Lapovita in Transilvania si trecator in Moldova si ninsori la munte. In rest, temperaturi in scadere, ploi si vant puternic

Ultima actualizare: 29-03-2017 07:18

Astazi, racirea continua si vom avea temperaturi scazute pentru aceasta data. Precipitatiile vin in centrul, estul si sudul tarii si pe arii restranse se vor strange cantitati de apa de 15-20 l/mp.

Va ploua, dar in Transilvania si trecator in Moldova asteptam lapovita si ninsoare, iar la munte va ninge. Vantul se va inteti in majoritatea zonelor, cu viteze de pana la 60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare. Maximele termice se vor situa intre 4 si 14 grade.

Sa vedem cum va fi vremea in fiecare zona in parte si incepem cu Dobrogea si cu Baraganul. Pe aici se anunta vreme inchisa si ploi in mai multe reprize! Vantul va avea intensificari, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele inregistrate ieri.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei vor fi innorari si valorile termice mai scad putin. Ploua in toata zona si vantul va avea rabufniri.

In nordul Moldovei si in Bucovina va ploua, dar trecator precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. In zona de munte va ninge si se va depune strat nou de zapada, mai ales in zonele inalte. Vantul va avea intensificari si cele mai mari viteze se vor inregistra pe crestele montane.

In schimb, in nordul Transilvaniei si prin Maramures se anunta o zi placuta. Precipitatiile pot sa apara doar izolat, mai ales sub forma de ploaie. Temperaturile scad cu 4-5 grade fata de ziua trecuta.

Vreme buna va fi si in vestul tarii. Norii apar pentru scurte momente si vor aduce cateva ploi slabe, iar temperaturile scad cu 4-5 grade fata de ieri.

In tinuturile centrale gasim multi nori si precipitatii, mai ales pe partea estica a provinciei. Vor fi mai ales ploi, dar se vor semnala si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare! La munte va ninge si la altitudini mari se va depune un strat consistent de zapada. Vantul va sufla tare si va depasi la rafala 60 km/h, iar pe crestele montane vor fi peste 80 km/h. Maximele termice scad pe partea vestica chiar si cu 6-7 grade fata de ieri.

In sud-vestul tarii cerul va fi acoperit de nori si va ploua. Vantul va avea intensificari, iar temperatura aerului va scadea usor.

Si in sudul tarii norii vor fi numerosi si vor aduce ploi temporare. Vantul se inteteste si temperaturile se vor situa sub normalul acestei perioade.

In Bucuresti, astazi se mai raceste si vantul va sufla moderat. Cerul va fi noros si va ploua din cand in cand. Maxima va ajunge la 9 grade Celsius - o valoare scazuta pentru aceasta perioada a anului. La noapte, norii se mai imprastie si temperatura aerului va fi in scadere.

Si la munte se raceste! Pe timpul zilei va ninge in Carpatii Orientali si Meridionali, iar la altitudini de peste 1.500 m se va depune un strat consistent de zapada. La noapte, norii se risipesc treptat si vor mai fi posibile doar fulguieli. Vantul va sufla tare, cu viteze de pana la 60 km/h, dar pe creste rafalele vor depasi 80 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile:

Maine vremea se imbuneaza! In sudul si in sud-estul tarii, la inceputul zilei, sunt posibile cateva ploi slabe, dar in rest se anunta timp frumos.

Marti vremea va fi frumoasa si se va incalzi. Cerul va fi variabil si senin, iar vantul va avea unele porniri in regiunile estice si pe crestele montane.

Miercuri vom avea o zi cu mult soare si temperaturi in crestere. Vantul se va inteti pe crestele montane, iar temperaturile maxime se vor incadra intre 14 si 22 de grade Celsius.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO