Temperaturile cresc, iar in sud si est va fi mai cald decat in mod obisnuit. Cum va arata vremea in weekend

09-12-2016 08:27


Vineri temperaturile cresc, iar in sud si est va f...
Prognoza meteo pentru urmatoarele zile...

Vom avea maxime de la minus 1 in depresiuni si pana la 14 grade in sudul Olteniei. In jumatatea nord-estica e posibil sa cada cativa stropi de ploaie, iar la munte va fi putina lapovita.

Vantul va avea intensificari in nordul Moldovei, in sudul Olteniei si pe litoral, iar la munte pe creste va sufla tare.

Pana la ora 11este cod galben de vant pentru zonele de munte ale judetelor Bacau, Vrancea, Neamt si Suceava, Bistrita-Nasaud si Maramures. Vantul va sufla cu 60...70 Km/h, iar la peste 1700 de metri altitudine poate depasi 90 km/h.

In Dobrogea si Baragan apar innorari temporare si e posibil sa ploua slab. Vantul are intensificari, mai ales la malul marii,
iar temperaturile, in crestere fata de joi, ajung la 9 grade.

Se incalzeste si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Norii se aduna si ar putea sa ploua trecator, iar dimineata se poate forma poleiul. Vantul este destul de activ,
iar maximele urca spre 8, 9 grade.

In nordul Moldovei si in Bucovina asteptam vreme schimbatoare, cu nori, ploi sporadice, izolate, dar si momente cu soare. Vantul va agita atmosfera, iar incalzirea vremii se va simti si aici.

In nordul Transilvaniei si in Maramures: vreme destul de buna. Apar ceva innorari si doar izolat e posibil sa ploua slab si sa apara poleiul. In zona montana inalta vantul sufla cu putere
si spulbera zapada depusa. Dupa pranz se vor inregistra valori putin mai mari fata de joi.

Vestul tarii are parte de vreme frumoasa, cu mult soare, dar
in orele diminetii e posibil sa apara ceata. Temperaturile ajung la 6 grade Celsius.

In centrul Romaniei norii vor fi numerosi si e posibil sa burniteze si sa apara poleiul. Soarele apare pentru scurte perioade, iar maximele termice cresc fata de ieri. Vremea ramane insa rece in depresiuni.

In sud-vestul tarii atmosfera va fi insorita si temperatura aerului va creste semnificativ. Vantul se va inteti in sudul Olteniei si tot aici se vor inregistra pana la 14 grade Celsius, valori ridicate pentru luna decembrie.

Se incalzeste si in tinuturile sudice. Norii se aduna temporar,
dar nu sunt semne de ploaie, iar temperaturile ajung pe la 12 grade.

In Bucuresti: vremea devine calda pentru aceasta data. Dupa pranz se vor atinge 9, 10 grade. Vor fi innorari pe parcursul zilei, iar vantul isi va face simtita prezenta. Sambata dimineata apar conditii de ceata, iar termometrele vor indica minus 1 grad.

La munte urmeaza o zi mai calda. Se anunta vreme buna si doar in Carpatii Orientali, pe arii restranse va fi lapovita.
Izolat vor fi conditii de polei si ceata, iar vantul va sufla cu putere pe creste.

Vineri se incalzeste si va fi cald mai ales in sud si in est. In Transilvania atmosfera va fi inchisa, in rest apare si soarele.
Va ploua slab in nord si in est iar la munte, va fi lapovita.

Sambata avem soare in sud si sud-est, in rest apar cativa nori.
In nord si nord-vest va ploua slab, iar la munte vor fi precipitatii mixte.

Duminica se anunta o zi frumoasa. Noaptea in nord-vest si in centru vor fi precipitatii slabe: lapovita in zonele joase si ninsori la munte.

Luni temperaturile scad, dar se vor mentine ridicate.
Precipitatiile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a tarii.
In vest, nord-vest si centru vor fi mai ales ploi ziua, apoi lapovita si ninsoare, iar la munte va ninge. In rest vor fi ploi izolate la inceput apoi si lapovita si ninsoare.

VIDEO PROTVPLUS.RO