Lapoviță și ninsori în mai multe zone ale țării. Cum va fi vremea în următoarele zile


Ultimul update: Miercuri 29 Ianuarie 2020 09:46
Data publicarii: Miercuri 29 Ianuarie 2020 08:23
Categorie: Vremea

Miercuri, atmosfera se menţine închisă în vest, nord-vest şi centru. În Banat şi Crisana apare un pic de lapoviţă; în rest vor fi ninsori slabe. O să mai ningă puţin şi la munte iar vântul va viscoli ninsoarea pe crestele montane.

În sudul şi estul ţării vin câteva ploi slabe dimineaţa, apoi vântul împrăştie norii.

Vom avea maxime de la 1 grad în depresiuni, la 11 grade în sud-vest.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan găsim înnorări şi ploi slabe dar şi perioade cu soare, iar temperaturile se menţin ridicate pentru final de Ianuarie.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vin câteva ploi neînsemnate cantitativ, soarele apare printre nori iar maximele termice scad cu 5-6 grade faţă de ziua trecută.

Scad temperaturile şi în nordul Moldovei şi în Bucovina, atmosfera va fi schimbătoare şi va picura puţin. În zonele de munte va ninge iar termometrele vor inidca valori de 6 grade Celsius.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim mulţi nori şi precipitaţii slabe mai ales sub formă de ninsoare iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Şi în ţinuturile vestice, se anunţă vreme închisă. În Banat şi Crișana aşteptăm lapoviţă mai spre seară. iar în Munţii Apuseni va ninge. Vântul va prinde putere mai ales în zonele de munte, iar maximele termice vor ajunge până la 7 grade Celsius.

În centrul României, urmează o zi cu mulţi nori şi ninsori cam peste tot. Vântul va sufla tare îndeosebi la altitudini mari, pe unde se vor atinge şi depăşi viteze de 100 km/h. Temperatura aerului va ajunge până la 7 grade în vestul provinciei.

În sud-vestul ţării se anunţă vreme mai bună. În primele ore ale zilei, se mai aduna norii şi e posibil să vină câteva ploi slabe apoi cerul se va degaja treptat. Vântul va avea unele porniri iar termometrele vor indica valori ridicate pentru finalul lunii Ianuarie!

La fel va fi şi în ţinuturile sudice : o să să picure puţin în prima parte a zilei dar mai târziu apare soarele şi vântul va avea intensificări. Maximele termice vor ajunge până la 10 grade Celsius.

Vremea în următoarele zile

 

Joi se mai răceşte puţin. Cerul rămâne acoperit în vest, nord-vest şi centru, pe unde mai apar precipitaţii slabe, trecătoare, în special ninsori. În sud şi est găsim vreme mai bună şi poate câţiva stropi de ploaie.

Vineri se încălzeşte la loc, însă avem o zi destul de neplăcută, mulţi nori şi vânt intens. În vest, nord-vest şi centru vin precipitaţii mai consistente: dimineaţă vor fi ninsori cu lapoviţă, apoi o să plouă, iar la munte vor domina ninsorile.

Sâmbătă se face şi mai cald. Norii persistă în jumătatea nordică, pe unde o să picure trecător, dar în sud zărim puţin şi soarele.

Vremea în București

 

Miercuri o să plouă puţin în prima parte a zilei, apoi se porneşte vântul, poate atinge viteze de 45 km/h şi se înseninează treptat. Temperaturile scad uşor, dar tot va fi mai cald decât în mod obişnuit: pe la amiază se vor atinge 9-10 grade.

Joi se mai răceşte puţin, însă temperaturile rămân peste normal. Maxima va ajunge pe la 7 grade, apare trecător şi soarele, iar vântul devine mai insistent după prânz.

Vineri se anunţă o zi mohorâtă, cu şanse reduse de ploaie, vânt activ şi o maximă în jur de 8 grade.

Sâmbătă va fi neobişnuit de cald pentru început de Februarie. Se vor atinge 14 grade şi vom avea atmosferă schimbătoare şi un pic de vânt.

Alertă de vreme severă. Cod galben de ninsori în județe din centru, nord și vest
Aglomerație și haos pe DN1. La Sinaia, coloanele s-au format pe două benzi
Vreme neașteptat de caldă la mijloc de ianuarie. Cum au profitat bucureștenii
VIDEO PROTVPLUS.RO