoare pe creşte. Vântul va prinde putere în sud şi sud-est, iar temperaturile ajung la normal.

Tags: vremea,

VIDEO PROTVPLUS.RO