Sfârșit de săptămână cu temperaturi de vară, în toată România. Cum va fi vremea la mare
Ne pregătim pentru un sfarșit de săptămână cu temperaturi de vară, în toată România. În București se vor înregistra 30 de grade.
Păcat că s-au închis ștrandurile. Însă puteți face baie la mare, unde apa este plăcută în cel mai călduros weekend de octombrie din ultimii 50 de ani.
Cea mai ofertantă destinație rămâne litoralul, unde vremea este splendidă, iar restaurantele de pe plajă au deja mușterii. Briza le-a făcut poftă de pește proaspăt.
R: Văd că sunteți în tricou, cum e vremea?
Turist: „Foarte frumoasă. E cald, sunt vreo 20 și ceva de grade".
Turist: „O zi de vară, superb. Dacă ne uităm la mare nu mai avem ce să spunem".
Sâmbătă vor fi 30 de grade la mare. Este și motivul pentru care cei care vor să mai prindă o ultimă bucată de vară au rezervat deja locuri în hotelurile care au rămas deschise. O noapte de cazare la un hotel de trei stele în Mamaia costă 154 de lei, iar la Eforie 120.
În această perioadă pe litoral sunt deschise 70 de hoteluri. Cele mai multe de 3 și 4 stele, în Mamaia și Eforie Nord.
Cristina Calispera, manager hotel Mamaia: „Gradul de ocupare pentru acest weekend este de 100%. Noi avem și centrul SPA. Piscină interioară semi-olimpică, saună umedă și uscată. Oaspeții benefeiciază și de accesul în cadrul centrului SPA".
Anca Breha, manager restaurant: „Pentru că restaurantul se află pe malul mării ne-am pregătit cu preparate din pește, fructe de mare, scoici. Tot ce se poate din Marea Neagră".
În bucătării scoicile pe plită sau pe grătar sunt stropite cu vin rose.
Marius Bodoi, bucătar: „Vestitele scoici, busuiocul, ceapa - ceapă roșie și verde - usturoi verde, roșii, sare piper, vin rose și le lăsăm să zâmbească un pic. Secretul e vinul. Scoicile noastre sunt gata. Le montăm. Adăugăm nelipsitul busuioc, puțin pătrunjel după gust. Mie îmi place să folosesc și lime-ul, dar și lămâie".
O porție zdravănă de scoici de peste un kilogram costă 65 de lei.