Inundații grave în mai multe județe. Sute de familii au rămas izolate. FOTO

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 28 Iunie 2018 09:40
Categorie: Vremea

În urma ploilor abundente din cursul zilei de miercuri și din timpul nopții, au fost înregistrate probleme în 60 de localități din 14 județe.

Județele afectate sunt Argeș, Bacău, Buzău, Brașov, Brăila, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Neamț, Tulcea, Vâlcea și Vrancea.

Pompierii din cadrul Inspectoratelor pentru situații de urgență au acționat pentru evacuarea apei din 21 de locuințe, 2 anexe gospodărești, 382 de curți, 20 subsoluri și beciuri, precum și 4 obiective social-economice.

Totodată, au fost afectate 9 autoturisme, iar circulația rutieră pe 7 drumuri naționale și două județene s-a desfășurat cu dificultate, a fost întreruptă sau s-a derulat alternativ din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil, a căderilor de pietre sau a ruperii terasamentului.

Două persoane din localitatea Oituz au fost salvate de pompieri cu ajutorul unei bărci pneumatice din locuința ce era în pericol de a fi inundată, iar două persoane din localitățile Slănic Moldova și Câmpuri au fost evacuate preventiv.

Cele mai semnificative probleme au fost înregistrate în județul Bacău, pompierii acționând în sprijinul populației și administrației publice locale din localitățile Oituz, Slănic Moldova, Hârja, Comănești, Ștefan cel Mare, Bogdănești, Dărmănești și Târgu Ocna.

Aluviunile de pe DN 11, pe raza localității Hârja, au blocat cinci autovehicule în care se aflau 22 de persoane, fiind necesară intervenția pompierilor și autorităților pentru remedierea situației. În prezent, se circulă pe un singur tronson de drum, până la îndepărtarea completă a aluviunilor.

De asemenea, locuitorii orașului Slănic Moldova au fost afectați de avarierea unei conducte de gaze, în prezent echipaje specializate acționând pentru remedierea situației.

În județul Vrancea, din cauza ruperii terasamentului pe o lungime de circa 50 m, circulația rutieră pe DJ 205 M, pe raza localității Nistorești, a fost oprită pe ambele sensuri, iar accesul spre localitățile Brădetul, Podul Șchiopului și Podul Dârei s-a realizat doar pietonal. În cel mai scurt timp, au fost identificate soluțiile optime de remediere a acestei situații, astfel încât, la această oră, drumul a fost redeschis.

Situații de urgență generate de căderile de precipitații s-au înregistrat și în județul Tulcea, unde pe DN 22 A, între localitățile Nicolae Bălcescu și Ciucurova, s-a format o viitură care a angrenat și un autoturism în care se aflau două persoane. Din fericire, acestea s-au autoevacuat în siguranță, până la sosirea echipajelor de pompieri.

În acest moment, continuă intervențiile pompierilor în județele afectate, în sprijinul autorităților locale și populației, pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de vremea rea.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență. Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.

Inundații serioase în Brașov și Tulcea. Mai multe persoane, surprinse de viitură pe DN22A
Inundații serioase în Brașov și Tulcea. Mai multe persoane, surprinse de viitură pe DN22A
VIDEO PROTVPLUS.RO
vreme
Lapovița și ninsorile domină aproape toată țara. Vreme destul de mohorâtă
Vremea rămâne închisă în majoritatea zonelor țării. Unde sunt așteptate precipitații
Lapoviţă şi ploi până la Crăciun. Ceaţa a bulversat activitatea pe Aeroportul din Iaşi
ANM: Zonele în care maximele vor ajunge până la 6 grade. în următoarele 2 săptămâni
Săptămâna începe cu ploi și lapoviță în aproape toată țara. Prognoza meteo până joi
Ploi slabe în unele regiuni, duminică. Zonele în care o să ningă marți
vremea iarna soare
Maxime de până la 11 grade în acest weekend. Vremea se răcește de săptămâna viitoare
Vremea 7 decembrie 2018. Zonele în care sunt anunțate ploi în weekend
Motivul pentru care viticultorii britanici nu se tem de încălzirea globală
Vremea 6 decembrie 2018. Zonele în care revine gerul
Se întorc ninsorile. Zonele care vor fi acoperite de zăpadă
Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo de Sărbători