Cea mai scazuta temperatura, luni noaptea, -13 grade in Harghita. Cum va fi vremea in urmatoarele trei zile

×
Codul embed a fost copiat

Vine iarna adevarata peste Romania. In Capital a nins, dar nu s-a asternut inca zapada.

In plus, in aceasta dimineata, pentru 2 judete din sudul tarii, a fost emisa o avertizare valabila pentru urmatoarele 3 ore, ce anunta ninsori moderate si strat de zapada de pana la 12 centimetri. De asemenea, Administratia de Meteorologie a emis o informare de racire accentuata, viscol si ninsoare, valabila in toate regiunile, pana diseara la ora 23:00

Luni, a nins la Alba Iulia si Sibiu, iar in Timisoara, timp de cateva zeci de minute, au cazut fulgi de zapada - un fel de ploaie inghetata, spun meteorologii. In unele statiuni din Caras Severin, stratul alb masoara deja peste 20 de centimetri. De altfel, in vestul tarii, traficul feroviar a fost intrerupt cateva zeci de minute, pe o magistrala de cale ferata, dupa ce un arbore de pe versanti, smuls de forta vantului, a rupt un fir de tensiune. Un tren international si doua curse regionale au avut intarzieri.

Minus 13,1 grade Celsius la Bucin-cea mai scazuta temperatura din Transilvania, in zonele locuite

La statia meteo Bucin s-au inregistrat, in noaptea de luni spre marti, minus 13,1 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scazuta temperatura inregistrata in Transilvania in zonele locuite.

Citește și
zapada
COD GALBEN de ninsoare in mai multe judete din tara. Atentionarea a fost emisa de ANM in aceasta dupa-amiaza
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul Meteo Targu Mures, Gyorfy Zoltan, temperaturi scazute s-au inregistrat si la Toplita, unde minima a fost de minus 10,3 grade Celsius, la Joseni, unde s-au inregistrat minus 10 grade si la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a scazut pana la minus 9,3 grade Celsius.

Valoarea masurata la Bucin este cea mai scazuta a acestui sezon, din Harghita, dar si cea mai mica inregistrata marti in Transilvania.

Gyorfy Zoltan a spus ca cerul va ramane variabil, iar in zonele muntoase din Harghita si Covasna se vor inregistra predominant ninsori, iar in zilele urmatoare cantitatile de precipitatii vor fi mai insemnate.

Cod galben de viscol in cinci judete din Muntenia, pana la ora 10:00

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti dimineata, o atentionare nowcasting Cod galben de viscol, valabila pe durata urmatoarelor ore, in cinci judete din regiunea Munteniei. Potrivit meteorologilor, pana la ora 10:00, in mai multe localitati din judetele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinti si Valcea se vor semnala ninsori moderate ce vor determina scaderea vizibilitatii, local, sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, dar si intensificari ale vantului ce vor atinge la rafala 25 - 30 km/h. In aceste zone se va depune, local, un strat de zapada de 8-10 centimetri si izolat de 12 centimetri.

Prognoza meteo pentru marti, 29 noiembrie la nivelul intregii tari

Se mentine avertizarea de fenomene severe imediate pana la ora 10:00. Asta inseamna ca in Oltenia, in judetele Olt, Mehedinti si Dolj sunt ninsori moderate, se va depune strat de zapada si vizibilitatea pe sosele este redusa drastic din pricina vantului, dare viscoleste zapada. Ziua de astazi ne-aduce vreme rece; cateva ninsori prin sudul tarii si vant intens la munte, in est, in sud-est si in zonele cetrale. Maximele termice se vor situa intre minus 2 si plus 6 grade.

Vedem cu arata vremea in fiecare regiune si incepem cu Dobrogea si Baraganul. Aici apar innorari temporare si e posibil sa fulguiasca. Temperaturile scad fata de ieri: dupa pranz vor fi cel mult 2...3 grade, iar vantul intens va spori senzatia de frig. Se raceste si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Atmosfera va fi cam mohorata; ar putea ninga slab, dar catre seara cerul se va degaja. Vantul va avea unele porniri, iar temperaturile nu vor depasi 1...2 grade.

In nordul Moldovei si in Bucovina urmeaza o zi insorita, cu vant destul de intens si maxime de cel mult 3...4 grade. Pe seara si dupa lasarea noptii se-aduna norii si vor aduce ninsori locale. Temperaturile minime ajung la minus 6...minus 7 grade. In nordul Transilvaniei si  in Maramures se anunta vreme frumoasa, dar foarte rece, cu maxime in jur de zero grade.  Noaptea aduce temperaturi foarte scazute; innorari si conditii de ninsoare.

In vestul tarii se insenineaza, dar se face mai frig decat ieri. La pranz termometrele vor indica cel mult 2 grade, iar noaptea temperaturile vor cobori pana la minus 6 grade. Nu sunt anuntate precipitatii. In centrul Romaniei gasim soare; nori putini si temperaturi foarte scazute. Vantul se inteteste si va accentua senzatia de frig, iar la noapte o sa fulguiasca in zona Orientalilor. In depresiuni maximele raman sub limita de inghet, iar la noapte se instaleaza gerul.

Aerul rece ajunge astazi si in sud-vestul tarii. Maximele se opresc pe la 3...4 grade. Ziua va fi cam innorat si va ninge din cand in cand, dar pe seara norii incep sa se imprastie. In sudul tarii asteptam o racire a vremii, multi nori si ninsori sporadice. Ieri s-au inregistrat pana la 10 grade in zona; astazi maximele nu mai depasesc 2...3 grade si se inteteste putin si vantul.

Se raceste si in zona Capitalei. Dimineata mai apar ceva conditii de ninsoare. Peste zi ramanem cu atmosfera inchisa, dar la noapte cerul se degajeaza. Vantul va fi activ; maxima se va opri la 3 grade, iar maine in zori se vor inregistra in jur de minus 4 grade. La munte se arata soarele, dar se face si mai frig. Pe timpul zilei mai apar ceva innorari in masivele sudice, pe unde e posibil sa fulguiasca. La noapte o sa ninga slab in Carpatii Orientali. Vantul ramane intens: pe creste va sufla tare si va viscoli sau spulbera zapada.

Prognoza meteo in tara pana joi

In tara, ziua de astazi ne-aduce vreme rece, ninsoare prin sudul tarii si vant intens la munte, in est, in sud-est, in centru. Miercuri vom avea o zi insorita, dar cu temperaturi foarte scazute.  Pe seara si noaptea, ninsorile revin in zona montana si local in vestul, centrul si nordul tarii. Joi, desi temperaturile cresc usor, va fi mai frig decat in mod obisnuit. Precipitatiile vin tot din a doua parte a zilei la munte, in vest, nord si centru. Vor domina ninsorile, dar in Banat si Crisana, apar trecator ploile si lapovita si se poate forma poleiul. Vineri se mai incalzeste putin: maximele ajung la 9 grade. In jumatatea nordica asteptam vreme inchisa, cu lapovita pe la campie si ninsori in zonele mai inalte. In sud vor fi precipitatii slabe, sporadice, dar vantul se va inteti peste tot, iar la munte va viscoli ninsoarea.
 

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Un val de aer polar a patruns pe teritoriul Romaniei. Zonele in care va ninge si va fi viscol in urmatoarele zile
Un val de aer polar a patruns pe teritoriul Romaniei. Zonele in care va ninge si va fi viscol in urmatoarele zile

Vine iarna adevarata peste Romania, iar in anumite zone chiar cu viscol. De marti noapte, zapada va ajunge si in sudul tarii. Meteorologii au emis insa o informare de racire accentuata in toata tara si spun ca vantul va bate cu putere.

COD GALBEN de ninsoare in mai multe judete din tara. Atentionarea a fost emisa de ANM in aceasta dupa-amiaza
COD GALBEN de ninsoare in mai multe judete din tara. Atentionarea a fost emisa de ANM in aceasta dupa-amiaza

ANM a emis, duminica, o serie de atentionari nowcasting Cod galben de ninsoare si intensificari ale vantului, valabile pe durata urmatoarelor ore, in judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures si Caras-Severin.

Recomandări
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Prima reacție a lui Iohannis, după retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu: „Nu este un mare succes al coaliţiei”
Prima reacție a lui Iohannis, după retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu: „Nu este un mare succes al coaliţiei”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în Coreea de Sud, că decizia de a retrage candidatura lui Cătălin Cîrstoiu şi a veni cu caniddaţi separaţi la Primăria Capitalei nu este, în mod cert, un mare succes al coaliţiei.  

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.