COD GALBEN de ninsoare in mai multe judete din tara. Atentionarea a fost emisa de ANM in aceasta dupa-amiaza

×
Codul embed a fost copiat

ANM a emis, duminica, o serie de atentionari nowcasting Cod galben de ninsoare si intensificari ale vantului, valabile pe durata urmatoarelor ore, in judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures si Caras-Severin.

Potrivit meteorologilor, pana la ora 21:00, in zona de munte a judetului Bistrita-Nasaud, precum si in judetul Cluj (localitatile Belis, Calatele, Ciucea, Izvoru Crisului, Maguri-Racatau, Manastireni, Margau, Marisel, Poieni, Risca, Sacuieu, Sancraiu) si in judetul Maramures (localitatile Borsa, Dragomiresti, Salistea de Sus, Viseu de Sus, Bistra, Bogdan Voda, Botiza, Ieud, Leordina, Moisei, Petrova, Poienile de Sub Munte, Poienile Izei, Repedea, Rozavlea, Ruscova, Sacel, Sieu, Stramtura, Viseu de Jos) se vor semnala: ninsoare moderata insotita de intensificari ale vantului care la rafala vor atinge 70...90 km/h, determinand scaderea vizibilitatii, la altitudini de peste 1200 m.

De asemenea, pana la ora 22:00, in judetul Caras-Severin (localitatile Armenis, Bolvasnita, Slatina-Timis, Turnu Ruieni) se vor semnala: ninsoare moderata ce determina reducerea vizibilitatii izolat sub 50 m precum si intensificari ale vantului de peste 70...90 km/h, viscolind ninsoarea, la altitudini de peste 1700 m.

Avertizarile de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioada de maxim sase ore, precizeaza ANM.

Meteorologii de la ANM au emis, duminica o informare meteorologica de racire brusca a vremii, precipitatii care vor fi sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, iar in unele zone vantul va avea intensificari si va bate cu 60 - 70 de kilometri pe ora.

Citește și
vremea - ploaie
Posibile ploi in Centru si Nord-Estul tarii si temperaturi cuprinse intre 4 si 14 grade. De duminica revin ninsorile
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Informarea emisa de Administratia Nationala de Meteorologie intra in vigoare duminica la ora 16.00 si este valabila pana marti, la ora 23.00. Meteorologii spun ca in acest interval vor fi perioade de timp in care se vor semnala precipitatii in majoritatea regiunilor, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse, mai ales la munte, 15 - 20 de litri pe metrul patrat.

Duminica seara va ploua, iar din noaptea de duminica spre luni precipitatiile se pot transforma in lapovita si ninsoare in vestul, centrul, nordul si nord-estul tarii.

De asemenea si temperaturile vor scadea brusc, anunta meteorologii.

„In noaptea de luni spre marti (28/29 noiembrie) si pe parcursul zilei de marti (29 noiembrie), vremea se va raci in toata tara, va ninge si in regiunile sudice, unde pe arii restranse este posibil sa se depuna strat de zapada. Temporar vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi 50 - 60 km/h. Indeosebi in zonele de munte se va depune strat nou de zapada si vor fi rafale de peste 60 - 70 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii”, anunta Administratia Nationala de Meteorologie.

Prognoza pentru duminica:

Ziua de duminica ne-aduce ploi, dar mai avem si ceata prin cateva zone. Vantul prinde putere dupa pranz, iar maximele vor fi de la 3 la 12 grade.

In Dobrogea si Baragan se anunta din nou ceata in prima parte a zilei, dar dupa pranz vedem si soarele trecator. Asta inseamna ca se incalzeste putin. Tot dupa pranz se porneste si vantul. In Moldova sudica si in nordul Munteniei, vremea este schimbatoare spre urata in zona Moldovei. Va persista ceata cu burnita dimineata, iar vantul se simte dupa pranz, cand va fi mai cald ca ieri. In jumatatea nordica a Moldovei o sa ploua destul de mult astazi si temperaturile mai cresc putin. Si pe aici sufla vantul schimbarii. La noapte vine lapovita, daca nu chiar ninsoarea.

Vreme inchisa si ploioasa asteptam si in nordul Transilvaniei si prin Maramures. Ploile continua si la noapte, cand, pe zone restranse, se pot transforma in ninsoare. Temperaturile scad simtitor. O sa ploua si in vestul tarii, atmosfera va fi inchisa si se raceste cu cateva grade bune. La noapte o sa fulguiasca in zona de munte.

Vreme urata avem si in centrul tarii. O sa ploua, se schimba aerul si vantul prinde putere tot dupa pranz. Pe seara este posibil sa ninga. Temperaturile pierd vreo 5 grade.

Sud-vestul tarii prinde vreme mai buna, un pic de soare si un salt termic apreciabil: de la 4 grade ieri, la 10 grade azi.

Vreme mai calda ca ieri avem si in sudul tarii. Aici inca ne mai ameninta ceata si burnita, dar maximele cresc cu doua, trei grade fata de ieri. Si la noapte se mai incalzeste putin.

In Bucuresti, vremea e in curs de schimbare. Barometrele indica o tendinta de scadere si avem din nou ceata cu burnita sau chiar ploaie. Vantul incepe sa bata cu putere pe la pranz, iar maxima se opreste la 7 grade.

Si la munte, avem vreme urata, cu ploi consistente si lapovita in masivele vestice si in cele estice, dar pe seara apar deja ninsorile. In zona Meridionalilor va ninge mai putin. Vantul se intensifica peste tot.

Vremea in zilele urmatoare:

Luni se raceste transant in centru si nord, iar luni-noaptea in totata tara. Norii se mai imprastie, dar pot sa mai lase ninsori locale in centru si nord; ploi, lapovita si ninsoare in rest. La munte va ninge viscolit.

Marti se face si mai frig, vorbim de vreme foarte rece. In nord, nord-est si centru o sa mai ninga trecator, in rest soare si ceva fulguieli pe parcursul diminetii.
Vantul va sufla mai tare in est si prin centru, iar la munte viscolul continua.

Miercuri aerul rece persista, dar temperaturile incep sa urce usor. In jumatatea nordica mai sunt conditii de ninsoare slaba pe seara si in noaptea de miercuri spre joi. In jumatatea sudica: soare cu dinti; la munte: viscol.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Vreme buna, cu maxime de pana la 14 grade in vestul tarii. Prognoza pentru urmatoarele zile
Vreme buna, cu maxime de pana la 14 grade in vestul tarii. Prognoza pentru urmatoarele zile

Ziua de sambata ne-aduce vreme destul de buna, cu soare prin multe zone, dar si ceata, mai ales la inceputul si la sfarsitul zilei. Temperaturile raman intre 3 si 14...poate 15 grade.

Posibile ploi in Centru si Nord-Estul tarii si temperaturi cuprinse intre 4 si 14 grade. De duminica revin ninsorile
Posibile ploi in Centru si Nord-Estul tarii si temperaturi cuprinse intre 4 si 14 grade. De duminica revin ninsorile

Astazi avem din nou ceata si burnita in zonele joase, mai ales din centrul si nord-estul tarii. Prin nord si nord-est e posibil sa picure trecator, iar maximele termice ajung in intervalul 4-14 grade.

Vreme placuta, cu soare in multe regiuni si maxime de 14 grade. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile
Vreme placuta, cu soare in multe regiuni si maxime de 14 grade. Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Ziua de astazi incepe cu nori si ceata in zonele joase. Apoi soarele apare in multe regiuni, iar temperaturile ajung in intervalul 4-14 grade. Cel mai cald va fi tot prin Dealurile de Vest.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.