Vremea 3 mai 2019. În week-end, vin frigul şi ploile

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de astăzi ne-aduce vreme caldă, dar şi câteva reprize de averse prin vest, nord, centru şi în zonele de munte. Vom avea maxime de la 17, la 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării.

Vremea în fiecare regiune a ţării

 

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici găsim soare, atmosferă plăcută şi temperaturile în creştere. Pe litoral vor fi valori ceva mai modeste, de la 17, la 20 de grade, şi vânt un pic mai activ.

Se încălzeşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. O să avem vreme frumoasă, foarte puţini nori şi în jur de 25 de grade la orele amiezii.

Citește și
România, lovită de un val de aer polar în următoarele zile
România, lovită de un val de aer polar în următoarele zile. Cât de frig va fi
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

În schimb, în nordul Moldovei şi în Bucovina norii se înmulţesc şi pot lăsa câteva ploi zgomotoase la apropierea serii. Se face mai cald decât ieri: temperaturile câştigă chiar şi 5-6 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş zărim soarele dimineaţa, dar mai târziu se-aduna norii de ploaie şi
vântul devine mai insistent. Temperaturile cresc uşor faţă de ziua trecută şi vom avea maxime în jur de 22 de grade.

În ţinuturile vestice o să avem vreme schimbătoare şi câteva reprize cu ploi şi instabilitate după prânz. Vântul prinde putere, iar temperaturile ajung pe la 22-23 de grade.

Ploile ajung şi în zona Transilvaniei şi vor fi averse locale, cu tunete, fulgere şi condiţii de grindină. Totuşi, se mai încălzeşte faţă de ieri şi vom avea maxime de la 18 grade în depresiuni; până la 23 de grade în vestul provinciei.

Încălzirea vremii se simte şi în zonă Olteniei, pe unde temperaturile ajung la 25 de grade. Către seară se-aduna norii şi e posibil să vină câteva ploi zgomotoase, de vară.

Temperaturile cresc şi în ţinuturile sudice. Prin Lunca Dunării se vor atinge chiar şi 27 de grade; va domina atmosfera însorită, dar pe seara s-ar putea să apară o ploaie de scurtă durată şi aici.

În Bucureşti astăzi se face mai cald şi maximă ajunge la 26 de grade. Avem soare în prima parte a zilei, dar mai târziu revin condiţiile de ploaie. Temperaturile cresc şi pe timpul nopţii, iar minimă va fi în jur de 13 grade.

Astăzi se încălzeşte şi în zonele de munte, dar norii vor fi numeroşi şi vor aduce averse locale, cu tunete, fulgere şi vânt intens. Apar şi condiţii de grindină.

Pe litoral astăzi prindem o zi plăcută, însorită şi mai caldă decât cea de ieri. Pe plajă se vor înregistra 19-20 de grade, dar apa mării rămâne rece.

 

Vremea în următoarele 3 zile

 

Mâine, tot din a doua parte a zilei, vin alte ploi zgomotoase la deal, la munte şi sporadic prin nord şi centru. Vremea se menţine caldă în sud şi sud-est: iar în Muntenia se ating 27 de grade.

Duminică, ploile şi instabilitatea cuprind majoritatea zonelor. Vor fi şi averse mai consistente, vântul va sufla mai tare pe crestele montane, în est şi sud-est, iar temperaturile încep să scadă.

Nici luni nu scăpăm de instabilitate. Se anunţă averse destul den serioase; vântul prinde putere cam peste tot şi
se răcoreşte, îndeosebi în vest şi în centru.

În Bucureşti mâine: tot vreme caldă, mult soare şi vânt activ. Maine-noapte e posibil să apară o ploaie zgomotoasa, de vară. Duminică se răcoreşte, se-aduna norii şi cresc şansele de averse. Iar, luni o să avem vreme instabilă, mulţi nori şi averse din când în când. Maximă se opreşte tot pe la 22 de grade.

La munte, mâine, instabilitatea creşte în orele serii, iar noaptea vin ploi consistente în Carpaţii Occidentali şi în Meridionali şi e posibil să cadă grindină. Duminică temperatura aerului scade uşor, norii persistă şi vor aduce alte ploi în aversă.

Luni se face mai frig şi o să avem vreme neplăcută, vânt intens, ploi frecvente şi cantităţi însemnate de apă. Pe creste apare treptat lapoviţă.

Pe litoral astăzi prindem o zi plăcută, însorită şi mai caldă decât cea de ieri. Pe plajă se vor înregistra până la 20 de grade, dar apa mării rămâne rece. Vreme frumoasă avem şi mâine dimineaţă, dar mai târziu se înteţeşte vântul, norii se înmulţesc şi apar condiţii de ploaie.

Duminică se anunţă o zi cam neplăcută, cu mulţi nori şi averse la apropierea serii. Şi vântul o să agite atmosfera şi se mai răcoreşte puţin. Luni rămânem cu vremea instabilă; vântul mai are unele răbufniri, iar aversele apar în special dupa-amiza şi în noaptea următoare.

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Pagube mari provocate de vremea rea din vestul țării. Avertisment meteo pentru zilele următoare
Pagube mari provocate de vremea rea din vestul țării. Avertisment meteo pentru zilele următoare

Codul galben de inundații din vestul ţării a adus viituri importante, iar în alte zone grindina a distrus viţa de vie abia înmugurită.

România, lovită de un val de aer polar în următoarele zile. Cât de frig va fi
România, lovită de un val de aer polar în următoarele zile. Cât de frig va fi

Specialiştii avertizează că temperaturile vor fi neobişnuit de mici în următoarea perioadă.

România, lovită tot mai des de tornade precum cea din Călăraşi. Explicaţia fenomenului
România, lovită tot mai des de tornade precum cea din Călăraşi. Explicaţia fenomenului

16 familii au rămas fără acoperiş iar un autocar a fost răsturnat şi târât pe şosea de tornada care a lovit judeţul Călăraşi. Ar fi fost una dintre cele mai mmari din sud-estul Europei, spun specialiştii

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.

Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să
Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să "corupă" alegerile din 2016. Cum se apără

La New York a început, sâmbătă, procesul istoric în care Donald Trump e acuzat că a făcut plăți ilegale ca să ascundă o aventură amoroasă cu o vedetă din filmele pentru adulți.