Vijelii, ploi și grindină în București. Până când e valabilă avertizarea ANM

20-05-2020 15:37


Vijelii, ploi și grindină în București. Până când e valabilă avertizarea ANM

Agenția Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare de instabilitate atmosferică pentru București, fiind anunțate vijelii și ploi torențiale, dar și grindină.

Astfel, potrivit prognozei ANM, în intervalul miercuri, ora 10.00 - joi, ora 08.00, cerul va fi variabil, va avea înnorări mai accentuate spre seară și noaptea, când vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și averse ce vor avea și caracter torențial.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși, în medie, 10...15 l/mp și izolat 25 l/mp. Vor fi condiții de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade ,iar cea minimă va fi de 10...11 grade.

De asemenea, ANM anunță o răcire accentuată a vremii, pentru ziua de joi.

Astfel, în intervalul joi, ora 08.00 - 21:00, vremea se va răci accentuat față de ziua precedentă, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

Cerul va avea înnorări și temporar, mai ales în prima parte a zilei, va mai ploua. Vântul va sufla moderat și cu unele intensificări. Temperatura minimă va fi de 9...11 grade.

Sursa: Meteo Romania

VIDEO PROTVPLUS.RO