Scăderi bruște de temperatură în următoarele zile. S-ar putea forma noi tornade


Ultimul update: Sambata 04 Mai 2019 08:27
Data publicarii: Sambata 04 Mai 2019 07:31
Categorie: Vremea

Un val de aer polar e gata să lovească România. Aşadar, după un final de săptămână cu temperaturi de vară, o masă de aer rece va aduce schimbări bruşte de temperatură şi cu 15 grade în unele zone.

 

Valul de aer polar abătut asupra Europei este catalogat drept fenomen periculos şi foarte de rar pentru luna mai de meteorologii străini. În România, va aduce o scădere bruscă a temperaturilor, vijelii şi grindină, confimă şi specialiştii de la noi.

Alina Şerban, meteorolog ANM: „Se vede clar acest nucleu albastru pe teritoriul tării noastre, masa de aer rece ruptă din acest nucleu de aer polar s-a rupt această bucăţică mai mică, care va afecta ţara noastră. Această masă de aer va afecta toate zonele ţării, iniţial nord-vestul şi nordul ţării, urmând să se extindă."

Ne-am obişnuit în acest început de an cu schimbări bruşte ale vremii de la o zi la alta, iar fenomenul se va repeta şi în următoarele zile, când în unele locuri diferențele de temperatură vor fi şi de 10 - 15 grade.

Să luăm exemplul Capitalei. În acest weekned vom avea parte de vreme de vară, 27 de grade, însă până marți se va răci, vor fi 13 grade, ziua şi doar 7 noaptea.

Schimbările bruşte crează însă cadrul perfect pentru situaţii periculoase.

Alina Şerban, meteorolog ANM: „Apar aceste fenomene de instabilitate care se traduce prin vânt puternic, vijelii chiar şi vânt cu aspect tornadic, cum am avut zilele trecute.”

Meteorologii avertizează că vremea se va menţine rece până vinerea viitoare, după care în sfârşit ne vom bucură de primăvară.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO