Romania ingheata inainte de Pasti: vom avea temperaturi sub ZERO grade. Prognoza pana pe 23 aprilie

Ultima actualizare: 11-10-2012 01:57
bruma

Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni o informare potrivit careia, in diminetile de marti si miercuri, temperaturile minime vor cobori sub limita de inghet si se va produce bruma pe arii extinse.

Meteorologii informeaza ca temperaturile vor scadea foarte mult in diminetile de marti si miercuri. Astfel ca in mai toata tara vom avea valori sub 0 grade Celsius si se va produce bruma pe arii extinse din jumatatea de nord a tarii, in zonele deluroase din sud si, izolat, in restul tarii.

In plus, pana luni la ora 18.00, in judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Neamt, Bacau si Vrancea se vor inregistra intensificari ale vantului care vor atinge si depasi la rafala 60 de kilometri pe ora.

Joi vremea va fi usor instabila. Cerul va fi temporar noros si va ploua in regiunile intracarpatice, iar dupa-amiaza si seara, pe arii restranse si in restul teritoriului. Ploile vor avea si caracter de aversa si vor fi insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 12 si 20 de grade, iar cele minime se vor situa intre 0 si 10 grade.

Prognoza meteo de pe 10 pana pe 23 aprilie

In majoritatea regiunilor tarii se vor inregistra, la jumatatea lunii aprilie, ploi care vor avea si caracter de aversa, in timp ce temperaturile se vor situa, in urmatoarele doua saptamani, sub valorile normale pentru aceasta perioada, potrivit prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie.

In Banat, vemea va fi rece la inceputul intervalului 10-23 aprilie, dupa care se va incalzi treptat (maxime de 17 grade Celsius), pana spre 12 aprilie. Apoi, valorile termice, atat minime cat si maxime, nu vor mai varia semnificativ, dar vor continua sa se situeze usor sub normele climatologice.

Temporar vor fi ploi, ce vor avea si caracter de aversa, indeosebi in perioada 14-17 aprilie. Spre sfarsitul intervalului, probabilitatea de precipitatii va fi in scadere.

In Crisana, vremea se va incalzi treptat pana spre 12 aprilie, dar va fi deosebit de rece in primele zile, cu temperaturi minime sub limita inghetului. Apoi, valorile termice vor avea variatii nesemnificative, minimele vor deveni normale pentru aceasta perioada (6-8 grade), dar maximele vor continua sa fie usor sub normele climatologice.

Temporar vor fi ploi, ce vor avea si caracter de aversa, indeosebi in perioada 14-18 aprilie. Spre sfarsitul intervalului, probabilitatea de precipitatii va fi in scadere.

In Transilvania, vremea va fi deosebit de rece in primele zile ale intervalului 10-23 aprilie, cu temperaturi minime sub limita inghetului. Incepand cu data de 12 aprilie, valorile termice nu vor mai suferi variatii importante, minimele vor deveni normale pentru aceasta perioada, dar maximele (16 grade) vor continua sa fie usor sub normele climatologice.

Temporar, vor fi ploi, ce vor avea si caracter de aversa, indeosebi in perioada 14-17 aprilie. Spre sfarsitul intervalului, probabilitatea de precipitatii va fi in scadere.

In Dobrogea, vremea va fi rece la inceputul intervalului, apoi se va incalzi treptat, dar valorile termice maxime (17 grade) vor continua sa se situeze usor sub normele climatologie. Vor fi ploi ce vor avea si caracter de aversa, cu o probabilitate mai mare de aparitie in intervalul 14-16 aprilie.

In Maramures, vremea va fi deosebit de rece in primele zile, cu temperaturi minime negative, apoi se va incalzi treptat. In ultimele zile ale intervalului 10-23 aprilie, valorile termice se vor situa usor sub normele climatologice. Temporar, vor fi ploi, ce vor avea si caracter de aversa, indeosebi in perioada 14-18 aprilie. Spre sfarsitul intervalului, probabilitatea de precipitatii va fi in scadere.

In Moldova, vremea va fi rece in primele zile ale intervalului 10-23 aprilie, cand valorile termice minime se vor situa, in medie, sub limita inghetului, apoi se va incalzi treptat, pana spre 18 grade. In a doua parte a intervalului nu vor fi variatii semnificative ale temperaturilor, acestea urmand sa se situeze aproape de normele climatologice ale perioadei. Temporar, vor fi ploi, ce vor avea si caracter de aversa, indeosebi in intervalul 14-16 aprilie si in jurul datei de 20 aprilie. Spre sfarsitul intervalului probabilitatea de precipitatii va fi in scadere.

In Muntenia, vremea va fi in incalzire treptata pana in jurul datei de 15 aprilie, apoi atat valorile termice minime, cat si cele maxime (18 grade), se vor situa in limitele climatologice ale perioadei. In primele zile, temperaturile minime vor fi usor peste limita inghetului. In zilele de 16, 17 si 18 aprilie sunt de asteptat temperaturile maxime cele mai ridicate din interval (19 grade). Temporar vor fi ploi, ce vor avea si caracter de aversa, indeosebi in perioada 14-16 aprilie si din nou in jurul datelor de 20 si 22 aprilie. Spre sfarsitul intervalului, probabilitatea de precipitatii va fi in scadere.

In Oltenia, vremea va fi in incalzire treptata pana in jurul datei de 15 aprilie, apoi atat valorile termice minime, cat si cele maxime, se vor situa in limitele climatologice ale perioadei. In primele zile, temperaturile minime vor fi usor peste limita inghetului. Temporar vor fi ploi, ce vor avea si caracter de aversa, indeosebi in perioada 14-15 aprilie si, din nou, in jurul datei de 20 aprilie. Spre sfarsitul intervalului, probabilitatea de precipitatii va fi in scadere.

La munte, temperaturile minime vor fi in crestere pana spre jumatatea intervalului, dar se vor mai situa, in medie, sub limita de inghet pana in 12-13 aprilie. Valorile termice maxime vor fi in crestere pana spre 15 aprilie, apoi vor avea variatii nesemnificative.

Temporar vor fi precipitatii, predominant ploi, care pot avea si caracter de aversa, indeosebi in perioada 14-16 aprilie si in jurul datei de 20 aprilie.

Prognoza a fost realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata de la Reading (Anglia), precizeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO