Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Ploile vor cuprinde mai multe zone ale țării

Vreme
iStock

Vremea va fi în general caldă în următoarele două săptămâni, cu valori termice mai ridicate decât normalul perioadei. După 6 mai este posibil să apară ploi de scurtă durată, dar intense.

Potrivit prognozei pentru perioada 30 aprilie - 13 mai publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie, vremea va fi mai caldă decât normal.

BANAT

Până în data de 6 mai, vremea va fi cu mult mai caldă decât normalul acestei perioade din an, cu temperaturi maxime medii de 28 - 29 de grade. După un proces de răcire ce va aduce temperaturile diurne la valori apropiate de cele obişnuite, se estimează că între 9 şi 13 mai temperatura maximă medie a acestei regiuni va oscila între 21 şi 23 de grade.

Regimul termic nocturn se va caracteriza prin valori destul de ridicate pentru această lună, cu minime, în medie, de 13 - 15 grade în prima săptămână şi de 9 - 12 grade, între 7 şi 13 mai. Probabilitatea pentru ploi (de scurtă durată, asociate în general instabilităţii atmosferice) va fi mai mare începând cu sfârşitul primei săptămâni şi mai ales în intervalul 6 - 9 mai, când vor fi posibile perioade cu cantităţi de apă mai însemnate la nivel local.

Citește și
vremea calda
Prognoza meteo pentru lunile mai, iunie și iulie. Temperaturi peste medii
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

CRIȘANA

Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal în această perioadă din an, cu temperaturi maxime medii de 28 - 29 de grade. În intervalul 7 - 9 mai, procesul de răcire va determina apropierea valorilor termice diurne de cele specifice perioadei, iar până pe 13 mai temperatura maximă, mediată la nivelul întregii regiuni, va fi de 21 - 23 de grade.

Regimul termic nocturn va avea în prima săptămână valori minime, în medie, de 13 - 15 grade, cu mult peste cele specifice perioadei, iar apoi această medie nocturnă va fi de 9 - 12 grade. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, asociate în general instabilităţii atmosferice, va fi mai mare cu precădere în unele zile ale intervalul 6 - 13 mai, când izolat vor fi posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

TRANSILVANIA

Media temperaturilor maxime se va situa, în timpul primei săptămâni, cu mult peste cea climatologic specifică începutului lunii mai, cu valori de 25 - 28 de grade. În intervalul 7 - 9 mai, răcirea vremii va determina temperaturi diurne apropiate de cele normale în această perioadă, iar până pe 13 mai temperatura maximă medie a acestei regiuni va oscila între 20 şi 22 de grade.

Regimul termic nocturn va avea în prima săptămână valori minime, în medie, de 8 - 12 grade, iar între 7 şi 13 mai această medie nocturnă va fi de 4 - 8 grade. Începând cu data de 5 mai, probabilitatea pentru averse de ploaie şi descărcări electrice va fi relativ ridicată şi nu sunt excluse zilele în care izolat cantităţile de apă să fie mai însemnate.

MARAMUREȘ

Până în data de 5 mai, vremea se va menţine deosebit de caldă, cu o medie a temperaturilor maxime ce va creşte uşor, de la 27 de grade spre 28 - 29 de grade. Ulterior, se va produce o răcorire a vremii ce va determina temperaturi diurne în jurul celor specifice perioadei. Astfel, media regionala va coborî la 21 de grade, pe 8 mai, urmând ca, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, să fie mici variaţii în jurul acestei valori.

Regimul termic nocturn va fi în prima săptămână peste cel normal, cu medii ale valorilor minime de 11 - 12 grade, iar din data de 7 mai, media minimelor va marca o scădere, spre 7 - 8 grade, pe 9 mai şi se va menţine la aceste valori până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru ploi, mai ales averse însoţite de descărcări electrice, va fi mai ridicată îndeosebi în intervalul 9 - 13 mai, când vor fi posibile şi cantităţi de apă, local mai însemnate.

MOLDOVA

În intervalul 30 aprilie - 5 mai, va predomina o vreme deosebit de caldă, astfel că media temperaturilor maxime va creşte uşor şi treptat de la 26 de grade până spre 28 - 29 de grade. Ulterior, se va produce o răcorire a vremii ce va determina înregistrarea unor temperaturi diurne în jurul celor specifice perioadei. Astfel, media regională va coborî spre 22 de grade, pe 8 mai, iar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni să fie mici variaţii în jurul acestei valori.

Regimul termic nocturn va fi în prima săptămână peste cel normal, cu medii ale valorilor minime de 10 - 12 grade, apoi din data de 7 mai, media minimelor va marca o scădere, de la 12 grade spre 8 - 9 grade, pe 9 mai şi până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor, mai ales averse însoţite de descărcări electrice, va fi relativ ridicată cu precădere începând din 6 mai şi până pe 13 mai.

DOBROGEA

În intervalul 30 aprilie - 5 mai, valorile diurne se vor situa peste normele perioadei, înregistrându-se valori medii de 21 - 25 de grade, chiar 26 de grade în 5 mai. După această dată, tendinţa maximelor va fi de scădere până spre o medie regională de 20 de grade în data de 8 mai, apoi nu vor fi variaţii notabile de la o zi la alta media situându-se în jurul a 19 grade.

Aceeaşi tendinţă este estimată şi pentru regimul termic nocturn, astfel că până în 7 mai mediile minimelor vor fi în creştere, de la 10 - 11 grade la începutul primei săptămâni până spre 14 - 15 grade, în zilele de 5 şi 6 mai. În a doua săptămână, valorile medii vor scădea până spre 11 grade, în data de 9 mai, apoi nu vor varia semnificativ până la sfârşitul intervalului, menţinându-se în jurul a 11 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

MUNTENIA

În prima săptămână, va predomina o vreme deosebit de caldă, valorile diurne urmând a avea medii în creştere de la 25 de grade în 30 aprilie spre 28 de grade pe 5 mai. Ulterior, vremea se va răcori şi se vor înregistra temperaturi medii maxime în jurul celor normale, în medie regională de 24 de grade, în jurul datei de 8 mai, iar până spre sfârşitul intervalului nu se estimează variaţii semnificative, media maximelor urmând a fi de 22 - 23 de grade.

Minimele nocturne, cu mult mai ridicate comparativ cu normele perioadei, vor fi în creştere de la 8 grade, în prima zi a intervalului, spre media de 13 grade, în 6 mai. Ulterior, se vor înregistra valori minime medii apropiate de normalul perioadei, în marea lor majoritate situate între 10 şi 13 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor însoţite de descărcări electrice va fi mai ridicată îndeosebi în unele zile din intervalul 7 - 13 mai.

OLTENIA

În prima săptămână, vremea va fi deosebit de caldă, media temperaturilor maxime va creşte de la 25 de grade - în 30 aprilie, spre 29 de grade - pe 5 mai, apoi o răcorire a vremii va conduce la înregistrarea unor temperaturi în jurul celor normale perioadei până spre sfârşitul intervalului. Vor fi medii ale temperaturilor maxime în jurul a 23 de grade începând cu data de 9 mai şi până pe 13 mai.

La început, minimele nocturne vor creşte treptat spre 14 grade, fiind cu mult peste cele specifice perioadei. Ulterior datei de 6 mai, procesul de răcire a vremii va determina o scădere a mediilor temperaturilor nocturne spre 10 grade, în 9 mai, iar până spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni vor fi mici variaţii ale acestor medii în jurul a 10 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor însoţite de descărcări electrice va fi relativ ridicată îndeosebi în unele zile din intervalul 6 - 13 mai.

LA MUNTE

Valorile de temperatură, în timpul primei săptămâni, se vor menţine mai ridicate decât cele normale în această perioadă din an, cu variaţii nesemnificative de o zi la alta, astfel încât maximele diurne vor fi, în medie, de 18 - 20 de grade, iar minimele de 7 - 9 grade. Între 7 şi 9 mai se va produce o răcire a vremii ce va determina scăderea temperaturii medii diurne spre 12 grade, urmând ca până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni să se producă mici variaţii în jurul acestei valori.

Regimul termic nocturn va deveni treptat, în a doua săptămână, apropiat de cel normal pentru această perioadă din luna mai, cu medii ale valorilor minime de 3 - 6 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor, local mai însemnate cantitativ şi însoţite de descărcări electrice, va fi relativ ridicată în perioada 6 - 13 mai.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Timp frumos și temperaturi ridicate în aproape toată țara. Averse așteptate în Munții Apuseni
Timp frumos și temperaturi ridicate în aproape toată țara. Averse așteptate în Munții Apuseni

Astăzi avem timp frumos şi temperaturi ridicate. Câteva averse pot să vină în nord-vest, mai ales în Munţii Apuseni, iar seara şi noaptea şi prin vest şi sud-vest.

Prognoza meteo pentru lunile mai, iunie și iulie. Temperaturi peste medii
Prognoza meteo pentru lunile mai, iunie și iulie. Temperaturi peste medii

Temperaturi oscilante şi precipitaţii apropiate de norme, în următoarele trei luni, anunță ANM.

Prognoza meteo până în 2 mai. Temperaturi de vară în toată țara
Prognoza meteo până în 2 mai. Temperaturi de vară în toată țara

Duminică, 29 aprilie, vremea va fi predominant frumoasă şi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil spre senin.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.